Михайло Кравець – директор СДЮСШОР з велоспорту: розповідь про гордість аспірантури УГСП з нагоди Дня велосипедиста

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Михайло Кравець – директор СДЮСШОР з велоспорту: розповідь про гордість аспірантури УГСП з нагоди Дня велосипедиста

Всесвітній день велосипедиста є хорошим приводом для розповіді про людей, чиє життя пов’язане з цим спортом. Їздити на велосипеді не тільки приємно, але і корисно, адже це знімає стрес, зміцнює серцево-судинну систему, допомагає тримати в тонусі тіло і душу.

Особливо приємно в цей день познайомити вас з випускником Університету Григорія Сковороди в Переяславі Михайлом Кравцем, який пройшов шлях свого наукового і професійного становлення аспірантом кафедри педагогіки за спеціальністю 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти з 2014 по 2017 рр. Темою його дисертаційного дослідження була «Підготовка майбутніх учителів фізичної культури до краєзнавчої діяльності на засадах компетентнісного підходу».

Сучасна українська школа потребує підготовленого вчителя фізичної культури з високим рівнем професійної компетентності, який здатний працювати в умовах швидкого зростання наукової інформації, готовий опановувати та впроваджувати інноваційні освітні технології, сприяти розвитку пізнавальних, творчих, краєзнавчих інтересів учнів. Саме таким вчителем і є наш випускник Михайло Кравець.

Поетапне зростання молодого тренера проходило в стінах нашого Університету. Він отримав диплом бакалавра, згодом магістра, а у червні 2021 р. – диплом кандидата педагогічних наук. Михайло з дитинства захоплювався велоспортом, тренувався у відомих майстрів велосипедного спорту, серед яких і доцент кафедри спортивних дисциплін, ігор та туризму нашого університету Микола Горбенко. А згодом наш випускник і сам став відомим спортсменом, учителем фізичної культури, тренером. Нині він директор СДЮСШОР (спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву) з велоспорту в місті Миколаїв.

Михайло Кравець, як учитель фізичної культури, поряд із навчанням і вихованням учнів здійснює культурологічну, соціально-психологічну, розвивальну, дослідницьку функції, створює умови, що забезпечують освітній, фізичний і духовний розвиток учнів. Подорожі на велосипедах, екскурсії, велопробіги, змагання відкривають широкі можливості для громадянського й національно-патріотичного становлення особистості.

Вітаємо з Всесвітнім днем велосипедиста усіх, хто любить їздити на екологічному транспорті, організовувати благодійні поїздки, відкривати нові маршрути, підіймати питання захисту навколишнього середовища, жити гармонійно і красиво!

Пресцентр відділу аспірантури та докторантури

Перейти до вмісту