Сковородинівський дует «Lyach Petrova» став лауреатом XXII Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю патріотичної творчості «Сурми звитяги»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > Сковородинівський дует «Lyach Petrova» став лауреатом XXII Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю патріотичної творчості «Сурми звитяги»

Впізнаваний та чи не найталановитіший співочий дует студенток нашого університету Ганни Ляч та Анастасії Петрової «Lyach Petrova», що вже майже п’ять років вражає невичерпністю своїх талантів та гуртує навколо себе талановитих сковородинівців в університетській вокальній студії «Golden Voice» подарував рідному університету черговий вагомий здобуток – вони вперше взяли участь у Всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі мистецтв «Сурми звитяги» та стали лауреатами фестивалю в номінації «Вокальні ансамблі».

Поза ще одним представником Переяславської громади вони були єдиними учасницями з Київщини, які взяли участь у гала-концерті Фестивалю, що проходив у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Тим самим дівчата втілили одну зі своїх заповітних мрій, адже виступати на цій легендарній львівській сцені без перебільшень престижно та вікопомно.

Підійшли до цього виступу дівчата ретельно та ґрунтовно, для виконання обрали пісню «Мати» виконавиці Rulada, спільно з відеографом, працівником нашого закладу Олександром Артюхом записали відео з виступом, надіслали його організаторам. Надалі виконавицям повідомили, що вони стали лауреатами і, заручившись підтримкою кількох десятків поціновувачів свого таланту, вони вирушили на гала-концерт до Львова. Карантинні обмеження завадили організаторам зібрати глядацьку залу Львівської опери, а тому виступи записували і незабаром оприлюднять на веб-сайті організаторів.

 «Щасливі, що мали можливість представити наш Університет та місто на великомаштабному заході і були першими учасниками з Київщини, які потрапили в програму заключного гала-концерту, який відбувся 29 листопада у Львівському Національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Хоч представляли й місто заявку на участь ми подавали саме від Університету та мали велику групу підтримки. У понеділок мали честь виступати на сцені легендарної «Львівської опери» – відчуття переповнюють. Варто відзначити що організатори забезпечили чудове технічне звукове оснащення, що допомогло нам по-новому почути свій голос, з новою силою розкрити тембр. Прикро, що через карантинні обмеження ми виступали без глядачів. Сили та енергії додавала безпосередня атмосфера міста Лева» – додають дівчата.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі пишається своїми талановитими дівчатами, вітає їх з новим важливим здобутком та бажає натхнення, оптимізму, здійснення творчих планів та подальших великих перемог у чарівному світі музики!

 Нагадаємо, що на початку 2021 року сковородинівки Ганна Ляч та Анастасія Петрова презентували в мережі своє чергове творче надбання – переспів легендарного «Щедрика», а до Дня Святого Валентина у них вийшов новий кавер у коллаборації зі студентами-учасниками університетської вокальної студії «Golden Voice», який ви можете почути тут.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту