Стартував конкурс спільних українсько-словацьких науково-дослідних проєктів для реалізації у 2022-2023 рр. – усі деталі зібрано тут

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Освіта і наука > Стартував конкурс спільних українсько-словацьких науково-дослідних проєктів для реалізації у 2022-2023 рр. – усі деталі зібрано тут

З 19 квітня до 21 червня 2021 року Міністерство освіти і науки України, Міністерство освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки та Словацьке агентство з досліджень та розвитку проводять конкурс спільних українсько-словацьких науково-дослідних проєктів для реалізації у 2022‑2023 рр. Проєктні пропозиції приймаються з усіх галузей досліджень та розробок із обов’язковим зазначенням пріоритетного напряму у формі заявки – повідомляє МОН.

У конкурсі можуть брати участь як українці, так і словаки. З українського боку: будь-які науково-дослідні групи закладів вищої освіти, наукових установ, підприємств, в статуті яких зазначається діяльність з проведення наукових досліджень. Водночас, зі словацького боку це можуть бути юридичні особи та фізичні особи-підприємці без обмеження їх членства у секторі досліджень та розробок.

Задля участі в конкурсі претендентам слід подати наступний пакет документів: супровідний лист (1 примірник, скан-копія не допускається). Вимоги: на бланку установи-заявника, адресований на ім’я першого заступника Міністра освіти і науки Кизима М. О., текст у довільній формі із зазначенням назви спільного проєкту, пріоритетного напряму, ПІБ наукового керівника та з переліком додатків. Обов’язково зазначити, що дослідження по темі проєкту не фінансуються з держбюджету в межах інших конкурсів; Форма заявки на участь у конкурсі (2 паперові примірники заявки, скан-копія сторінок з підписами і печаткою від словацького партнера допускається; сторінки з підписами і печаткою від української сторони – лише в оригіналі). Вимоги: двомовна (заповнюється послідовно українською та англійською мовами в одному файлі). Вимоги до усіх пунктів заявки наводяться у файлі заявки; Лист-підтвердження від словацького партнера-керівника проєкту (1 примірник; скан-копія листа допускається). Вимоги: на бланку установи-партнера, адресований на ім’я керівника установи-заявника, текст у довільній формі із зазначенням назви спільного проєкту, яка має співпадати із назвою проєкту у формі заявки; Акт експертизи на відкриту публікацію матеріалів за темою проєкту (1 примірник, скан-копія не допускається). Вимоги: експертна комісія установи затверджує висновок, в якому зазначається, що матеріали проєктної пропозиції не містять відомостей, заборонених до відкритого опублікування, текст у довільній формі; CV українського та словацького наукових керівників проєкту (по 1 примірнику). Вимоги: CV кожного керівника оформлюються двома мовами – українською та англійською, текст у довільній формі.

Поза тим, охочим слід заповнити Google-анкету, до якої неодмінно додати заповнену заявку у форматах *.doc та *.pdf. Google-анкету краще заповнювати після підготовки усіх зазначених документів.

Зверніть увагу, що всі паперові матеріали мають бути зібрані в одну підписану папку (на папці вказати назву конкурсу, назву установи-заявника, тему проєкту, ПІБ керівника). Організатори розглядатимуть тільки ті заявки, що оформлені відповідно до зазначених вимог та були надіслані вчасно.

Документи можна подати двома способами: надіслати поштою (дата визначається за штампом на конверті поштового відправлення і повинна бути не пізнішою останнього дня конкурсу). Прохання не надсилати документи рекомендованим відправленням Укрпоштою, достатньо обрати просте відправлення. У разі надсилання документів кур’єром Нової пошти документи доставляються до скриньки для листувань у холі МОН за вказаною вище адресою. Крім того, документи можна подати особисто – залишити у скриньці для листувань, яка розташована у холі МОН за вказаною вище адресою. Адреса для обох способів: Міністерство освіти і науки України, бул. Тараса Шевченка, 16, к. 310, м. Київ, 01601.

Більше деталей про етапи відбору, хронологію конкурсу, критерії оцінювання проєкту, інтелектуальну власність та фінансування, а також низку додаткової інформації знайдете тут.

Зичимо успіху всім, хто зважиться зголоситися до участі!

 

За матеріалами сайту МОН

Перейти до вмісту