УГСП активно підтримав Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською»: перші півсотні книжок вже читають відвідувачі Гуманітарного хабу Лисичанської МВА

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > УГСП активно підтримав Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською»: перші півсотні книжок вже читають відвідувачі Гуманітарного хабу Лисичанської МВА

Як розповідав на початку березня наш сайт, з нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка Університет Григорія Сковороди в Переяславі разом з Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кременем (який нещодавно відвідав УГСП – прим.авт.) за підтримки Міністерства освіти і науки України й проєкту «Єдині» співзапочаткував Всеукраїнський збір книжок «Вільні читають українською». Протягом кількох тижнів сковородинівці акумулювали понад сотню книг, частину з яких вже читають відвідувачі Гуманітарного хабу Лисичанської міської військової адміністрації.

Як розповідає пресслужбі університету мовний омбудсмен УГСП Максим Левченко, на клич щодо поповнення бібліотечних фондів у місцях де найбільше зруйнованих чи знищених прицільними ворожими обстрілами бібліотек одразу ж відгукнулися десятки сковородинівців.

«Я був приємно здивований тим, що вже у перший день після анонсу та старту акції до точки збору в офісі Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету та Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю почали стікатися десятки книжок. І не аби яких, а найактуальніші на найулюбленіші читацтвом романи того ж Шкляра, Андруховича чи Дашвар; змістовні дитячі книги, періодика, наукові монографії, довідкова література та багато іншого. Збір істотно підкріпили книжкові внески ректора Віталія Коцура, книгозбірні університету, співробітників Олени Усик та Андрія Вовкодава, студентки Софії Пекарської, викладачок Людмили Довбні та Тамари Товкайло, Марії Пангелової та ще багатьох людей доброї волі. Кілька десятків позицій з дому передав і я особисто. Переглядаючи кінцевий уніфікований список дивуюсь, який допомогли формувати студентки Олена Осадчук та Ангеліна Ющенко, навіть не змовляючись, нам вдалося підібрати настільки світоглядно вивірену українську добірку. Вдячний усім, хто активно долучився до цієї спільної справи!», – зазначає Максим Левченко та ділиться, що спершу книги планували передати Луганській обласної універсальної наукової бібліотеки, яка була у списку від Секретаріату Уповноваженого з державної мови. Згодом, при спілкуванні з директоркою закладу, виявилося, що нині він не має свого власного приміщення. Відтак домовилися розподілити ці книги між гуманітарними штабами міст, де нині проживають внутрішньо-переміщені особи. Днями перший пакунок книг надіслали до Звягеля на Житомирщині – нині там розміщено гуманітарний штаб Лисичанської міської військової адміністрації. Вони вже отримують популярність у внутрішньо-переміщених читачів. На черзі пакунки іншим штабам та закладам. Впевнені, з часом вони потраплять у звільнені міста Луганщини.

Зазначимо, що усі охочі долучитися до проєкту ще можуть це зробити. Книжки слід приносити в робочий час до офісу Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених університету та Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю (2 корпус університету).

Більше деталей, зокрема щодо утворення локальних точок збору в інших мікрорайонах міста, можна отримати за телефоном: + 38 (063) 727-59-87 (Максим).

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту