Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вибори ректора-2021 > Вибори ректора Університету 2021: текстова трансляція

Сьогодні, 23 вересня 2021 року, в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі обирають нового ректора. Голосування проходить з 09:00 до 15:00 на виборчій дільниці – 1 поверх навчального корпусу №2 Університету Григорія Сковороди в Переяславі, вул. Сухомлинського, 30. Результати виборів, за сприятливого розвитку подій, будуть встановлені сьогодні ж. Про перебіг та результати голосування інформуватимемо в онлайн-режимі у цій публікації що дві години.

9:00

Голосування на дільниці стартувало. Сьогодні тут мають проголосувати 430 виборців, з них: наукові, науково-педагогічні, педагогічні працівники – 324 особи (75,35%); представники із числа здобувачів вищої освіти – 65 осіб (15,13%); представники, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками університету – 41 особа (9,53%).

Позаяк наразі на голосування винесено одного кандидата, вибори відбуватимуться в один тур, і для перемоги претендент повинен набрати більше 50% голосів виборців, які мають право брати участь у виборах.

11:00

Є перші дані по явці виборців. За повідомленням голови виборчої комісії Анатолія Брехунця, станом на 11:00 проголосувала 271 особа (63% виборців), серед них і претендент на посаду очільника університету. На дільниці присутні зовнішні спостерігачі: представники кандидата, спостерігачі від Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та громадських організацій (зокрема, МГО «Незалежна асоціація молоді»), а також акредитовані представники засобів масової інформації (зокрема, газета «Новий погляд. Тижневик перспективної молоді»).

За загальною оцінкою, протягом перших двох годин на дільниці не виявлено порушень чи ситуацій, які могли б вплинути на результати виборів.

13:00

За словами голови виборчої комісії, станом на 13:00 проголосувало 380 осіб (88,3 % виборців). До закриття дільниці лишається менше ніж дві години, відтак радимо поквапитися тим, хто й досі не зробив свій вибір. У ваших руках майбутнє університету на найближчі 5 років.

14:00

Нова година – нові цифри. Станом на 14:00 на виборах ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі проголосувало 404 виборці. 94% учасників виборчого процесу вже зробили свій вибір на користь подальшого курсу нашого університету. У вас лишається менше години, аби завітати на дільницю і вчинити так само!

15:00

Маємо остаточну явку виборців – на момент закриття виборчої дільниці вона склала 95% (409 виборців). Нині лічильна комісія переходить до підрахунку голосів. Спершу порахують невикористані бюлетені (це має бути 21 бюлетень), після чого рахуватимуть бюлетені за кандидата та, за наявності, визначатимуть зіпсовані бюлетені. За сприятливого розвитку подій попередні підсумки виборів будуть підведені до кінця робочого дня.

16:00

23 вересня 2021 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі відбулися вибори ректора університету. У виборах мали право брати участь 430 науково-педагогічних, педагогічних та виборних представників з числа студентів, адміністративного, інженерно-технічного та навчально-допоміжного персоналу.

Вибори були організовано відповідно до Закону України «Про вищу освіту», Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2014 року № 726, наказу МОН України «Про оголошення конкурсів на заміщення посад керівників закладів вищої освіти» №154-к від 15.04.2021 року.

У виборах ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі взяли участь 409 осіб, що становить 95 % від загальної кількості виборців.

За результатами таємного голосування за кандидата на посаду ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі Коцура Віталія Вікторовича проголосувало 387 осіб, що складає 90 % (з 430) виборців.

Згідно  частини  3 статті 42 Закону України «Про вищу освіту» на посаду ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі обрано Коцура  Віталія  Вікторовича – доктора історичних наук, декана факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту