«Святий Миколай з Університету» підтримав благодійну ініціативу та завітав до переяславських діток з інвалідністю

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Допомога > «Святий Миколай з Університету» підтримав благодійну ініціативу та завітав до переяславських діток з інвалідністю

У багатьох українських родинах атмосфера свята і чудес починається з 19 грудня – з Дня святого Миколая. Традиція радувати дітей подарунками збереглася до сьогоднішніх днів, а саме свято стало днем прояву щедрості, милосердя і любові до оточуючих людей – всіх тих якостей, які мав сам Миколай. Напередодні святкової днини фахівець Відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю Університету Григорія Сковороди в Переяславі Максим Левченко у якості волонтера підтримав благодійну ініціативу «Диво на Новий рік у кожну родину» переяславки Наталії Шульги та міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та у образі Святого Миколая з солодкими подарунками відвідав міські родини, де виховуються дітки з інвалідністю, завітав до сімей вразливих категорій.

«Про цю чудову ініціативу, яка існує в нашому місті, я дізнався торік від студентки факультету технологічної і математичної освіти нашого університету Аліни Ляльки. На прикрість це було вже постфактум, тому я не зміг хоч якось долучитися до цього важливого задуму. Коли цьогоріч Аліна в соцмережах розповіла про те що буде така ж ініціатива і оголосила пошуки Миколая я не вагаючись зголосився на цю пропозицію та запропонував свою кандидатуру. Як на мене надзвичайно важливо та приємно дарувати диво та увагу тим, хто потребує її трішки більше ніж решта. На прикрість за станом здоров’я Аліні не вдалося цьогоріч долучитися до вітань, тому у компанії пані Наталі Шульги і її чоловіка та команди центру соціальних служб в особі провідного фахівця з соціальної роботи Лілії Конченко та водія Андрія Вовка вирушили за 12 адресами де проживають дітки які за станом здоров’я не можуть пересуватися та, на жаль, вкотре не зможуть завітати на святковий концерт, який днями влаштовує для них команда центру та влада міста. Але якщо дитина не йде на свято, то свято неодмінно має прийти до оселі дитини –  кажу це як виконавець ролі Миколая та діда Мороза з понад п’ятнадцятирічним стажем. Так, контингент цих діток направду особливий – до зустрічі з ними слід було психологічно себе підготувати, якось більше ніж зазвичай налаштувати себе. Але з кожною новою адресою за якою ми приїздили мене все більше переповнювали невимовні відчуття – дуже трепетно бачити цю дитячу радість від приходу Миколая, від факту уваги до них та спілкування з ними та їх батьками чи опікунами, які теж, видається, раділи не менше за дітей. Не передати наскільки «мурашково» чути їх відповіді на питання мого казкового персонажа чи, принаймні, хоч на мить бачити крихітку щастя у їх світлих очах, якщо вони не можуть тобі відповісти. Я дякую долі і всім причетним за цю можливість. Закликаю усіх, наскільки це можливо, максимально підтримувати такі ініціативи та долучатися за всіма волонтерськими напрямками які існують в нашому місті та країні. Світ більш ніж потребує нашого добра та чуйності – і не лише на свята, а й повсякчас»– ділиться враженнями сам Максим.

«Від імені працівників центру соціальних служб Переяславської міської ради висловлюю вдячність за небайдужість та активну волонтерську роботу Максиму Левченко, за новорічні подарунки, ініціатору  соціального проекту Наталії Яровій Шульзі. Приємно, що серед містян нашої громади є молодь, яка бажає долучатися до подібних заходів! Друзі, бажаю вам якомога більше позитивних моментів в житті, здійснення всіх мрій і задумів, родинного затишку і яскравих незабутніх свят! Хай ваша безкорислива доброта повернеться до вас сторицею!»написала у своєму Facebook керівниця відділу соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Лялька.

Будь-який привід є вдалим аби згадати один про одного і побажати один одному щастя, подарувати мить чуйності та доброти. Надихаємося прикладом нашого колеги та вітаємо усіх з прийдешнім Днем Святого Миколая. І нехай він стане по справжньому найщасливішим у низці ваших щасливих днів. Радіймо святам та не забуваймо дарувати увагу та приємні миті усім хто їх так потребує!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту