Головне за тиждень: обрали нового ректора і Королеву університету та перейшли на дистанційне навчання

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Головне за тиждень: обрали нового ректора і Королеву університету та перейшли на дистанційне навчання

Ось і промайнув ще один навчальний тиждень в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Перед тим як розпочати дистанційне навчання, сковородинівці встигли обрати нового ректора і Королеву університету. Тож тиждень був дуже плідним і насиченим. Чим іще він запам’ятається для університетської родини – читайте у цій статті.

Про освітній процес в Університеті в умовах адаптивного карантину

З 00:00 23 вересня 2021 року рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Україні було впроваджено жовтий рівень епідемічної небезпеки по всій території країни. Як відомо, з 20 вересня в Україні вступили в дію нові карантинні правила. Згідно з ними, відвідування освітніх закладів здобувачами освіти буде можливим за умови наявності в щонайменше 80% працівників закладу одного із затверджених документів (сертифікат, свідоцтво, довідка, COVID-сертифікат). Як буде побудовано освітній процес в умовах адаптивного карантину в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі розповідаємо у цій статті.

Результати виборів ректора університету

У четвер, 23 вересня 2021 року, в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі відбулися вибори ректора університету. У виборах мали право брати участь 430 науково-педагогічних, педагогічних та виборних представників з числа студентів, адміністративного, інженерно-технічного та навчально-допоміжного персоналу.

Вибори були організовано відповідно до Закону України «Про вищу освіту», Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2014 року № 726, наказу МОН України «Про оголошення конкурсів на заміщення посад керівників закладів вищої освіти» №154-к від 15.04.2021 року.

У виборах ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі взяли участь 409 осіб, що становить 95% від загальної кількості виборців.

За результатами таємного голосування за кандидата на посаду ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі Коцура Віталія Вікторовича проголосувало 387 осіб, що складає 90% (з 430) виборців.

Згідно частини 3 статті 42 Закону України «Про вищу освіту» на посаду ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі обрано Коцура Віталія Вікторовича – доктора історичних наук, декана факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій.

Про стан підготовки до акредитації освітніх програм

«На офіційному сайті НАЗЯВО оприлюднено графік подачі заяв і відомостей самооцінювання освітніх програм на 2021-2022 навчальний рік.

Відповідно до графіку, дедлайн подачі заяв і всіх супровідних документів:

Для першого (бакалаврського) рівня

ОП «Професійна освіта (Охорона праці)» (гарант – кандидат педагогічних наук, доцент Ольга Новак) – 9.11.2021 р.

ОП «Професійна освіта (Цифрові технології) (гарант – кандидат історичних наук, доцент Олександр Васенко) – 11.03.2022 р.

Для третього (освітньо-наукового) рівня

ОП «Освітні, педагогічні науки» (гарант – доктор педагогічних наук, професор Ольга Шапран) – 11.03.2022 р.

Наказом по університету №191 від 31.08.2021 р. затверджено графік подачі матеріалів щодо оформлення відомостей самооцінювання даних освітніх програм до центру забезпечення якості освіти.

Наразі проводяться організаційні зустрічі з гарантом і робочою групою ОП «Професійна освіта (Охорона праці)» щодо узгодження всіх необхідних матеріалів та документів освітньо-професійним програмам (рік вступу 2018, 2019, 2021) відповідно до акредитаційних вимог», – розповіла під час чергового засідання ректорату, 20 вересня 2021 року, керівниця навчально-наукового центру забезпечення якості освіти університету, кандидат педагогічних наук, доцент Олени Усик.

Про оновлення сайту університету та структурних підрозділів

На засіданні ректорату про оновлення сайту університету та структурних підрозділів доповіла керівниця відділу PR-технологій та зв’язків з громадськістю Оксана Луцик:

«Відділ PR-технологій та зв’язків з громадськістю несе персональну відповідальність за наповнення та обслуговування веб-сайтів.

Для веб-сайту університету та сайтів структурних підрозділів до 1 вересня був здійснений перехід на новий домен uhsp.edu.ua/, а також оновлена актуальна інформація на інтернет ресурсах (сайтах, соціальних мережах). Також додам, що змінилися логіни до корпоративних адрес на платформі Office (замість phdpu.edu.ua, потрібно вводити uhsp.edu.ua) та роботі в платформі Microsoft Teams, паролі не змінилися.

У ключі інформаційного супроводу – ведення оперативна робота висвітлення життєдіяльності університету, що включає в себе роботу SMM-спеціаліста (ведення соціальних мереж), фото- і відеофіксація, екскурсійний супровід та ін.

Однак для повноцінного ведення інформаційної політики потрібне сприяння всього ЗВО.

На даний час необхідно:

– оновлення нормативної бази, загальної інформації про відділи/факультети/кафедру;

– надсилання текстів виступів доповідачів з засідань ректорату/вченої ради;

– надання оперативної інформації щодо анонсів запланованих заходів, заміток з діяльності, навчального процесу (розклади) структурних підрозділів».

Про співпрацю Студентської ради університету з Молодіжним простором Славутича

Студентська рада університету відкриває нові горизонти співпраці нашого університету. Наприкінці серпня в рамках проєкту Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй  «Соціальна згуртованість через участь молоді» за підтримки Міністерства молоді та спорту та Всеукраїнського молодіжного центру відбувся Молодіжний обмін між здобувачами Славутича та Переяслава. Спершу 30 серпня 2021 року, заступниця голови студентської ради університету Катерина Аврамич відвідала місто Славутич, де разом з ініціативою «Джем Толока» стали учасниками аудіовізуального перформансу, відвідали презентацію діяльності Молодіжного простору та Молодіжної ради, зустрілися з міським головою та головним архітектором Славутича, мали екскурсію містом, відвідали музей Чорнобильської АЕС та Славутича, а також доторкнулися до мистецтва урбаністики.

Більше інформації тут.

Про нагородження сковородинівських науковців з нагоди 1114-ї річниці міста Переяслава

Голову Вченої ради університету, професора кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін, почесного жителя Переяславської громади, доктора історичних наук, професора та академіка Віктора Коцура під час урочистостей з нагоди Дня міста було нагороджено почесною грамотою за сумлінне виконання службових обов’язків, активну життєву позицію та з нагоди Дня незалежності України. Також Віктора Петровича було нагороджено медаллю «30 років незалежності України».

Разом з тим за значний внесок у розвиток фізичної культури і спорту Переяславської громади, багаторічну сумлінну працю, відданість улюбленій справі та з нагоди відзначення Дня міста подяку Переяславської міської ради отримав заслужений працівник освіти України, декан факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, кандидат біологічних наук, доктор історичних наук, професор кафедри біології, методології і методики навчання Віктор Куйбіда.

Серед нагороджених почесних жителів Переяславської громади у 2021 році було нагороджено доктора філологічних наук, професора кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання, керівника Центру Сковородинознавства університету, справжнього патріота й істинного поціновувача творчості Григорія Сковороди Миколу Корпанюка.

Читайте детальніше тут.

Королева університету – Мирослава Мельник

У концертній залі Університету Григорія Сковороди в Переяславі 21 вересня 2021 року проходив гранд-фінал головного щорічного конкурсу краси серед здобувачок нашого закладу «Quenn Skovoroda University 2021». Королевою університету стала студентка IV курсу факультету фінансово-економічної і професійної освіти Мирослава Мельник.

Більше новин та анонсів щоденно знаходьте на сайті Університету та на наших сторінках у соцмережах. Підписуйтеся на сповіщення нашого сайту, натиснувши «ДОЗВОЛИТИ» у спливаючому сповіщенні аби завжди лишалися у вирі подій. Нова підбірка найважливішого за тиждень вже наступної суботи. Залишайтесь з нами!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту