У стінах ПХДПУ імені Григорія Сковороди відбувся II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Географія»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > У стінах ПХДПУ імені Григорія Сковороди відбувся II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Географія»

У період з 16 по 17 квітня 2019 року представники із 27 закладів вищої освіти взяли участь  в II турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Географія» у ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди». Робота відбувалась у двох секціях: «Економічна та соціальна географія» і «Фізична географія».

На відкритті підсумкової науково-практичної конференції, яка проводилась в конференц-залі імені Василя Сухомлинського, з вітальним словом до учасників виступили доктор історичних наук, професор кафедри історії та культури України, декан природничо-технологічного факультету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», заступник голови галузевої конкурсної комісії Олексій Гончаренко; кандидат філософських наук, доцент, проректор з наукової роботи ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Сергій Рик; доктор географічних наук, професор, академік Національної академії наук України, директор Інституту географії Національної академії наук України, член галузевої конкурсної комісії Леонід Руденко, який виступив з презентацією, що складалася з двох частин: «Особливості розвитку України у період незалежності: виклики, загрози, стан»; «Відповідь географічної науки: міжнародне співробітництво; сприяння регіональному розвитку держави»; а також кандидат історичних наук, доцент, заступник декана природничо-технологічного факультету, відповідальний секретар оргкомітету Катерина Ковальська.

Після цього учасники Конкурсу презентували свої доповіді з регламентом до 10 хв., а члени комісії мали можливість задати доповідачам додаткові запитання. На підсумковій науково-практичній конференції виступило 16 студентів з 15  закладів вищої освіти. Конкурс вирізнявся і новими формами роботи з учасниками, поза як представник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Олексій Гнатишен, який фізично не зміг бути присутнім цього дня у Переяславі, захищав свою роботу з допомогою відеозв’язку, по Skype.

За результатами рецензування (попереднього заочного оцінювання робіт) та після проведення підсумкової науково-практичної конференції (захистів робіт) галузева конкурсна комісія підбила підсумки ІІ туру Конкурсу та прийняла рішення про визначення переможців Конкурсу та їх нагородження, яке відбулося в конференц-залі імені В. О. Сухомлинського. До слова, від Інституту географії Національної академії наук України, та особисто його директора, члена галузевої конкурсної комісії Леонід Руденко всі учасники отримали подарунок, без якого не може обійтися жоден географ – кольоровий та змістовний атлас. Крім цього, подяки отримали наукові керівники доповідачів, та їх декани.

За результатами олімпіади призерами стали:

Диплом І ступеня, ІІ ступеня,

ІІІ ступеня (потрібне зазначити)

Прізвище, ім’я,

по батькові

студента (повністю)

Прізвище, ім’я,

по батькові (повністю), посада наукового керівника

Найменування вищого навчального закладу (повністю)
1 2 3 4
І Нагорний

Тимофій Володимирович

Нич Тетяна Василівна кандидат географічних наук, асистент Київський національний університет імені Тараса Шевченка
І Соколовський

Володимир Сергійович

Канський Володимир Станіславович  кандидат географічних наук, старший викладач Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського
І Рябокляч

Карина Олександрівна

Воловик Людмила Михайлівна – кандидат географічних наук, доцент ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди»
II Кураба

Вікторія Степанівна

 

Мальчикова Дар’я Сергіївна – доктор географічних наук, доцент Херсонський

державний університет

ІІ Швайко Володимир Миколайович Зеленська Любов Іванівна, д. пед. н., професор Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара
II Кісіль

Роман Володимирович

Костащук Іван Іванович – кандидат географічних наук, доцент Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича
II Погрібняк

Максим Юрійович

Шевчук Сергій Миколайович – доктор географічних наук, доцент Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка
III Ужела

Марія Ігорівна

Кравцова Ірина Віталіївна – кандидат географічних наук, доцент Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини
III Петренко Оксана В’ячеславівна Горошкова Лідія Анатоліївна – доктор економічних наук, професор Запорізький

національний університет

III Микалюк

Людмила Вікторівна

Прасул Юлія Іванівна

кандидат географічних наук, доцент

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
III Білокобила

Марина Олександрівна

Гришко Світлана Вікторівна

кандидат географічних наук, старший викладач

 

Мелітопольський державний педагогічний університет

імені Богдана Хмельницького

III Перехожук

Світлана Василівна

Корнус Олеся Григорівна

кандидат географічних наук, доцент

Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка
III Юкал

Діана Олександрівна

Микитчин Оксана Іванівна

кандидат географічних наук, старший викладач

Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка
III Гнатишен

Олексій Олегович

Придеткевич

Станіслав Станіславович

кандидат географічних наук, старший викладач

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка
III Тукало

Карина Юріївна

Ващенко

Данило Віталійович

Семеніхіна Вікторія Вікторівна

старший викладач

Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського

У заключному слові, господар заходу Олексій Гончаренко відмітив, що попри те, що сковородинівський університет є не досить великим, він багатий славними традиціями та здатний організовувати і проводити гарні наукові заходи не зважаючи на будь які труднощі. Не секрет, що перші кроки у будь якій царині завжди недосконалі, але проведення саме таких конкурсів вкрай необхідне для того, аби молодь робила свої перші кроки в науці. Сподіваємось, Всеукраїнського конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Географія» стане доброю традицією у нашому університеті.

Прес-служба природничо-технологічного факультету

Перейти до вмісту