Головне за тиждень: кінець он-лайну та підсумки вступу, МАН і захисники, гості й духовність

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Підсумки тижня > Головне за тиждень: кінець он-лайну та підсумки вступу, МАН і захисники, гості й духовність

Навіть попри те, що цей робочий тиждень і мав всього три робочі дні, він був означений великими справами як в сковородинівському храмі освіти та науки так і навколо нього. Затяжні святкові вихідні не завадять нам традиційно підсумувати його у нашій щосуботній добірці, адже кожна наша новина є непроминальною і безумовно варта того, аби ви не проґавили її серед виру інформаційних потоків.

Кінець он-лайну: з понеділка сковородинівці повертаються до авдиторій.

Хоч для повноцінної чи часткової імунізації усіх науково-педагогічних кадрів та співробітників Університету Григорія Сковороди в Переяславі знадобилося трішки більше часу аніж прогнозувалося, але спільними злагодженими зусиллями колективу все вдалося – з прийдешнього понеділка, 18 жовтня, здобувачі Університету офіційно повертаються до очного навчання у авдиторіях. Вичерпний коментар проректора з цього приводу можна знайти тут.

Приймальна комісія підвела підсумки додаткового набору до Університету

«Під час додаткового набору до Університету здобувачами стало ще 507 осіб, зокрема 379 осіб заключило договори і навчатимуться у нашому закладі на контрактній основі. Ще близько півсотні договорів має бути заключено найближчим часом. Нам вдалося суттєво поповнити контингент студентів, що обнадіює професорсько-викладацький склад Університету» – зазначив на засіданні ректорату відповідальний секретар приймальної комісії нашого закладу, кандидат історичних наук, доцент Василь Якуба. Наразі новим здобувачам треба заключити договори з університетом та здійснити перші проплати. Наполегливо рекомендуємо їм пришвидшити цей процес, аби бухгалтерія якнайшвидше могла констатувати те, що ви стали повноцінними учасниками освітнього процесу.

Університет співпрацюватиме з Малою академією наук Київщини

У середу на гостину до Університету Григорія Сковороди у Переяславі завітали представники Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» на чолі з директоркою Світланою Минзар. У ході зустрічі з керівництвом університету було підписано угоду про науково-освітнє партнерство та співпрацю. Що передбачає ця співпраця розповіли у цьому матеріалі.

ФФЕПО приймає гостей з Польщі

Протягом тижня що минає з візитом на факультеті фінансово-економічної і професійної освіти перебувала Аранка Ігнасяк-Шульц, доктор наук, доцент кафедри економічної політики та регіональних досліджень, заступник декана з міжнародного співробітництва та розвитку факультету економіки та управління  Університету Миколи Коперника в Торуні, Польща. Представники факультету разом з польськими колегами спільно беруть участь у реалізації міжінституційної угоди про стратегічне партнерство в рамках програми Еразмус+ відповідно до підписаної угоди на 2014-2021 роки.

Мета візиту – обмін передовим досвідом у розвитку міжнародних відносин між академічною спільнотою закладів освіти Східної Європи. Особливий акцент був спрямований на навчання міжкультурним комунікативним навичкам. На зустрічах обговорювалися теми міжкультурного спілкування в академічному середовищі, специфіки побудови комунікації зі студентами залежно від національності, релігійних переконань тощо.

Віднині Університет має власну капличку

Навіть примхлива осіння погода не завадила у середу, 13 жовтня 2021 року, напередодні світлого та радісного свята Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, здійснити щиру і богоугодну справу – на території Університету Григорія Сковороди в Переяславі освятили новозбудовану капличку святих рівноапостольних Кирила та Мефодія. Сковородинівська родина віддавна чекала на цю подію, слідкувала за тим як на території альма-матер формується та міцніє цей непересічний осередок духовності. Хто був ініціатором побудови та як освячували розповіли тут.

Факультети розповіли, хто зі їх студентів та випускників є захисниками та захисницями України на Сході

Уже восьмий рік поспіль над Україною стоїть загроза втрати незалежності тa самобутності, адже східний ворог анексував Крим та окупував Донбас, піднявши багатьох iз нас до опору. Небайдужi сковородинівці від початку неоголошеної війни без зайвих запитань стали до волонтерських лав. Багато з них знайшли в собі моральнi й фізичні сили стати до зброї та реального захисту Батьківщини. відправившись на Схід. Про них розповіли у спецматеріалі, приуроченому до Дня захисників та захисниць України.

Поза тим протягом цього тижня розповідали про нові вакансії доступні для працевлаштування випускникам Університету, вітали іменинників та ювілярів університету, зустрічалися з «науковцями в бібліотеці»презентували віртуальні виставки та нові надходження до книгозбірні, анонсували чимало цікавих подій на прийдешній тиждень.

Більше новин та анонсів щоденно знаходьте на сайті Університету та на наших сторінках у соцмережах. Підписуйтеся на сповіщення нашого сайту, натиснувши «ДОЗВОЛИТИ» у спливаючому сповіщенні аби завжди лишалися у вирі подій. Залишаємося на звязку з вами у будні та вихідні!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту