University Talks and Lectures: хто, коли та про що проводитиме онлайн-лекції для вступників та усіх охочих цього тижня

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > University Talks and Lectures: хто, коли та про що проводитиме онлайн-лекції для вступників та усіх охочих цього тижня

Новий проєкт «University Talks and Lectures», який стартував на youtube-каналі Університету Григорія Сковороди в Переяславі за ініціативи та організації приймальної комісії, відділу профорієнтації та працевлаштування і відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю УГСП набирає обертів.

Готові поділитися з вами інформацією щодо того,  які лекції в форматі відкритих прямих етерів для підготували для вступників, батьків, освітян та усіх охочих компетентні спікери – викладачі Університету Григорія Сковороди в Переяславі в прийдешні середу та четвер.

Спікери цього тижня:

Середа, 20 квітня 10:00

Куйбіда

Віктор Куйбіда – доктор історичних наук, професор, декан факультету фізичної культури, спорту і здоров’я

Тема зустрічі: «Сауна як засіб збереження здоров’я в умовах миру і війни: біохімічні, фізіологічні, медичні, спортивні та методичні аспекти».

 Лінк доступу або ідентифікатор конференції: 954 9648 7346 та код: 6eP0jk

 У ході лекції буде зроблено аналіз таких аспектів зазначеної проблеми:

  1. Яка основна відмінність між вологою і сухою сауною?
  2. Типи віників та деякі аспекти методики їх підготовки: віник-гібрид, віник-заварка, холодний віник.
  3. Що таке активні форми кисню, чому їх концентрація в сауні збільшується?
  4. У яких ще життєвих ситуаціях росте концентрація активних форм кисню?
  5. Механізм утворення активних форм кисню в процесі дихання. Чому вони активні ніби «приставуче п’яне чіпляло»?
  6. Позитивні ефекти короткочасних та підвищених концентрацій активних форм кисню.
  7. Як імунна система використовує активні форми кисню для боротьби із хвороботворними бактеріями?
  8. Негативні ефекти довготривалих та високих концентрацій активних форм кисню?
  9. Які речовини проникають через мембрану м’язової суперклітини, які необхідно переносити, і які зовсім не проникають?
  10. Тривала дія високих концентрацій активних форм кисню призводить до псування мембран клітин, їх загибелі та різних захворювань?
  11. Як змінюється вміст активних форм кисню та їх обмежувачів-антиоксидантів до сауни, в сауні і після неї?
  12. Коли стрес сауни корисний, а коли шкідливий?
  13. Як травна система реагує на перебування в сауні?
  14. Як статева система реагує на перебування в сауні? Чи можна відвідувати сауну вагітним? Чи плодючіший чоловік після сауни?
  15. Піт, що регулює статеву поведінку і піт, який захищає від перегріву. Чи посилює потенцію чоловіка побритий лобок, пах чи пахові западини жінки?
  16. Як імунологічна система реагує на перебування в сауні?
  17. Як нервова та гуморальна системи реагують на сауну?
  18. Коли куряче яйце помістити в гарячу воду ‒ білок зварюється. Чому не псуються білки в організмі коли температура ядра тіла 38,5С?
  19. Значення білків теплового шоку?
  20. Соматотропін прискорює ріст людини, а пролактин ‒ утворення молока. Чому в сауні їх концентрація зростає:, адже тут не ростуть і не годують молоком?
  21. У другій половині сеансу сауни ми потіємо менше. Як організм утримує і повертає воду?
  22. Фізіологічні зміни в організмі під час відвідування сауни? Сауна ‒ відпочинок чи додаткове навантаження?
  23. Чи варто стрибати в холодну воду? Гімнастика судин і відновлення.
  24. Як змінюється гормональний фон організму після сауни?
  25. Які фізіологічні зміни відбуваються в організмі людини після сауни?
  26. Медичні аспекти та застереження щодо впливу сауни.
  27. Вплив сауни на фізичні кондиції та спортивні результати.
  28. Скільки разів потрібно паритися в сауні?

Четвер, 14 квітня – 16:00

Каменська І.С.

Ірина Каменська – кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри теорії та методики професійної підготовки факультету технологічної і математичної освіти

Тема зустрічі: «Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру»

 Лекція розрахована на здобувачів освіти, абітурієнтів і їх батьків, освітян та всіх бажаючих. Її мета – ознайомити із особливостями освітньої програми «Професійна освіта (Охорона праці)» у межах якої здійснюється підготовка конкурентоспроможного випускника на ринку освітніх послуг України, фахівця нової формації, який всебічно розвинутий, прагне до неперервного професійного розвитку, самореалізації та кар’єрного зростання.

У лекції будуть розглянуті питання щодо дій населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру, а саме: як підготувати оселю в умовах НС, які основні правила поведінки в умовах військового часу, що таке «екстрена валізка» і чим її наповнити, як пережити кризу та зберегти спокій, дії населення при обстрілах, правила поведінки під час комендантської години тощо.

У лекції акцентовано увагу на безпеці життєдіяльності в сучасних реаліях життя та надано необхідну інформацію для впевнених і правильних практичних дій у надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо, що проєкт «University Talks and Lectures» відбувається з метою підвищення ефективності профорієнтаційної роботи та ознайомлення майбутніх вступників із особливостями навчання в університеті, у форматі прямих трансляцій на youtube-каналі університету.

Компетентні спікери – викладачі Університету Григорія Сковороди в Переяславі знайомлять глядачів із переліком спеціальностей університету і актуальними темами кожної з освітніх програм. У ході етеру ви оволодієте практичними знаннями для обраної вами професії. Крім того, спікери готові дати відповіді на всі Ваші запитання, які ви можете залишати у чаті трансляції.

Періодичність проведення – щотижнево (вівторок та четвер).

Попередні зустрічі з кандидатом історичних наук, доцентом кафедри публічного управління та адміністрування, кафедри політології Лесею Коцур на тему «Становлення та розвиток інституту президентства в Україні», кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти Світланою Дем’яненко на тему «Дошкільна освіта в умовах сучасного соціального світу», кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи Юлії Багно із темою: «Концепція підготовки фахівців освітніх, педагогічних наук» та кандидата економічних наук, доцента, гаранта освітньої програми «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» Тетяни Кузнєцової на тему «Віртуальне підприємство як сучасна складова менеджменту зовнішньоекономічної діяльності» вже можна переглянути у записі натиснувши на активні посилання.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту