Усі українські наукові журнали у Scopus та Web of Science в одному місці: 149 видань відтепер доступні за одним посиланням

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Усі українські наукові журнали у Scopus та Web of Science в одному місці: 149 видань відтепер доступні за одним посиланням

Нині світове наукове співтовариство публікує величезну кількість статей у міжнародних журналах. Як правило, вони індексуються в різних наукометричних базах даних, найпопулярнішими з яких, у світі, вважаються Scopus та Web of Science. Раді повідомити, що відтепер перелік усіх українських наукових журналів у цих міжнародних наукометричних базах доступний та зібраний за єдиним посиланням. Про це повідомляє Державна науково-технічна бібліотека України.

Станом на 17 січня 2022 року до бази внесено 149 видань з природничих, суспільних, технічних та мультидисциплінарних наук. Проте, слід розраховувати що вже скоро перелік вкотре оновиться. Наразі він містить інформацію про точні назви наукових журналів, їхні міжнародні стандартні серійні номери, роки індексації журналу у базах Scopus та Web of Science Core Collection, включаючи індекси цитування, impact-factor та інші важливі показники.

Нагадаємо, що ще у 2018 році, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 6 листопада 2018 р. №1213 «Про надання доступу закладам вищої освіти і науковим установам, що знаходяться у сфері управління, до електронних наукових баз даних» Університету Григорія Сковороди в Переяславі було надано доступ до цих наукометричних баз.

Пресслужба університету

Перейти до вмісту