Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > УГСП долучається до Всеукраїнського проєкту збору книжок «Вільні читають українською»: як можна допомогти

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка Університет Григорія Сковороди в Переяславі разом з Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кременем за підтримки Міністерства освіти і науки України й проєкту «Єдині» співзапочатковує Всеукраїнський збір книжок «Вільні читають українською». Як кожен з вас може до нього долучитися?

Як розповів пресслужбі університету мовний омбудсмен УГСП Максим Левченко, проєкт започатковується з метою поповнення бібліотечних фондів, створення мобільних бібліотечних куточків, формування книжкових поличок в укриттях й має на меті наповнити бібліотеки, бібліотечні куточки та книжкові полиці у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Харківській та Сумській областях українськими книжками. Саме там найбільше зруйнованих чи знищених прицільними ворожими обстрілами бібліотек, відновити які – в наших силах.

За словами Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя, за час повномасштабного вторгнення путінськими найманцями було знищено понад 180 мільйонів українських книжок. «Тож маємо об’єднатися, щоб максимально швидко відновити книжкові фонди. Нація освічених переможе!», – зазначив він.

«Відсьогодні ми розпочинаємо збір книжок українською мовою у Переяславі, в нашому університеті. Їх вік та тематика необмежені, головне аби ці книжки були у хорошому стані й без пошкоджень. Збір триватиме до травня, і по мірі надходження, планується, що їх від нас отримуватиме Луганська обласна універсальна наукова бібліотека – бо, по-перше, Луганщина є одним із найбільш постраждалих регіонів України куди слід доносити українське слово, а по-друге, у кожного з науковців нашого університету, нам здається, точно є ті наукові видання якими вони вже не користуються і якими вони можуть поділитися із закладом який тяжіє до наукового спрямування. Хоча, наголошуємо, що ми чекаємо книжок будь якої тематики. Якщо збір матиме успіх надішлемо щось й іншим закладам, які беруть участь у акції», – додав Максим Левченко.

У проєкті можуть взяти участь всі охочі, книжки слід приносити у офіс Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених університету та Відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю (2 корпус університету).

Більше деталей, зокрема щодо утворення локальних точок збору в інших мікрорайонах міста, можна отримати за телефоном: (063) 727-59-87 (Максим)

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту