Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Ментальне здоров'я > УГСП продовжує славні традиції свого озеленення. За кошти меценатів та за сприяння міської влади тут з’явилася нова липова алея

Нині в Україні триває двомісячник з благоустрою. Акції з озеленення тривають і в Переяславській громаді. У перші дні травня ініціативу підтримали й в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, куди міська влада, виключно за кошти небайдужих меценатів, передала 15 саджанців лип.

Відучора силами сковородинівців, зокрема активних студентів, викладачів та співробітників університету, зокрема з факультету природничої освіти та відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю, їх було висаджено на території дендропарку та гуртожитків. Сьогодні ж зранку акцію особисто підтримали ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур та голова Переяславської громади Вячеслав Саулко.

«Нині по всій громаді, зокрема в кількох закладах освіти, ми висаджуємо дерева на честь наших живих захисників і в пам’ять про тих, хто, на жаль, повернувся «на щиті» і віддав своє життя за Україну. Саме такою буде ця алея в університеті Сковороди, яка з’явилася тут як ще один знак вшанування подвигу хлопців і дівчат, ваших випускників, які загинули. Також це важливо для військових, які зараз повертаються з війни. На мою думку, це відновлює їх емоційний стан. Такими вчинками, як на мене, ми декларуємо, що думаємо і дбаємо про них. Також певну частину цієї алеї буде присвячено вашим викладачам, які зробили вагомий внесок у розбудову закладу, нашого міста та громади, виплекали кілька поколінь студентів, мають повагу у науково-освітньої спільноти», – говорить голова Переяславської громади Вячеслав Саулко та наголошує на тому, що одним із самих пріоритетних завдань у його діяльності є сприяння розвитку і підтримка Університету Григорія Сковороди в Переяславі у всіх напрямках його діяльності. Підкреслює, що заклад є візитівкою нашого міста, яка славить його на всю Україну та далеко за її межами.

«Ще у 2006 році з нагоди ХІІІ Сухомлинських читань в Університеті Григорія Сковороди з’явилася алея академіків, і поява нових дерев на території кампусу є доброю традицією, яку ми продовжуємо. По перше, вона є належним кроком вшанування наших випускників та здобувачів, що поклали своє життя за Україну та її свободу на новітньому етапі національно-визвольної боротьби нашої Батьківщини – з 2014 року та в умовах повномасштабного вторгнення російських військ на територію України. По друге, в закладі створено Центр ветеранського розвитку і ми матимемо два центри по психологічній реабілітації ветеранів. Відтак нові насадження сприятимуть гардено-терапії, яку проводять наші психологи і яка, серед іншого, передбачає роботу в саду та парку. Зараз наше завдання розширити їх площі, створити належні коворкінг-зони для такої от роботи із захисниками, які повернуться з територій де тривають активні бойові дії, проходитимуть тут реабілітацію й покращуватимуть своє ментальне здоров’я», – додає ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур.

Наразі УГСП та міською владою досягнуто згоди у тому, що озеленення альма-матер, як і Переяславської громади в цілому, продовжиться й восени. Планується, що до того часу на території альма-матер розшириться дендропарк який буде збагачено декоративними деревами та іншими насадженнями, що зроблять нашу територію ошатнішою. Безсумнівно, своєю «сродною працею» цьому всіляко сприятимуть усі сковородинівці.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту