Сковородинівських науковців було відзначено з нагоди 1114-ї річниці міста Переяслава: вітаємо нагороджених

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Сковородинівських науковців було відзначено з нагоди 1114-ї річниці міста Переяслава: вітаємо нагороджених

«1114 років на цій славетній землі створювалась Україна. Саме тут за часів Київської Русі творились великі справи. Мені приємно відзначити, що саме на нашій землі жили, працювали і творили філософи, поети та вчені: Тарас Шевченко, який написав відомий всьому світу «Заповіт», Григорій Сковорода, Павло Сениця» – зазначив у минулу суботу на початку урочистостей з нагоди дня міста Переяслава міський голова Вячеслав Саулко. З цими словами направду складно не погодитись, адже порубіжжя ХХ-ХХІ століття подарувало нашому місту не менше велетнів духу та справжніх містян і українців, які творили, творять і ще довго творитимуть її щасливе сьогодення і завтра. Таких людей багато й поміж професорсько-викладацького складу Університету Григорія Сковороди в Переяславі, а з нагоди річниці міста та нещодавнього ювілею відновлення Української Незалежності їх було відзначено почесними міськими нагородами.

Голову Вченої ради університету, професора кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін, почесного жителя Переяславської громади, доктора історичних наук, професора та академіка Віктора Коцура під час урочистостей було нагороджено почесною грамотою за сумлінне виконання службових обов’язків, активну життєву позицію та з нагоди Дня незалежності України. Також Віктора Петровича було нагороджено медаллю «30 років незалежності України».

Разом з тим за значний внесок у розвиток фізичної культури і спорту Переяславської громади, багаторічну сумлінну працю, відданість улюбленій справі та з нагоди відзначення Дня міста подяку Переяславської міської ради отримав заслужений працівник освіти України, декан факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, кандидат біологічних наук, доктор історичних наук, професор кафедри біології, методології і методики навчання Віктор Куйбіда.

Серед нагороджених почесних жителів Переяславської громади у 2021 році було нагороджено доктора філологічних наук, професора кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання, керівника Центру Сковородинознавства університету, справжнього патріота й істинного поціновувача творчості Григорія Сковороди Миколу Корпанюка.

Нагадаємо, що донедавна ця відзнака мала назву «Почесний громадянин міста Переяслава-Хмельницького» – її почали вручати з 1983 року, коли це звання присвоїли Герою України Михайлу Сікорському.  Із утворенням міської громади, до якої приєднали населені пункти шістьох сільських рад, цьогоріч назву відзнаки перейменували на «Почесний житель Переяславської громади». За 37 років, у списку лауреатів відзнаки є 63 особи. Найбільше їх було у 2020 році, коли окрім двох переяславців, удостоєними цього визнання посмертно були ще четверо земляків, загиблих воїнів АТО: Роман Гриценко, Андрій Моругий, Олександр Довгий, Сергій Лазенко.

Професорсько-викладацький та студентський колективи Університету Григорія Сковороди в Переяславі вітають Вас, вельмишановні Вікторе Петровичу, Вікторе Віталійовичу та Миколо Павловичу з цими важливими відзнаками, які є беззаперечними свідченнями визнання вашої багаторічної сумлінної праці, вагомого особистого внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, розбудову нашого міста та краю, плідну науково-педагогічну діяльність.

Бажаємо усім нагородженим сил та наснаги, нових професійних досягнень, міцного здоров’я, плідної праці та нових звершень. Ми пишаємось Вами!

Фото використано із сайту міської ради

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту