Сковородинівці стали переможцями благодійного заходу на підтримку захисників «Традиційна українська кухня», що відбувся в музеї під відкритим небом НІЕЗ «Переяслав»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Сковородинівці стали переможцями благодійного заходу на підтримку захисників «Традиційна українська кухня», що відбувся в музеї під відкритим небом НІЕЗ «Переяслав»

Минулої суботи, 27 квітня 2024 року, на території Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» відбувся благодійний захід на підтримку Збройних Сил України «Традиційна українська кухня». Учасниками події стали активні студенти та викладачі факультету природничої освіти, на чолі з деканом  факультету природничої освіти Юрієм Козубенко Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Протягом дня три команди кухарів, а саме: «Майстер-шеф імені Григорія Сковороди», «Зроблено в Україні» та «Круть Верть» змагалися за звання авторів найсмачніших українських страв, демонстрували свою майстерність та збирали донати на потреби військових. Переможців визначали за допомогою онлайн-голосування, де кожен гість міг віддати свій голос за команду, яка, на його думку, заслуговує на титул найкращої.

У висновку перемогу здобула університетська команда «Майстер шеф імені Григорія Сковороди». Кожна з команд була нагороджена почесними дипломи, відповідно до їхніх результатів, з підписом генерального директора НІЕЗ «Переяслав» Олексія Лукашевича.

Також у ході заходу всі присутні мали можливість насолодитися атмосферою добра та щедрості, скуштувати смачні домашні страви української кухні: куліш, налисники чи голубці. Врешті це була чудова нагода зробити чудові світлини на фотозонах.

Не обійшлося у ході проведення заходу й без ярмарки-продажі виробів народно-ужиткового мистецтва, де свої роботи представили й викладачі факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки та психології. Додатково проводилися майстер-класи з виготовлення різноманітних виробів рукоділля. Водночас тривала концертна програма з українськими піснями.

Як повідомляють організатори події, загальна сума всіх донатів становить близько десяти тисяч гривень, які будуть передані на потреби захисників:

 «Проведення  таких заходів  стало вже доброю традицією, яка об’єднує людей в ім’я хорошої справи. Щира вдячність усім, хто долучився до збору благодійних коштів, усім, хто сьогодні підтримує та допомагає нашим хлопцям на передовій,  адже вони оберігають нас і дарують нам мирне небо.  Сьогодні ми разом зробили ще одну гарну справу, чим  довели нашу небайдужість, згуртованість та єдність, адже саме у цьому наша  міць та сила», – зазначає завідувачка НДВ «Меморіальний музей Г.С. Сковороди» Тетяна Радіоненко на своїй сторінці у Facebook.

Зазначимо, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі вже неодноразово проявляє свою підтримку та ініціативу на подібних благодійних заходах. Сердечно дякуємо усім, хто долучився до збору благодійних коштів та підтримки військових, адже разом ми є рушійною силою у будівництві кращого майбутнього для України.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту