Стипендії, єврошкола та стажування: друга добірка міжнародних можливостей у 2024 році

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Стипендії, єврошкола та стажування: друга добірка міжнародних можливостей у 2024 році

Як ми вже розповідали позаминулої п’ятниці, у 2024 році, ми, час до часу, гуртуватимемо анонси нових міжнародних програм та можливостей академічної мобільності від відділу міжнародних зв’язків Університету Григорія Сковороди в Переяславі у добірки за хронологічною послідовністю дедлайнів (від найгарячіших до тих, де дедлайн трішки пізніше – прим.авт.) і публікуватимемо їх на нашому сайті аби ще більше сковородинівців були проінформовані про ці можливості та мали змогу зголошуватися до участі. Нині друга частина таких можливостей.

Virtual Ukraine Institute for Advanced Study – до 31 січня 2024 року

Virtual Ukraine Institute for Advanced Studyце стипендії для вчених, які залишаються в Україні. Організатори подбають, щоб протягом десяти місяців у вас було усе для продуктивної роботи: щомісячна стипендія, спільнота однодумців, регулярні освітні події та доступ до бібліотеки.

Стипендіями Virtual Ukraine Institute for Advanced Study опікується Інститут перспективних досліджень у Берліні та фінансується Volkswagen Foundation (Німеччина).

Що можна отримати?

  • Щомісячну стипендію: 500 євро для аспірантів та 1000 євро — для професорів.
  • Участь у десятимісячній програмі, яка триватиме з 1 жовтня 2024 по 31 липня 2025 року.
  • Регулярні колоквіуми та воркшопи.
  • Доступ до бібліотеки.
  • Знайомства з колегами з-за кордону.
  • Допомога з публікацією та перекладом вашої наукової роботи.

Хто може взяти участь?

Ця стипендія для дослідників, які:

  • мають українське громадянство або посвідку;
  • залишаються в Україні;
  • працюють в українському академічному закладі;
  • добре знають англійську мову.

Детальніше про умови за посиланням.

Що потрібно для участі?

  • Заповнена заявка.
  • Резюме зі списком наукових публікацій.
  • Назва та короткий опис проєкту, над яким будете працювати — до 3200 символів.
  • Мотиваційний лист — до 2000 символів.
  • Два зразки статей. Принаймні один з них має бути англійською мовою.

Усі документи повинні бути англійською та у форматі PDF. Шукайте відповіді на типові запитання на сторінці програми.

Як подати заявку? До 31 січня заповніть онлайн-заявку англійською мовою. Шукайте покрокову інструкцію тут.

Зверніть увагу на те, що організатори підтримають 15 дослідників. Ви отримаєте результати електронною поштою протягом шести місяців після кінцевого терміну подання заявок. На жаль, організатори не зможуть пояснити, чому не обрали вашу заявку.

EU Study Days: єврошкола для студентів – до 11 лютого 2024 року

EU Study Days – це шанс дізнатися більше про ЄС для студентів та учнів старших класів. Ви також знайдете однодумців, з якими можна обмінюватися досвідом, втілювати проєкти та будувати майбутнє України як європейської держави.

Навчання відбуватиметься з 19 лютого по 8 квітня 2024 року. На вас чекають активні дискусії, живе спілкування та лекції дипломатів та провідних експертів з ЄС та України, які розкажуть про підтримку та пріоритети допомоги ЄС у післявоєнній відбудові України. Участь – безкоштовна. Програмою опікується Представництво ЄС в Україні.

Що можна отримати?

  • 10 навчальних модулів, які складаються з лекцій провідних експертів, відкритих дискусій, творчих майстерень, дебатів, ігор та тестів на перевірку знань.
  • Сертифікат про проходження курсу. Якщо ви навчаєтеся в університеті-партнері програми, курс можуть зарахувати до одного із предметів.
  • Можливість прокачати свої м’які навички, які необхідні для успішної кар’єри.
  • Інформацію про освітні та культурні програми, а також інші можливості ЄС для молоді.
  • 20 найкращих школярів та 20 найкращих студентів відвідають офлайн-школу, яка відбудеться у квітні 2024 року.

Хто може взяти участь?

Організатори чекають на заявки від:

  • учнів 9-11 класів середніх шкіл, ліцеїв та гімназій, які цікавляться європейською інтеграцією та мають високі досягнення у навчанні;
  • студентів останнього курсу бакалаврату або магістратури денної форми навчання та аспірантів будь-якої форми навчання за спеціальністю міжнародні відносини, міжнародне та європейське право, міжнародні студії, міжнародна економіка та торгівля, фінанси, бізнес, політологія, право, філософія, історія, соціологія, культурологія або журналістика.

Що потрібно для участі?

  • Заповнена заявка.
  • Знання англійської мови на рівні B1-C1.
  • Онлайн-тест на перевірку знань на європейську тематику.

Як подати заявку?

До 11 лютого заповніть онлайн-форму:

Це перший етап конкурсу. Якщо ваша заявка зацікавить організаторів, вам надішлють посилання на проходження онлайн-тесту на перевірку знань на європейську тематику.

Зверніть увагу на те, що Ви отримаєте результати конкурсу на електронну пошту не пізніше 18 лютого. Організатори оберуть 40 школярів та 40 студентів. Ви не можете подати заявку, якщо вже брали участь у програмі EU Study Days.

Студенти можуть отримати стипендії від уряду Словаччини – до 31 березня 2024 року

Співпраця Міністерства освіти і науки України та Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки передбачає, що на 2024/2025 навчальний рік словацький уряд виділить:

  • 15 стипендій для студентів на навчання за освітнім ступенем бакалавр/магістр (строк навчання від 1 до 10 місяців);
  • 15 стипендій на навчання або проведення науково-дослідних робіт для аспірантів та на викладання лекцій або проведення науково-дослідних робіт для викладачів ЗВО (термін від 1 до 10 місяців для особи);
  • 10 стипендій на навчання в літній школі з вивчення словацької мови та культури (період проведення – серпень 2024 року).

Кандидати мають надіслати документи (в електронному та паперовому форматах) до МОН України. Перелік необхідних документів та інші деталі шукайте на сайті Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки.

  • У електронній формі скановані документи (формат PDF) потрібно надіслати на адресу: pohukaieva@mon.gov.ua. У темі листа необхідно зазначити: «Стипендії на навчання у Словацькій Республіці 2024/2025».
  • Документи в паперовій формі потрібно надіслати на адресу: проспект Берестейський, 10, місто Київ, 01135, Міністерство освіти і науки України, директорат міжнародної співпраці. На конверті має бути примітка: «Стипендії на навчання у Словацькій Республіці 2024/2025».

Паперові документи мають бути зібрані у дві папки (оригінали та їхні копії). Їх можна подати двома способами: надіслати поштою (дата визначається за штампом на конверті поштового відправлення) або передати під особистий підпис контактної особи із зазначенням дати та часу отримання.

Подати документи можна до 31 березня 2024 року (включно). Неукомплектовані пакети документів, а також документи, які надіслали невчасно або з порушенням умов, не будуть розглядатися.

Cтажування для викладачів закладів вищої освіти України організоване факультетом Наук про Освіту Білостоцького Університету – до березня

Cтажування має на меті поглибити знання та розвинути компетенції викладачів закладів вищої освіти України у застосуванні інноваційних методів і підходів до роботи зі своїми студентами. Лекторами цієї програми є провідні викладачі та дослідники закладів вищої освіти різних європейських країнах, а це означає, що ми пропонуємо універсальні заняття, які не лише збагачують викладання та навчання в контексті української вищої освіти, але й переступають інституційні та культурні кордони.

Тема стажування: «Інновації у викладанні та навчанні у вищій освіті»

Дати: 4 березня -12 квітня 2024 року

Вартість: 5 200 грн

Учасники, використовуючи посилання на міжнародну літературу, аналіз тематичних досліджень та практичних вправ, зможуть:

  • ознайомитися з контекстом політики європейської вищої освіти;
  • удосконалити свої компетенції щодо застосування різноманітних нових методів навчання та підходів (наприклад, цифрове оповідання, навички письма (як академічні, так і творчі), перевернуті заняття та підготовка навчально-методичних матеріалів для студентів зі спеціальними освітніми потребами);
  • обдумати потенційні переваги та проблеми застосування цих методів і підходів у своїх класах;
  • розробити конкретні засоби для впровадження обраних нових практик у різні сфери власного викладання.

Кожен навчальний модуль супроводжується 90-хвилинним вебінаром (з використанням платформи Zoom) і цифровим пакетом навчальних матеріалів для використання слухачами.

Білостоцьким Університетом видається сертифікат про проходження міжнародного стажування тривалістю 180 годин (6 кредитів ECTS) всім учасникам стажування. Програма стажування відбувається з професійним перекладом на українську мову.

Реєстрація за посиланням.

Сертифікат про проходження науково-педагогічного стажування є документом, який підтверджує проходження стажування у науковій установі в країні, яка входить до Європейського Союзу, на здобуття звання доцента, професора і старшого дослідника відповідно  до постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 р. № 656 «Деякі питання реалізації статті 54 Закону України «Про вищу освіту» (зі змінами, внесеними згідно з Постановами Кабінету Міністрів України № 173 від 02.03.2016 р., № 308 від 25.04.2018), наказу Міністерства освіти і науки України від 14.01.2016 № 13 «Про затвердження Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам»

Зацікавила якась з пропозицій, маєш питання? Пиши на електронну пошту internationalphdpu@gmail.com чи приходь до офісу відділу міжнародних зв’язків – корпус № 1. поверх № 4, каб. 426.

 

Інформацію взято з сайту відділу міжнародних зв’язків

Перейти до вмісту