Співочий дует університету «Lyach i Petrova» презентував новий подвійний різдвяний фольк-сингл [відео]

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Співочий дует університету «Lyach i Petrova» презентував новий подвійний різдвяний фольк-сингл [відео]

У 2022 році відомому сковородинівському дуету «Lyach i Petrova» виповнюється 5 років. Здобувачки та фахівчині соціально-гуманітарного відділу університету Ганна Ляч та Анастасія Петрова не лише тішать нас своїми виступами та гуртують навколо себе талановитих сковородинівців в університетській вокальній студії «Golden Voice», а й, час до часу, тішать мистецький простір України своїми студійними композиціями, сповненими українських сенсів, фолькльорних традицій у поєднанні зі свіжим новітнім саундом. Тривалий час вони шукали свій стиль, але у 2020 році у них викристалізувалася місія – осучаснювати українські народні пісні і надавати їм нового дихання та звучання. Пропонуємо вам зустріти нинішнє Різдво з еклюзивною прем’єрою від талановитого дуету – композицією «Щедрий вечір» та виднограєм на неї від інтернет-каналу нашої громади «proSLAV»:

«Працювати над піснею ми почали ще в минулому році, напередодні Різдва. Працювали одночасно над двома піснями – «Щедрик» та тою, яку презентуємо нині. Вирішили спершу показати слухачеві «Щедрик», тому що в ньому було більше наповнення в плані вокалу. Після того як ми отримали фідбек від слухачів, вирішили не зупинятися на розпочатому і продовжили» – розповідають виконавиці.

Слід зазначити, що уся музична частина свіжого релізу – це робота Марка Мельника, молодого звукорежисера та фахівця соціально-гуманітарного відділу Університету Григорія Сковороди в Переяславі, а от що стосується вокалу – то ця задумка виключно Ганни та Анастасії.

«Порівнюючи з нашою минулорічною роботою, ця пісня є особливою, бо тут поєднано дві українські обрядові пісні – «Роди, Боже, жито» та «Ой, сивая тая зозуленька». Ці дві щедрівки в одній пісні звучать абсолютно по різному. Вокальне наповнення пісні, окрім основних партій – це все наш вокал. Цього разу бек-вокалу менше, але він все одно є. Хочеться зазначити, що напередодні такого чудового свята різдвяні піснеспіви набувають особливого та атмосферного звучання. На створення такої обробки всім відомих щедрівок ми надихнулися після перегляду «Різдвяної історії з Тіною Кароль», де українські співаки виконували колядки та щедрівки на новий лад» – додають дівчата.

Ганна та Анастасія мають чимало планів на цей рік і зізнаються, що не збираються зупинятися через карантинні обмеження – сподіваються, що цієї весни слухачі матимуть змогу почути ще одну обробку на одну із українських народних пісень, а надалі протягом року світ побачить і їх перша авторська композиція, яка нині знаходиться на етапі «зародження».

УГСП не має жодних підстав не вірити їм, а відтак бажає дівчатам нових перемог та повних вітрил натхнення!

Нагадаємо, що минулоріч напередодні Старого Нового року дует презентував в мережі переспів легендарного «Щедрика», та поділився з прес-службою університету історією його створення, розповівши про те, як працюють та репетирують дівчата в умовах локдауну. А ще, на початку грудня 2021-го, дует Петрової і Ляч вперше взяв участь у Всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі мистецтв «Сурми звитяги» та став лауреатом фестивалю в номінації «Вокальні ансамблі».

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту