Ганна Ляч та Анастасія Петрова переспівали «Щедрик» та розповіли, як переживають локдаун [AUDIO]

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Ганна Ляч та Анастасія Петрова переспівали «Щедрик» та розповіли, як переживають локдаун [AUDIO]

Хто з вас не чув, про відомий та чи не найталановитіший співочий дует студенток нашого університету Ганни Ляч та Анастасії Петрової. Уже чотири роки вони тішать своїм невичерпним талантом, та гуртують навколо себе талановитих сковородинівців в університетській вокальній студії «Golden Voice». Навіть пандемія не стала на заваді творчому процесу, і від початку карантину творчий дует почав шукати нові можливості розвитку та нові формати в творчості. Напередодні Старого Нового року Аня та Настя презентували в мережі своє чергове творче надбання – переспів легендарного «Щедрика», та поділилися з прес-службою університету історією його створення, розповіли про те, як працюють та репетирують під час локдауну.

 – Дівчата, як переживаєте лоудаун й відсутність виступів, та з чого почалася «карантинна історія» вашого мистецького поступу?

Аня: Локдаун вплинув на нас негативно, але на карантині ми віднайшли траєкторію, по якій рухаємось. Стало менше концертів, ми не чуємо оплесків і підтримки глядачів, концертні зали стали порожніми. Але в душі ми плекаємо надію про те, що вже скоро все буде добре і ми знову будемо виходити на сцену і чути оплески. Перейшовши у формат онлайн-концертів ми особливо зрозуміли, наскільки важливою для нас є підтримка публіки. Сподіваємось, що все стане на свої місця.

Настя: Від початку карантину ми наполегливо шукали нові формати для нашої творчості, і вже якось у травні, у нас з’явилася крута творча ідея – зробити сучасну обробку українських народних пісень. Коли кожна з нас озвучила свою думку, ми зрозуміли, що повністю дивимося, як то кажуть, «в одному напрямку». Почали активно працювати, і хвиля натхнення настільки нас «накрила», що ми просто створювали музику сидячи на підлозі. З усіх технічних можливостей був лише телефон, тому робилося все у мобільному додатку. Так і з’явився перший онлайн-концерт з власними аранжуваннями.

Аня: Оскільки звучання та якість аранжування лишала бажати кращого то ми з Настею звернулися до нашого звукорежисера, фахівця соціально-гуманітарного відділу Марка Мельника за допомогою. Надалі вже інші аранжування ставали все кращими і якіснішими. Згодом бачили в якому напрямку хочемо рухатися, знайшли точки дотику.

– Що надихнуло переспівати «Щедрик» та чим ваш варіант відрізняється від багатьох інших?

Аня: Українська культура безперечно має велику перспективу. Ідею обробки «Щедрика» ми знайшли у YouTube, під час перегляду одного з різдвяних концертів, де фронтвумен гурту «The Hardkiss» Юлія Саніна виконувала її із дитячим хором.

Настя: Можу із впевненістю сказати, що нам з Анею було до душі таке звучання, саме тому ми вирішили зробити це, але, все ж, трішки по-своєму: почали прописувати бек-вокал – нам хотілося аби він звучав наче мішаний хор. Саме тому, поки тривав запис, ми з кожною наступною звуковою доріжкою змінювали вокальну позицію та тембр голосу. У цьому бек-вокалі уважний слухач може почути дитячий і дорослий голос, академічну, естрадну та народну манери. До слова, задля повного звучання мішаного хору не вистачало басової партії, яку, врешті, виконав керівник соціально-гуманітарного відділу Андрій Володимирович Іващенко.

– Гадаємо, це чудовий подарунок до свята. А які плани на 2021 рік, і що побажаєте сковородинівцям з нагоди його настання?

Аня: У майбутньому плануємо розвиватися у цьому напрямку та радувати слухачів новими обробками українських народних пісень, а, згодом, й власними піснями.

Ну і зробимо невеличкий спойлер – до Дня Святого Валентина у нас вийде новий кавер у коллаборації зі студентами-учасниками університетської вокальної студії «Golden Voice», куди невтомно запрошуємо долучатися усіх охочих і талановитих. Слідкуйте за нашими соціальними мережами, аби почути наші нові роботи першими.

Настя: І, звісно ж, хочемо привітати усіх із Новим Роком і Різдвяними святами! Бажаємо невичерпного натхнення. Нехай успіх завжди буде на вашому боці!

Славнозвісною щедрівкою від сковородинівок можна насолодитися нижче:

Вітаємо усю сковородинвську родину зі Старим Новим роком! Нехай все погане лишається в минулому, а все хороше переходить у рік який настав і примножується!

Щедрий вечір, добрий вечір, добрим людям на здоров’я!

ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

Здобувачі УГСП розпочали навчання в межах проєкту BRDGES Academy «Українські дипломати» | Started training within the framework of the BRDGES Academy project «Ukrainian Ambassador Program» for HSUP students
23.04.2024
Ректор УГСП Віталій Коцур та керівниця відділу профорієнтації та працевлаштування Ольга Костюкевич долучились до профорієнтаційного заходу «Місячник професійної орієнтації»: про що говорили
23.04.2024
Керівниця навчально-наукового центру Сковородинознавства УГСП Наталія Юхименко провела гостьову лекцію для студентів Ужгородського національного університету: розповідала про особистісне становлення, дух незламності і свободи Савича
23.04.2024
Перейти до вмісту