Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вступ-2022 > «Pereiaslav AbitFest 2022» стартував з Дня відкритих дверей наживо: розповідаємо як це було

Сьогодні, 5 травня 2022 року, вперше в історії Університету Григорія Сковороди в Переяславі на youtube-каналі закладу відбувся День відкритих дверей який задав відлік фестивалю «Pereiaslav AbitFest 2022» – серії профорієнтаційних заходів, які запланували в УГСП і які триватимуть впритул до вступної кампанії. Враховуючи безпекову ситуацію, виш не зміг запросити усіх охочих відвідати заклад особисто, та врешті це не завадило занурити глядачів у атмосферу сковородинівського духу та озброїти їх інформацією про те, чим живе та що пропонує заклад.

Захід розпочався близько одинадцятої  години ранку з брифінгу «Сьогодення Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Умови вступу 2022», у ході якого керівники закладу та факультетів презентували освітні програми та спеціальності, які пропонує альма-матер. На початку зібрання до всіх присутніх звернувся ректор університету Віталій Коцур. Він акцентував увагу вступників на тому, що УГСП має багатовікові традиції, які сповідує та осучаснює в умовах викликів ХХІ століття.

«За останній час, попри епедію коронавірусу та повномасштабну війну з росією, ми ще більше згуртувалися – започаткували багато нових проєктів, ввели в обіг нові підходи до організації навчального процесу. Ми змінюємося дуже динамічно, і хочемо аби ви відчували це разом з нами!» – підкреслив Віталій Вікторович та коротко охарактеризував вступникам наш заклад та його можливості, а також зазначив, що провідною лінією діяльності закладу є студентоцентризм.

Натомість, проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник познайомив майбутніх вступників з особливостями навчального процесу в УГСП, сказавши, що тут кожен пошукач освіти зможе знайти усі необхідні можливості для розвитку його як особистості, адже заклад створює для цього всі умови. Вячеслав Володимирович зазначив, що керівництво вишу завжди дослухається до думки здобувачів та робить усе для того, аби невпинно покращувати рівень надання освітніх послуг згідно їх запитів та новітніх потреб. У свою чергу проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар додав, що ті хто хоче стати науковцем 100% матимуть підтримку та стануть ними у стінах альма-матер. Зазначив, що цьому сприяє велика кількість міжнародних та всеукраїнських конференцій, які регулярно відбуваються на базі університету.

По завершенню цього блоку аудиторію запросили до перегляду відеоогляду університету:

У наступних слотах слово тримали декани факультетів. Кожен з них лаконічно охарактеризував переваги навчання за тими чи іншими спеціальностями на очолюваних ними структурних підрозділах. Приміром, якщо на факультеті фізичної культури, спорту і здоров’я дають змогу поєднувати навчальний та тренувальний процеси то на факультеті української та іноземної філології є нагода побачити світ та отримати два дипломи. Безсумнівно, кожен очільник знайомив не лише з загальною інформацією а й ділився родзинками які притаманні виключно його факультету. Принагідно, окремий блок інформації стосувався і тих, хто хотів би отримати вчений ступінь та стати аспірантом або докторантом закладу. Почуте онаочнювали яскраві відеоролики про кожен з факультетів – згодом їх обіцяють опублікувати окремо.

Разом з тим, фахівці приймальної комісії університету приділили окремий блок для того, аби ознайомити вступників з особливостями вступу до закладів вищої освіти у 2022 році та відповісти на їхні питання, які вони лишали в анкеті вступника чи чаті трансляції. Аби не переповідати вам увесь перебіг розмов ми навмисне пропонуємо вам переглянути запис трансляції заходу, скориставшись задля зручності навігацією по відео. Бо як відомо, краще один раз побачити ніж сто разів почути чи прочитати:

У другій частині заходу відбулося довгоочікуване нагородження переможців конкурсу наукових робіт з історії України імені Ярослава Потапенка «Боротьба за Українську державність: минуле та сучасне». Нагороду отримала учениця Переяславської ЗОШ №1 Сабріна Ревега та її вчителька історії та основ правознавства Валентина Лук’яненко. Поза тим було підведено й підсумки конкурсу в соціальних мережах «Моя Україна» – його переможців було нагороджено призами напередодні.

Хедлайнером дня, на думку як майбутніх вступників так і їх вчителів та батьків, стало проведення вебінару для вступників «Як писати мотиваційний лист?», який знадобиться під час вступу та буде актуальним в умовах викликів сьогодення. Його провела доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри української лінгвістики і методики навчання; доцент кафедри професійної освіти (за сумісництвом) Олена Кулик. Згодом ми розповімо про нього у окремій публікації нашого сайту, тому стежте за анонсами.

Станом на момент написання цієї публікації та враховуючи зворотній зв’язок отриманий від вступників можна говорити про те, що експеримент з проведенням Дня відкритих дверей наживо таки вдався – лише за перші години трансляцію уже встигло переглянути більше 2000 вмотивованих майбутніх вступників: приблизно третина глядачів, згідно з проведеним в чаті опитуванням, уже ствердила те, що буде вступати до нашого закладу, ще третина пообіцяла неодмінно подумати над пропозицією. Відтак, з думкою про те, що все вдалося, ми дякуємо технічній команді заходу – інтернет-каналу ProSlav та усім, хто розділив ці дві години разом з нами.

З вірою в те, що у вересні наш заклад поповнить нове генерація сковородинівців ми переконливо торуємо свій шлях до великої української Перемоги!

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту