Український журналіст-розслідувач Денис Бігус відкриє лік зустрічей у рамках проєкту «Open University» у травні

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > Український журналіст-розслідувач Денис Бігус відкриє лік зустрічей у рамках проєкту «Open University» у травні

Свого завершення поволі досягає навчальний рік, проте немає кінця гарним зустрічам в рамках партнерського проєкту «Open University». У травні ми підготували для вас кілька цікавих зустрічей – нині маємо приємність анонсувати першу з них.

У прийдешній понеділок, 13 травня 2024 року, гостем Університету Григорія Сковороди в Переяславі стане відомий журналіст-розслідувач, засновник та керівник одного із найавторитетніших проєктів журналістських розслідувань в Україні «Bihus.Info», від початку повномасштабного вторгнення – доброволець Збройних Сил України Денис Бігус. Початок о 14:00 в конференц-залі імені Василя Сухомлинського.

Саме його команда робила низку розслідувань про корупцію в оточенні Порошенка, публікувала скандальні «плівки» Медведчука, видавала матеріали щодо збагачення народних депутатів та бізнес-інтересів керівництва ОПУ та багато інших надважливих матеріалів, левова частка з яких сприяла якщо не змінам у органах влади та силових структур, то точно привертала увагу української та світової аудиторії до важливих проблем.

На початку 2024 року команда Дениса Бігуса втрапила в неприємність – за його колективом стежили та прослуховували телефонні розмови. За кілька тижнів команда Bihus.Info підготувала велике розслідування, де показала, як насправді працівники СБУ проводили свою ганебну операцію.

У ході розмови ви зможете безпосередньо поспілкуватися з впізнаваним медійником про стан журналістських розслідувань під час війни, довідатися про безпрецедентні виклики й загрози, з якими нині зіштовхуються українські журналісти й журналістки – від постійної фізичної небезпеки до посилення правового та політичного тиску. Поза тим Денис розповість про свою участь у захисті держави, а також прокоментує та розповість про все що вас цікавить. Готуйте багато-багато питань – часу вистачить для всіх.

Зустріч відбудеться у рамках проєкту «Open University», який вже шостий рік реалізується Науковим товариством студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених та Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю університету.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту