«Україна соборна. Разом до перемоги!»: у мережі з’явився онлайн-концерт сковородинівців до Дня Соборності України

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > «Україна соборна. Разом до перемоги!»: у мережі з’явився онлайн-концерт сковородинівців до Дня Соборності України

У 2023 році українцям вкрай важливо відзначати День Соборності,  як День Першої Незалежності, адже це був один із визначних подій в об’єднанні українського народу, який протягом віків виборював право жити в єдиній, цілісній державі.

Вокальна студія соціально-гуманітарного відділу Університету Григорія Сковороди в Переяславі за технічної підтримки відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю підготувала онлайн-концерт «Україна соборна. Разом до перемоги!». Його вже можна переглянути на YouTube-каналі «Pereiaslav University»:

«Проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу відбулося 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві. У зачитаному на зборах «Універсалі соборності», зокрема, відзначалося: «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які віддавали життя кращі сини України. Віднині є єдина незалежна Українська Народна Республіка» підкреслили ведучі та вокалістки Анастасія Петрова та Мирослава Бровченко.

Протягом концерту вони не лише проводять глядачів історичними сторінками боротьби українського народу за свою соборність і свободу, а й дарують у своєму виконанні композиції «Маніфест», «Батько наш Бандера», «Явір» (незабаром цей твір дівчата випустять у якості синглу – прим.авт.), «Україна переможе» та «Ми – з України».

Ще однією родзинкою концерту є виступ поета, працівника університету Максима Левченка з авторськими віршами, написаними в умовах повномасштабного вторгнення росії на територію України. Більшість з них автор вирішив прочитати публічно вперше.

У ході виступу його учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять  всіх, хто віддав життя, для того, аби зараз ми могли існувати як нація і хто зробив все, аби вберегти наші життя.

Нині ми не маємо права занепадати духом, адже нас захищають справжні воїни світла. Вони нищать окупанта, палять їхню ворожу техніку, наближають день перемоги. Не забувайте про них, допомагайте нашій армії, нашим людям, адже коли ми разом, ми найсильніші.

Пишаймося своїм генетичним кодом й щиро віримо у те, що дуже скоро буде світити нам тепле, яскраве сонце під мирним, тихим українським небом.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту