Обрали найбільш ерудованих, талановитих і творчих: як в УГСП відзначали День студента

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Обрали найбільш ерудованих, талановитих і творчих: як в УГСП відзначали День студента

Українське студентство вкотре доводять, що воно є чи не найпотужнішою силою нашого суспільства. Нині молодь не лише продовжує здобувати освіту, незважаючи на жодні обставини, а й боронить рідні землі на фронті, волонтерить і робить усе можливе задля наближення нашої перемоги. У четвер, 17 листопада, воно відзначало не просто свято молодості та енергії, а день сили, спротиву, день боротьби проти агресора.

Як і у більшість з попередніх років Міжнародний день студента об’єднав сковородинівців у актовій залі університету, подарував своєрідний камбек у старі-добрі часи. Погодьтесь, усі ми дуже сумували за студентськими заходами, тож на творчо-інтелектуальну «Битву факультетів» прийшло чимало здобувачів, викладачів і співробітників Університету Григорія Сковороди в Переяславі – щонайменше вперше за останній рік зала була заповнена майже вщент.

Спочатку на сцені з’явився незмінний ведучий більшості університетських концертів та вечорів Андрій Іващенко, який нагадав про те, що українці – одна із найбільш освічених націй світу. І це заслуга саме студентства. Звісно ж, він не міг не згадати про події, які нині відбуваються в нашій країні і зокрема студентів та випускників УГСП, які віддали свої життя за наші мир, державність і незалежність. Їхню пам’ять вшанували хвилиною мовчання, а також, за традицією, всі разом виконали Гімн України.

Під бурхливі оплески глядачі зустрічали ректора університету Віталія Коцура, який звернувся до сковородинівської родини:

«Час настільки швидко летить – тільки вчора ти і сам був студентом, а сьогодні вже займаєш керівну посаду і несеш відповідальність за майже 6 тис. здобувачів. Це дійсно непроста місія, але нині я згадую своє студентське життя і розумію, що у теперішніх здобувачів є набагато більше можливостей. Раніше, аби потрапити в Європу за якоюсь програмою, потрібно було кілометрові черги відстояти за візою і запрошенням – університет не дбав про це. І це стосується не тільки нас, а й інших ЗВО України. Ти, як студент, мав торувати свій шлях і шукати якісь можливості, щоб побачити світ, сам. Адже подорожі допомагають розвиватися і формувати власний світогляд. Для того, щоб у вас зараз було набагато більше можливостей, у нашій державі відбулася не одна революція. Зараз я повернувся з проєкту Європейського Союзу у Стамбулі. Там я зрозумів, наскільки круто відчувати себе невід’ємною частинкою світу, коли тебе поважають і цінують, бо ти – українець. І мені є з чим порівняти. Коли я їздив на такі проєкти 10-20 років тому, там навіть не знали такого слова як «Україна». А зараз це слово звучить дійсно гордо – за це варто боротися. Не потрібно кожному воювати – ми просто маємо займатися своєю справою, тримати свій фронт».

Віталій Вікторович наголосив на тому, що в нинішніх подіях університет є об’єднуючим чинником, який гуртує людей навколо правильної справи – допомоги Збройним Силам України, волонтерства, підтримки одне одного тощо. Це відрізняє нас від ворога, бо в них зовсім інші цінності. «Я пишаюся тим, що у нас такі студенти. Так тримати! Я радий, що маю такий колектив і трішки заздрю вам, бо вже ніколи не буду студентом», – додав ректор і щиро привітав усіх зі святом.

Надалі відбувалося нагородження студентів, які змогли навіть в такі непрості часи відзначитися своєю активною діяльністю в університеті. На факультеті української та іноземної філології найактивнішими були Данило Ламанов (Пр-15) і Наталія Бондаренко (У-11). На факультеті технологічної і математичної освіти пишатися можуть Яною Дакал (М-3), Аліною Лялькою (М-3), Софією Сорокою (М-2) та Маргаритою Колесниковою (Тн-2). Факультет фізичної культури, спорту і здоров’я представили Аліна Хакало (ФК-33), Арсен Бердніков (ФК-32) і Данило Якуненко (ФК-11). На факультеті педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва відзначилися Інна Приймак (ПО-21), Вікторія Сидорук (ПО-21), Анна Ігнатьєва (ОМ-21), Анжела Семенова (ПО-31), Катерина Бірюк (ПО-31). Від факультету історичної і соціально-психологічної освіти нагороди отримали Ангеліна Ковтун (ДО-22), Юлія Варченко (ДО-31), Альона Усик (ДО-21) та Карина Степаненко (ДО-21). На факультеті фінансово-економічної і професійної освіти варто відмітити старання Юлії Бойко (Ек-31), Ольги Навіної (Ек-21), Андрія Білецького (Ек-21), Оксани Клюйко (Ек-11) й Катерини Коверник (Со/Тз-13). Не обійшлося і без студентів факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій: Дарина Макарук (ГФ-3), Дарина Галенко (ГФ-3), Богдана Яковенко (ГФ-3), Андрій Кунах (Г-2) і Вікторія  Іваницька (Бз-2).

Після цього ведучий запросив на сцену представників усіх факультетів, аби ближче з ними познайомитися і оголосив склад членів журі: ректор УГСП Віталій Коцур, керівниця студентського бюро Вікторія Власюк, художня керівниця культурно-масових заходів Ганна Ляч, виконуючий обов’язки голови студентської ради університету Роман Беркут, заступник голови профспілкового комітету Михайло Бойко. Головою лічильної комісії було обрано фахівчиню загального відділу університету Наталію Савченко.

І ось ведучий оголосив про початок першого конкурсу – презентації. У ньому поєднувались вокальні, акробатично-хореографічні і театральні номери. Кожен факультет представив свої особливості – вийшло надзвичайно ефектно і креативно.

Після презентації ведучий представив учасників з кожного факультету для інтелектуального конкурсу. Факультет педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва представляла Олександра Пирогова, факультет фінансово-економічної і професійної освіти – Оксана Діденко, факультет гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій – Андрій Кунах, факультет української та іноземної філології – Яна Спіжова, факультет технологічної і математичної освіти – Дана Махмудова, факультет історичної і соціально-психологічної освіти – Валерія Кузьменко. Впевнену перемогу, здолавши годину напруженої боротьби і проявивши усі свої знання та ерудицію, здобула студентка ФПОММ.

На наступному етапі «Битви факультетів» студенти змагались за звання «Гордість університету». Тут були виступи різних жанрів від найталановитіших здобувачів УГСП. Були і хореографія, і вокал, і поезія, але найбільше членів журі й глядачів вразила неймовірна талановита студентка студентка факультету фінансово-економічної і професійної освіти Ольга Навіна.

Окрасою цього вечора стали виступи «золотого голосу» нашого університету Мирослави Мельник, яка виконала композицію гурту The Hardkiss «Кобра» і місцевого виконавця Євгенія Карабанова з авторською піснею «Маньяк». Маємо надію, що це майбутні зірки, які будуть відомі далеко за межами України.

І от, настав довгоочікуваний момент – час обрати факультет, який виборов перемогу у цій запеклій битві. Отже, ІІІ місце зайняв факультет технологічної і математичної освіти, ІІ місце – факультет фінансово-економічної і професійної освіти, і те саме найбажаніше І місце виборов факультет педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва.

Щиро вітаємо переможців і радіємо, що нарешті зібралися усією дружньою сковородинівскою родиною – нам цього справді не вистачало. Пишаємося тим, наскільки наші студенти кмітливі, талановиті і креативні – так тримати!

АВТОР: АЛІНА НЕСТЕРУК

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту