У п’ятницю до УГСП завітає літераторка та перекладачка Анна Багряна: презентуватиме творчість та говоритиме про переклад

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Анонси > У п’ятницю до УГСП завітає літераторка та перекладачка Анна Багряна: презентуватиме творчість та говоритиме про переклад

Квітень подарував Університету Григорія Сковороди в Переяславі чималу кількість яскравих і змістовних зустрічей з відомими та успішними українцями – культовим письменником Юрієм Андруховичем, популярним відеоблогером Віталієм Гордієнком, неординарним мандрівником Богданом Логвиненком та багатьма іншими. І навіть його закінчення збагатить нас не лише зустріччю з істориком Володимиром В’ятровичем, а ще однією цікавою, змістовною і надприкладною розмовою в рамках партнерського проєкту «Платформа можливостей».

Уже цієї п’ятниці, 28 квітня 2023 року о 13:00 в конферен-залі імені Василя Сухомлинського відбудеться розмова із Анною Багряною – поетесою, прозаїкинею, драматургинею, перекладачкою, авторкою численної кількості романів, збірок оповідань, книжок дитячої прози та збірки п’єс. Її твори перекладені багатьма мовами й виходили в Польщі, Бельгії, Азербайджані, Болгарії, Сербії та Македонії, а вистави за п’єсами Багряної ставилися в театрах України, США та Македонії. Вона переклала понад 35 книжок поезії, прози й драматургії з болгарської, македонської та інших мов.

Анна Багряна – лауреатка Міжнародної українсько-німецької премії ім. О. Гончара, конкурсів «Коронація слова» та «Смолоскип» (2008), Літературного конкурсу СФУЖО ім. Марусі Бек (Канада, 2009), Міжнародних літературних премій «Срібне летюче перо» (Болгарія, 2009), Медитеранської Академії ім. Братів Міладінових (Македонія, 2012), «Свіча Наіміта» (Македонія, 2012 р.) та інших. Членкиня Національної спілки письменників України та Асоціації Українських Письменників.

У Переяславі відбудеться презентація авторських творів гості та перекладів балканських авторів. Ще говоритимуть про те, звідки беруться сюжети для романів та оповідань, про цікаві моменти і труднощі перекладацької роботи, про болгарську та македонську літератури, про те, як українська література представлена на Балканах та ще про багато іншого. Поза тим, Анна Багряна прочитає свої нові вірші.

Неодмінно приходьте, бо ця зустріч буде направду цікавою та пізнавальною.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту