Стало відомо про вартість надання освітніх послуг та проживання в гуртожитках УГСП у 2024-2025 навчальному році

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вступ-2024 > Стало відомо про вартість надання освітніх послуг та проживання в гуртожитках УГСП у 2024-2025 навчальному році

Обираючи навчання в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі наші вступники не в останню чергу цікавляться, якою буде вартість навчання та проживання в гуртожитках у прийдешньому навчальному році. Не меншою мірою цікавить ця інформація і нинішніх здобувачів та жителів студентських гуртожитків, а тому ми готові вичерпати вашу цікавість й надати детальну інформацію з цього приводу.

Керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 р. №191 «Порядок формування мінімального розміру плати за навчання для здобуття вищої освіти на основі індикативної собівартості»Постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 року №796 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними закладами освіти, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної власності» (зі змінами) та протоколом Вченої ради від 24.04.2024 р. №11 було підготовлено наказ по університету №155 від 24.04.2024 р. «Про надання платних послуг у сфері освітньої діяльності», яким затверджено тарифи на платні послуги у сфері освітньої діяльності на 2024/2025 навчальний рік згідно з розрахованими калькуляціями.

«При підготовці нових тарифів керувалися повновленою постановою Кабінету Міністрів України №191 від 3 березня 2020 року, якою визначено порядок формування мінімальних цін на навчання для здобуття вищої освіти на основі індикативної вартості. Також Постановою визначено спеціальності для яких встановлюються граничні ціни на платні послуги для підготовки за рівнями освіти. УГСП має 9 таких спеціальностей: 035 Філогія (усі спеціалізації крім Української мови та літератури; 051 Економіка; 052 Політологія; 053 Психологія; 071 Облік і податкування; 072 Фінанси, банківська справа та страхування; 073 Менеджмент; 242 Туризм і 281 Публічне управління та адміністрування. На них запроваджується мінімальний розмір плати за навчання на основі індикативної собівартості. В цілому по університету така вартість, згідно формули, складає 31 545 гривень 64 копійки. Враховуючи пункт 10 даної Постанови, починаючи з 2022 року для освітнього рівня бакалавр денна форма навчання має мінімальний розмір плати за навчання для здобуття вищої освіти громадян України становить 80% індикативної вартості. У сумарному виразі це складає 25 250 гривень, що є мінімальною вартістю для вищеперерахованих спеціальностей. Для освітнього рівня магістр денна форма навчання при розрахунку мінімального розміру плати за навчання до індикативної вартості застосовується коефіцієнт 1.3. В сумовому виразі це складає 32 850 гривень за рік навчання. По освітньому рівню «бакалавр», порівнюючи з 2023 роком, ріст складає 13,7%, а по освітньому рівню «магістр» (денної форми навчання) ріст складає 14,86%. На жаль, меншу ціну поставити ми не можемо. Решта спеціальностей, які не потрапляють під дію означеної постанови, ми  пропонуємо підняти розмір вартості на 12,7% – це рівень підняття мінімальної заробітньої плати. У сумовому виразі мова йде про здорожчення, в середньому, на 1 500 гривень. Щодо аспірантури мова йде про плату у 38 000 гривень за рік, заочна форма навчання – 26 000 гривень. При розрахунку прирівнювали до ціни на рівні магістра. Вартість проживання в гуртожитку – 8 000 гривень за рік», – прокоментувала на засіданні Вченої ради університету нові тарифи головна бухгалтерка закладу Олена Йосипенко.

З відповідним наказом Ви вже можете ознайомитися тут.

Завдяки проведеним заходам з оптимізації витрат, Університету Григорія Сковороди в Переяславі знову вдалося сформувати конкурентоспроможні цінові пропозиції на вартість освітніх послуг. Тож майбутні абітурієнти та нинішні здобувачі матимуть можливість отримувати якісну та доступну освіту, що повною мірою відповідає Концепції розвитку, місії та візії університету – «Інноваційна, якісна та доступна освіта, яка забезпечує успішну реалізацію потенціалу особистості».

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту