Соціальний проєкт від Центру інноваційного навчання і трансферу технологій апробовано в Люксембурзі – він готовий до захисту

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини Центру ІНТТ > Соціальний проєкт від Центру інноваційного навчання і трансферу технологій апробовано в Люксембурзі – він готовий до захисту

Центр інноваційного навчання і трансферу технологій має славні традиції, серед яких – участь у конкурсах міжнародних та всеукраїнських наукових проєктах, конкурсах та конференціях. Не стане виключенням і прийдешня весна, адже на конкурс наукових проєктів, що відбудеться в рамках Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції «Дослідження молодих вчених: від ідеї до реалізації», 19-20 березня 2021 року, від Університету Григорія Сковороди в Переяславі  було подано проєкт на тему «Гарбологія як необхідний змістовий компонент сучасної освіти в умовах концентрованого негативного впливу людини на екосистему».

 Авторами проєкту є здобувачі вищої освіти IV курсу факультету фінансово-економічної і професійної освіти, спеціальності Професійна освіта (Товарознавство) Віталій Власюк та  Наталія Устенко. Науковими керівниками проєкту є доктор педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри професійної освіти, керівниця Центру інноваційного навчання і трансферу технологій Ірина Доброскок та кандидат педагогічних наук, старша викладачка кафедри професійної освіти Наталія Ржевська.

«Речі, матеріали та продукти харчування стають відходами за нашими рішеннями. Саме від нашої волі залежить чисельність тон сміття на українській землі. Концепції рециклінгу, залучення іноземних інвестицій, технологічні інновації повернуті, в основному, до підприємств, бізнес-структур. Натомість формування екологічної культури та екологічне мислення залишається прерогативою сімейного виховання. Але проблема великих обсягів сміття досягла критичного рівня і більше не може залишатися непоміченою освітніми установами. Чи може суспільство бути стійким, коли економіка цього суспільства базується на споживанні? Ми переконані, що гарбологія має стати українським проривом у формуванні екологічної культури, екологічного мислення, відповідальності за долю нашого і майбутнього поколінь. І саме із закладів освіти студенти мають принести у свої сім’ї нову культуру заощадження, дбайливого ставлення до речей, матеріалів, ресурсів» коментують автори проєкту.

Зазначимо, що апробацію наукового проєкту було здійснено на II Міжнародній науковій конференції з науково-практичних технологій, що відбулася в Люксембурзі 26-29 січня 2021 р.., й побажаємо подальших успіхів сковородинівському проєкту!

Прес-центр Центру інноваційного навчання і трансферу технологій

Перейти до вмісту