Студентська рада університету співпрацюватиме з Молодіжним простором Славутича: підписано меморандум

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Студентська рада університету співпрацюватиме з Молодіжним простором Славутича: підписано меморандум

Студентська рада університету відкриває нові горизонти співпраці нашого університету. Наприкінці серпня в рамках проєкту Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй  «Соціальна згуртованість через участь молоді» за підтримки Міністерства молоді та спорту та Всеукраїнського молодіжного центру відбувся Молодіжний обмін між здобувачами Славутича та Переяслава. Спершу 30 серпня 2021 року, заступниця голови студентської ради університету Катерина Аврамич відвідала місто Славутич, де разом з ініціативою «Джем Толока» стали учасниками аудіовізуального перформансу, відвідали презентацію діяльності Молодіжного простору та Молодіжної ради, зустрілися з міським головою та головним архітектором Славутича, мали екскурсію містом, відвідали музей Чорнобильської АЕС та Славутича, а також доторкнулися до мистецтва урбаністики.

Наступна зустріч відбулася вже у Переяславі, коли у четвер, 16 вересня 2021 року, до міста з чотириденним візитом завітали представники Молодіжної ради Славутича. У ході насиченої програми, серед іншого, гості відвідали й Університет Григорія Сковороди в Переяславі, де мали екскурсію університетським простором та музеєм. Уже в неділю, 19 вересня 2021 року, профорієнтаційну зустріч з гостями мав голова Студентської ради університету Вадим Домарецький, розповівши їм про структуру і діяльність органів студентського самоврядування нашого Університету.

Ближче до завершення дня очільник сковородинівського самоврядування став одним із підписантів чотирьохстороннього Меморандуму про співпрацю з Молодіжним простором міста Славутича. Його метою є співпраця сторін у напрямку реалізації спільних проектів, щодо розвитку молодіжної політики, залучення молоді до прийняття рішень, адвокатування молодіжних ініціатив, соціальної згуртованості та консолідації молодіжного руху.

Крім Вадима підписантами меморандуму є спеціалістка І категорії сектору молодіжної політики відділу молоді та спорту виконавчого комітету Славутицької міської ради Оксана Шевчук, Молодіжна рада «Майбутнє Славутича» в особі її голови Катерини Букатої та Молодіжна рада Переяслава, в особі голови Володимира Сонька.

«Серед завдань меморандуму: взаємовигідна співробітництво між усіма чотирма підписантами, що ґрунтується на основі партнерства молодіжних консультативно-дорадчих органів, студентського самоврядування та представника органу місцевого самоврядування. У рамках цього Меморандуму сторони здійснюватимуть проведення заходів, що представляють взаємний інтерес; забезпечують відповідну інформаційну підтримку в межах своїх повноважень; отримують від органів влади, місцевого самоврядування, об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності інформацію, необхідну для реалізації завдань цього Меморандуму; здійснюють взаємодію на принципах рівноправності, відкритості, доброчесності захисту прав та інтересів кожної із сторін. Якщо говорити простіше, цим меморандумом ми налагоджуємо співпрацю між молоддю наших міст, яка розпочалася близько року тому, і збираємося на рівні наших молодіжних центрів які от-от з’являться проводити спільні заходи, обмінюватися досвідом. Також широкі перспективи це надає й нашому Університету, адже Славутич має велику мережу шкільного самоврядування і активної шкільної молоді, а відтак наші зустрічі і спільні задуми матимуть ще й чітку профорієнтаційну місію» розповідає Вадим Домарецький.

Радіємо успіхам самоврядуванців та зичимо їм нових цікавих ідей та задумів, які підсилюватимуть імідж нашого Університету!

 

Пресцентр Студентської ради університету

Перейти до вмісту