Представництво «U-Point» від «U-Report» на Київщині матиме свій центр й в УГСП: днями за участі сковородинівців його презентували у столиці

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > Представництво «U-Point» від «U-Report» на Київщині матиме свій центр й в УГСП: днями за участі сковородинівців його презентували у столиці

З метою збільшення регіональної активності U-Report та підсилення цього бренду, залучення нової цільової авдиторії до діяльності ініціативи, змережування активної молоді з різних регіонів України, днями у столичному КВЦ «Парковий», за участі близько сотні учасників, відбулося урочисте відкриття регіонального представництва U-Point від U-Report у Київській області та панельна дискусія на тему «Твоя думка важлива». До заходу долучилися представники Unicef (представниця Вііра Мендонса), YouthUp (голова правління Максим Луценко та програмний директор Артур Кадельник), представники Міністерства молоді та спорту України (заступниця міністра Марина Попатенко), Київської обласної військової адміністрації (керівник Управління молоді та спорту КОВА Сергій Тимофєєв) та інших організацій, а також молодіжні працівники і лідери молодіжного руху Київщини, що працюють в сфері молодіжної політики

Університет Григорія Сковороди в Переяславі та місто представляли ректор УГСП Віталій Коцур, керівник соціально-гуманітарного відділу і Молодіжного центру «Зустріч» міста Переяслав Андрій Іващенко, а також амбасадори «U-Report» сковородинівці Вадим Домарецький, Олег Водяний та Владислав Міранович.

Найперше захід передбачав презентації U-Report як цифрової платформи ЮНІСЕФ, що об’єднує проактивну молодь, яка висловлює свої думки та прагне впливати на зміни в країні. Відомо, що U-Report покликаний у формі опитувань збирати думки молоді віком 14-24 років з приводу різних сфер суспільного життя. Результати цих опитувань допомагають доносити думку молоді до ключових стейкхолдерів для започаткування сталих змін. Головна задача платформи – через відповіді молоді стати рушієм змін, які є актуальними та важливими саме для молоді.

Натомість U-Point – це локальна точка (представництво) U-Report, яка здійснює регіональне адміністрування проєкту: залучає нових партнерів, збільшує кількість регіональних опитувань та респондентів, проводить заходи з неформальної освіти (в рамках тематичних пріоритетів ЮНІСЕФ). На Київщині він функціонуватиме на базі Київського обласного молодіжного центру і, у якості локального центру, на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Незабаром пресслужба нашого закладу розповість більше деталей з цього приводу.

«U-Point мають на меті розширити співпрацю загального проєкту з молоддю в регіонах, залучити до проєкту ще більше молодої аудиторії через цікаві опитування та проєкти. Це регіональні підрозділи, що збирають думки молоді регіону з приводу різних важливих питань і доносять її до стейкхолдерів. Ми хочемо знати думку молоді і оперативно отримувати важливу інформацію щодо важливості потреб і швидкого реагування на них. Разом сформуємо запити, проведемо опитування і втілимо в життя актуальні заходи і проєкти, що стосуються молоді Київщини», – пояснив у ході своєї презентації Олег Водяний.

Протягом дня відбувалися панельні дискусії за участі ключових партнерів, нетворкінг щодо механізмів проведення досліджень U-Report та напрацювання ключових тематик дослідження. Серед інших слово мав і ректор університету Віталій Коцур. Він розповідав присутнім про включеність та консолідацію студентства, роботу з нею, зокрема в умовах впливів війни. Наголошував на активності молоді у волонтерському русі закладу та країни. Розповідав про те, як УГСП став рушійною силою в контексті молодіжної політики, поділився лайфхаками управлінських процесів та тим, як університет спрацював під час війни, як включилася молодь та які потреби вона має станом на нині. Крім того, Віталій Вікторович ділився досвідом проєктів та традицій альма-матер, а також своїм власним досвідом щодо того, як він долучає результати опитування молоді до своїх наукових праць, аналізує їхні потреби в провадження наукової, освітньої та позавдиторної діяльності в УГСП.

«Нині, в умовах війни, молоді як ніколи складно визначатися. Подекуди в них нема розуміння як вони хочуть далі рухатися, як жити в цій країні і тут мають бути чинники, які їх повинні тут залишити. Тобто щоб вони не хотіли поїхати звідси, щоб хотіли розвивати цю країну. Як на мене, завдання університету – створювати такі можливості, зокрема й шляхом опитування молоді щодо того, які пріоритети вона має, які життєві цілі перед собою ставить, як загалом бачить освітній процес та шляхи розвитку молодіжної політики в країні. УГСП, як на мене, створює багато можливостей для того, аби молодь гуртувалася, навіть під час повітряних тривог – наші проєкти продовжуються і відбуваються навіть в укриттях. Укриття саме студенти допомагали облаштовувати у перший день війни. Себто, завдання закладу вищої освіти наразі – давати всебічну можливість розвиватися, багатогранно розкриватися навіть в тих умовах, які нас спіткали. Навіть під час війни наші здобувачі мобільні і мають можливість навчатися та стажуватися за кордоном. Але вірю, уся наша молодь неодмінно повернеться, аби розвивати Україну з запозиченими у світі ідеями. Створюємо усебічні можливості для того, аби молодь була успішною!», – серед іншого розповів Віталій Коцур.

Радіємо появі локального представництва «U-Report» у сковородинівській альма-матер та вже готуємося розповідати про перші підсумки її роботи.

АВТОР: МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту