Поки он-лайн, але ненадовго: як буде побудовано освітній процес в Університеті в умовах адаптивного карантину

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Поки он-лайн, але ненадовго: як буде побудовано освітній процес в Університеті в умовах адаптивного карантину

Учора стало відомо, що з 00:00 23 вересня 2021 року рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Україні було впроваджено жовтий рівень епідемічної небезпеки по всій території країни. Як відомо, з 20 вересня в Україні вступили в дію нові карантинні правила. Згідно з ними, відвідування освітніх закладів здобувачами освіти буде можливим за умови наявності в щонайменше 80% працівників закладу одного із затверджених документів (сертифікат, свідоцтво, довідка, COVID-сертифікат). Як буде побудовано освітній процес в умовах адаптивного карантину в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі? Розповідаємо тут і зараз!

«Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21.09.2021 року про запровадження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України, заборонити з 00 год 00 хв 23 вересня 2021 року відвідування університету здобувачами вищої освіти до моменту поліпшення епідемічної ситуації чи наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з документів:

– жовтого COVID-сертифіката, який підтверджує щеплення однією дозою дводозної вакцини (генерується через портал «Дія»);

– зеленого COVID-сертифіката, який підтверджує повний курс однодозної чи дводозної вакцини (генерується через портал «Дія»);

– міжнародного свідоцтва про вакцинацію (видається сімейним лікарем після отримання повного курсу щеплення від COVID-19);

– довідки 063 (видається сімейним лікарем після щеплення однією дозою дводозної вакцини);

– COVID-сертифіката про одужання особи від зазначеної хвороби (сертифікати генеруватимуться після настання відповідної технічної можливості)».

Деканам факультетів, завідувачам кафедр, науково-педагогічним працівникам доручено забезпечити організацію освітнього процесу в дистанційному режимі (он-лайн) відповідно до затверджених графіків та розкладів занять з використанням оптимальних для освітніх програм платформ і програм, обраних на основі обговорення на засіданнях кафедр та радах факультетів (рекомендованими програмами є Microsoft Teams та Zoom), з розміщенням відповідних навчально-методичних матеріалів на платформі Moodle; розміщувати на платформі Moodle оновлені навчально-методичні матеріали адаптованих до дистанційного навчання з освітніх компонентів, вивчення яких передбачено у І семестрі 2021/2022 н. р. до 01.10.2021 року та у ІІ семестрі – до 01.02.2022 року. проведення та облік усіх навчальних занять у дистанційному режимі (он-лайн) через обрані платформи і програми для дистанційного навчання відповідно до затвердженого розкладу та із зазначенням каналів зв’язку; детально інформувати здобувачів вищої освіти про особливості організації освітнього процесу в умовах адаптивного карантину, узгодження способів проведення дистанційних (онлайн) занять; забезпечити доступність викладача для здобувача вищої освіти у встановлений розкладом час; контролювати виконання освітніх програм та індивідуальних навчальних планів здобувачів з навчальних дисциплін, закріплених за кафедрами з використанням технологій дистанційного навчання; забезпечити постановку завдань, їх перевірку, опитування здобувачів, облік успішності з фіксацією в журналі обліку роботи академічної групи; забезпечити фіксацію відпрацьованого робочого часу науково-педагогічним працівником із вказаними платформами і програмами, із подальшим зберіганням на кафедрах, та обліком у табелях виконаної роботи. Про це йдеться у відповідному наказі №219, виданому по університету сьогодні, 22 вересня 2021 року.

Просимо усіх учасників освітнього процесу суворо дотримуватися протиепідемічних заходів в університеті та гуртожитках відповідно до вимог, встановлених Кабінетом Міністрів України та орієнтуватися на передбачений наказом по університету від 25.08.2021 р. №181 «Про організацію та проведення освітнього процесу у І семестрі 2021/2022 н. р.» графік навчального процесу та затверджені розклади навчальних занять.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі вже працює над тим, аби усі охочі досі невакциновані науково-педагогічні працівники та допоміжний персонал якнайшвидше отримали бодай першу дозу вакцини або надали підтверджуючий документ про одужання або ПРЛ-тест. Прогнозується, що на це знадобиться не більше одного тижня. Коли кількість співробітників з відповідними документами сягне 80%, Університет одразу ж повернеться до очного навчання.

Залишайтесь в Переяславі – працюйте та навчайтеся разом з нами, дбаючи про власне здоров’я у дистанційному форматі. Колектив університету докладає максимум зусиль, щоб розлука цього разу не була тривалою!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту