Головне за тиждень: академічна мобільність, вступна кампанія, профорієнтація та новорічний настрій в університеті

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Головне за тиждень: академічна мобільність, вступна кампанія, профорієнтація та новорічний настрій в університеті

Уже встигли подивитися нову відеороботу нашої випускниці Альони Савраненко (Alyona Alyona) «20 Тонн»? «Реагувати на хейт можна по різному. Цим кліпом, я показую, як можна з добром, позитивом та любов’ю ставитись до усіх поганих коментарів та неприємних думок від неприємних людей. Посмішка заряджає, а тепло і любов врятують світ – я в це свято вірю!», – коментує свій кліп alyona alyona. Тож давайте прислухаємося до такої слушної поради колишньої сковородинівки, і пригадаємо головні події тижня, що минає – вечір п’ятниці вже традиційно є найкращим для цього часом.

Про результати розгляду нових освітніх програм

У ході чергового засідання ректорату, 14 грудня 2021 року, керівниця навчально-наукового центру забезпечення якості освіти університету, кандидат педагогічних наук, доцент Олени Усик доповіла про результати розгляду нових освітніх програм. Відповідно до розпорядження №141 від 30.11.2021 р., до 10.12.2021 р. гаранти зобов’язані були подати проєкти освітніх програм всіх рівнів вищої освіти, за якими планується підготовка здобувачів з 2022-2023 навчального року.

Станом на 14.12.2021 р. всі проєкти освітніх програми подали факультет фінансово-економічної і професійної освіти; факультет фізичної культури, спорту і здоров’я; факультет технологічної і математичної освіти; факультет гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій. На факультеті української та іноземної філології відсутні проєкти освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня зі спеціальності «Середня освіта (Українська мова і література)». На факультеті історичної і соціально-психологічної освіти – відсутні проєкти освітніх програм зі спеціальностей «Дошкільна освіта», «Психологія», освітньо-наукової програми третього (освітньо-наукового) рівня «Історія та археологія», а на факультеті педагогічної освіти, менеджменту та мистецтва – проєкти освітніх програм зі спеціальності «Менеджмент».

Оприлюднення у відкритому доступі проєктів освітніх програм та змін до них для громадського обговорення є вимогою застосування Критеріїв оцінювання якості освітніх програм (Критерій 9 – прозорість та публічність; підкритерій 9.2). Відповідно до Методичних рекомендацій для експертів Національного агентства щодо застосування Критеріїв оцінювання якості освітніх програм: «Ця вимога потрібна для того, щоб гарантувати можливість стейкхолдерам подати свої пропозиції та зауваження до відповідних програм».

За процедурою нашого ЗВО, громадське обговорення проєктів триватиме до квітня 2022 року. Зі змінами та врахуванням пропозицій стейкхолдерів освітні програми необхідно буде подати на узгодження до рад факультетів та навчально-методичну раду університету для подальшого затвердження їх Вченою радою в травні 2022 року.

Підготовка до вступної кампанії 2022 року

Про підготовку до вступної кампанії 2022 року під час засідання ректорату доповідали відповідальний секретар приймальної комісії нашого закладу, кандидат історичних наук, доцент Василь Якуба та керівник навчального відділу, кандидат педагогічних наук, доцент Анатолій Брехунець. Вони відмітили, що ліцензований обсяг встановлюється на певному рівні вищої освіти і визначає максимально сумарну кількість здобувачів вищої освіти протягом календарного року на рівні освіти.

З 1 січня 2022 року МОН України запроваджує контроль дотримання виділеного ліцензованого обсягу на рік у сфері вищої освіти.

З метою дотримання кадрових вимог щодо Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності в ЄДЕБО, реалізується модуль «Кадрове забезпечення освітньої програми/спеціальності».

Пропозиції щодо максимальних обсягів державного замовлення вносяться до ЄДЕБО до 15 січня 2022 року. Відкриті конкурсні пропозиції створюються на підставі відповідних погоджених максимальних обсягів та вносяться до ЄДЕБО не пізніше 28 лютого 2022 року.

Затвердження цільових показників ефективності для керівників структурних підрозділів

У своїй доповіді про затвердження цільових показників ефективності для керівників структурних підрозділів під час засідання ректорату проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності, кандидат історичних наук, доцент Василь Дудар підбив підсумки рейтингового оцінювання науково-педагогічних працівників за показниками науково-інноваційної діяльності. Він наголосив на основних помилках при заповненні звіту викладачами та презентував рейтинг з науково-інноваційної діяльності по кожній кафедрі.

Керівництво УГСП вирушило в міні-тур академічної мобільності

15 грудня 2021 року, команда нашого закладу у складі ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктора історичних наук, професора Віталія Коцура, проректора з навчально-методичної роботи кандидата педагогічних наук, доцента Вячеслава Різника і проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності, кандидата історичних наук, доцента Василя Дударя вирушила у міні-тур академічної мобільності західноукраїнськими містами нашої Батьківщини. Розпочали з Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії імені Тараса Шевченка. Під час візиту було підписано двосторонній договір, метою якого є співпраця та обмін інформацією і досвідом, здійснення наукової, науково-педагогічної та експериментально-дослідницької діяльності.

Детальніше читайте тут.

16 грудня 2021 року делегація Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітала до «файного» міста Тернополя. Сковородинівці провели робочу зустріч з керівництвом Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Представники закладів підписали угоду про академічну мобільність в рамках співпраці, гостей з Переяслава ознайомили з інфраструктурою тернопільського закладу.

Детальніше читайте тут.

Студентська рада університету та Навчально-науковий центр якості освіти підбили підсумки сесії

15 грудня представники студентського самоврядування університету та Навчально-наукового центру якості освіти провели спільну онлайн-зустріч на платформі Microsoft Teams, у ході якої підбили підсумки навчального семестру та розглянули ті проблеми, які виникали у здобувачів протягом зимової сесії. Відповіді на питання, які цікавили близько півсотні студентів що долучилися до розмови, кваліфіковано давали керівник Центру Олена Усик та провідні методисти Алла Дереча і Алевтина Опольська.

Короткий огляд найпоширеніших проблем, з якими зіштовхнулися здобувачі протягом цього навчального семестру, тут.

Професор Микола Корпанюк долучився до круглого столу «Григорій Сковорода як національний патріот» у он-лайн

16 грудня 2021 року, на базі кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ у режимі онлайн відбувся круглий стіл «Григорій Сковорода – культовий українець: життя, творчість, вплив на сучасність». Серед інших до його проведення долучився академік Академії вищої освіти України, відмінник народної освіти України, доктор філологічних наук, професор кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Микола Корпанюк.

Промова Миколи Павловича стосувалась характеристики Григорія Сковороди як національного патріота. Він переконаний, що всупереч різноманітним заплутаним твердженням ХХІ-ХХ ст. стосовно Григорія Савича ми поступово доходимо до переконливої і аргументованої відповіді, що це направду патріот України.

Більше інформації тут.

Кубок Європейських Чемпіонів з карате: Артем Коновалов посів почесне ІІ місце

11-12 грудня 2021 року відбувся Кубок Європейських Чемпіонів з карате в Румунському містечку Клуж-Напока. Змагання були неабияк відповідальними, так як є відбірковими на Чемпіонат Світу 2022. Серед понад 1000+ учасників з Пакістану, Англії, України, Болгарії, Румунії наш студент, магістрант факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Артем Коновалов посів почесне ІІ місце та отримав срібну нагороду.

Весь університетський та факультетський колектив бажає Артему подальших перемог в спорті та тренерській діяльності.

Викладачі кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання зустрілися з учнями Стовп’язької школи

Викладачі кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання факультету історичної і соціально-психологічної освіти роблять все належне для того аби зацікавити абітурієнтів вступати саме до нашого закладу. Відтак, 16 грудня, в рамках профорієнтаційної роботи вони зустрілися з учнями 11 класу Стовп’язької загальноосвітньої школи I-III ступенів.

Змістовне проведення заходу забезпечили заступниця завідувача кафедри, кандидат історичних наук, доцент Оксана Костенко; заступник завідувача кафедри з наукової роботи, кандидат історичних наук, доцент Володимир Сіропол; кандидат історичних наук, доцент Тетяна Соловйова та РhD (доктор філософії) Роман Коцур.

Як пройшла зустріч читайте тут.

«Святкова магія»: студенти-образотворці разом з Оленою Шпитальовою створили новорічну інсталяцію

Не дивлячись на незручності в умовах карантину, студенти груп Ом-31 та Ом-21 спеціальності «Образотворче мистецтво» під керівництвом викладача кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Олени Шпитальової зуміли показати свій потенціал, творчий підхід і подарувати святковий настрій сковородинівцям. При вивченні дисципліни «Оформлювальне мистецтво» на сходовому майданчику 3 поверху 1 корпусу університету вони представили інсталяцію під назвою «Святкова магія».

Фотозвіт тут.

Побачили світ два навчальні посібники Галини Мазохи присвячені історії української літератури та критики кінця ХІХ – початку ХХ століття

Нещодавно з друку вийшли два навчальні посібники доктора філологічних наук, професора кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання Галини Мазохи: «Історія української літератури та критики (кінець ХІХ – початок ХХ століття)» і «Історія української літератури та критики (кінець ХІХ – початок ХХ століття) / Практичні заняття».

Колектив кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання, факультет української та іноземної філології і уся сковородинівська родина сердечно вітає Галину Степанівну з виходом цих чудових видань. Бажаємо подальших професійних успіхів, реалізації нових задумів і творчого натхнення!

«Святий Миколай з Університету» підтримав благодійну ініціативу та завітав до переяславських діток з інвалідністю

Напередодні Дня святого Миколая фахівець Відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю Університету Григорія Сковороди в Переяславі Максим Левченко у якості волонтера підтримав благодійну ініціативу «Диво на Новий рік у кожну родину» переяславки Наталії Шульги та міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та у образі Святого Миколая з солодкими подарунками відвідав міські родини, де виховуються дітки з інвалідністю, завітав до сімей вразливих категорій.

Більше інформації тут.

Уже незабаром новорічні свята, тож саме час дістати гірлянду, придбати кумедний новорічний светр з оленем, приготувати гарячий шоколад, увімкнути новорічний плейлист – не Френком Сінатрою єдиним, але можна і з ним, – та просто насолоджуватися атмосферою. Але не забувайте і про життя університету – слідкуйте за новинами нашого сайту, та представництвами альма-матер у мережі, аби завжди і в зручному форматі бути в курсі нових подій та тенденцій.

Перейти до вмісту