«Код сковородинівця» повернувся: у мережі з’явилася розмова з аспірантом, засновником онлайн-школи англійської мови, блогером та викладачем Дмитром Дадаком – синопсис інтерв’ю та відео

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > «Код сковородинівця» повернувся: у мережі з’явилася розмова з аспірантом, засновником онлайн-школи англійської мови, блогером та викладачем Дмитром Дадаком – синопсис інтерв’ю та відео

Напередодні Міжнародного дня перекладача й Дня працівників освіти на YouTube каналі університету прем’єра – перший епізод відродженого проєкту «Код сковородинівця», у якій її автори спілкуються з найяскравішими представниками сковородинівського соціуму про їх життєві та професійні шляхи, захоплення та секрети успіху.

У 2020 році першим гостем формату став колишній ректор, голова Вченої ради Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віктор Коцур. Нині ж, після чималої перерви пов’язаної з епідеміологічними обмеженнями та воєнним станом та інших причин що, об’єктивно, унеможливлювали роботу, проєкт повертається з новими гостем – засновником онлайн-школи англійської мови «ENGDADAK», блогером та викладачем, аспірантом університету Дмитром Дадаком.

У ході розмови з Дмитром Дадаком, яка відбулася ще наприкінці серпня, журналіст університету Максим Левченко запитав у співрозмовника про те, як його дитяча мрія стати блогером стала реальністю; вивідав поради тим, хто нині починає свій шлях у блогосфері. Також говорили про те, чому контент Дмитра до повномасштабного вторгнення був російськомовним та як аудиторія Дадака сприйняла його перехід на українську. Також блогер та викладач чи не вперше розповів як припинив співпрацю з учнями з росії та якою була їх реакція на війну й порадив з чого почати вивчення англійської мови тим, хто не знає її зовсім.

З-поміж іншого Дмитро Дадак пригадав свою першу ученицю та те, скільки уроків англійської провів за роки викладання. Поділився спостереженнями щодо того, як це допомогло учням та для яких потреб люди вчать англійську мову.

Розповів сковородинівець і про те, які перспективи того, що англійська стане другою державною в Україні; про авторський курс Daglich та чому Дмитру було важливо його запатентувати а також наскільки складно в Україні щось запатентувати та скільки це коштує.

Не могли не поцікавитися й про те як почалася та розвивалася співпраця Дадака з боксером Олександром Усиком, якими є його враження від бою українського боксера з Дюбуа та як насправді виглядає підготовка до бою.

У заключній частині розмови вивідували, яка система навчання на думку Дмитра краща – очна чи дистанційна; кого ще з відомих українців навчив англійської мови Дмитро Дадак та про що мріє; чому варто обирати навчання в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі та якою Дадак бачить освітню систему в Україні змінивши її в майбутньому.

Що передувало розмові? Вночі 27 серпня у польському Вроцлаві український боксер Олександр Усик нокаутом у дев’ятому раунді переміг британця Даніеля Дюбуа. Таким чином він захистив титули чемпіона світу у важкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF, IBO та The Ring. Після бою учасники поєдинку традиційно дали флеш-інтерв’ю прямо на рингу і Усика похвалили за чудово підтягнуту англійську. Це заслуга сковородинівця Дмитра Дадака, який навчає відомого боксера англійській мові.

Ідея та втілення формату «Код сковородинівця» незмінно належить відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Уже незабаром чекайте нових розмов у означеному форматі та діліться думками з ким хотіли б побачити подібну розмову.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ВІДЕООГРАФ: СЕРГІЙ КОВАЛЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання відео, розміщених на університетських ресурсах дозволяється тільки за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту