Як посилити взаємодію між молодіжними радами та владою: четверо сковородинівців долучилися до навчальної події УАМР в Тернополі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Як посилити взаємодію між молодіжними радами та владою: четверо сковородинівців долучилися до навчальної події УАМР в Тернополі

У вівторок, 23 січня, команда Молодіжної ради Переяславської МТГ, зокрема заступники голови, фахівець відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю Максим Левченко та аспірант університету Володимир Сонько, члени ради, фахівці соціально-гуманітарного відділу університету Вадим Домарецький та Вікторія Власюк взяли участь в навчальному заході «Взаємодія молодіжних рад та влади», який пройшов в Тернополі. Подія відбулась в рамках проєкту «Незламна молодь: Молодіжні ради».

За повідомленням організаторів, метою події стало посилення взаємодії між молодіжними радами та владою в умовах війни через формування інструментів співпраці та практик, які нині існують в Україні. У заході загалом взяли участь 10 молодіжних рад та представники їхніх органів місцевого самоврядування з усієї України, що є учасниками програми.

У події взяли участь та поділилися своїм досвідом народні депутати України Роман Лозинський й Марія Мезенцева, представниця Міністерства молоді та спорту України Лілія Шкира, фахівчиня проєкту «Молодь за демократію в Україні: Фаза ІІІ» Людмила Кіндрат, Тернопільської ОВА (начальник управління молоді, спорту, іміджевих проєктів Андрій Човган, органів місцевого самоврядування, молодіжних рад, Міжнародного республіканського інституту (старша спеціалістка програм Лідія Фесенко), Голова МР при МЗС Денис Ганжа, а також представники Асоціації.

«Саме молоде покоління має величезні перспективи та потенціал у розвитку країни. Молоді люди активно опановують нові знання та отримують нові компетенції. Врахування інтересів молоді є надзвичайно важливим під час визначення загальнонаціональних пріоритетів розвитку. Молодь може стати рушієм у розвитку як окремої громади, так і країни. Тому є ціннісно важливим підтримувати проєкти, що сприяють розвитку молодих людей в Україні, надають їм більше доступу для отримання навичок та знань, які є необхідними задля впливу на порядок денний», – зазначив народний депутат Роман Лозинський, який долучився до відкриття заходу у он-лайн форматі.

Під час заходу влада та молодь обговорили питання, як побудувати конструктивний діалог між молодіжною радою та владою та покращити взаємодію між ними.

«Перед сучасною українською молоддю постало багато викликів та проблем, спричинених повномасштабним російським вторгненням та пов’язаними з ним ризиками. В таких надзвичайних обставинах, молодь, безсумнівно, є однією з найбільш вразливих груп населення, проте вона має значний потенціал впливу на владу, розвиток країни в цілому. І ми маємо робити необхідне для реалізації цього потенціалу, реалізації соціальних змін та сприяння відновленню суспільства в умовах кризи. Такі навчальні заходи – це один з інструментів цих змін», – підкреслила ще одна спікерка заходу, начальниця відділу регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту Лілія Шкира.

Успішними кейсами взаємодії молоді і влади ділилась громади учасниці програми під час живої бібліотеки, також в окремій сесій історій успіху представники Тернопільщини, а саме: Голова Молодіжної ради Тернополя Назар Мельничук,  Секретар Молодіжного Конгресу Зборова Богдан та директорка Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради Христина Білінська. Принагідно, мали про що розповісти і переяславці.

Радниця голови УАМР Ірина Кузіна поділилась із учасниками матеріалами на тему інклюзивні підходи роботи з молоддю через взаємодію молодіжної ради та влади.

Принагідно, учасники знайшли шляхи та визначили, які потрібно вжити, щоб зберегти молодь у громадах та як не втратити її під час війни.

За результатами заходу було створено дорожню карту взаємодії з владою для молодіжних рад України, що увійшла до посібника «Незламна молодь: молодіжні ради». Цей посібник має на меті надати молодим людям, активістам, молодіжним працівникам, і діячам громадського сектору необхідні знання та інструменти для ефективної роботи з молодіжними радами.

Нагадаємо, що програма «Незламна молодь: молодіжні ради» розроблена Українською асоціацією молодіжних рад та втілюється в межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Міжнародним республіканським інститутом (IRI).

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту