Ректорат від 29 жовтня 2018 року: про наші здобутки, наукове звітування та плани на листопад

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Ректорат від 29 жовтня 2018 року: про наші здобутки, наукове звітування та плани на листопад

У перший день нового робочого тижня, 29 жовтня 2018 року о 10:00, в 106 аудиторії університету відбулось традиційне засідання ректорату ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

На початку засідання відбулось традиційне віншування ювілярів та іменників університету, зокрема керівника навчально-наукового центру тестових технологій Анатолія Лохи, який нещодавно відзначив свій день народження.

Виконавши цю приємну місію, присутні розпочали обговорення питань порядку денного, зокрема щодо звітування про результати наукової роботи університету у 2018 році. Проректор з наукової роботи Сергій Рик доповів, що необхідна документація вже надіслана на електронні адреси структурних підрозділів університету. Сергій Миколайович звернув увагу на наказ по університету, що дублює наказ Міністерства освіти і науки України. Відтак, згідно пунктів, вказаних у ньому, інформація повинна бути найновішою і  як найповніше розкривати науковий внесок нашого навчального закладу та України кожного конкретного викладача, кафедри та факультету саме за 2018 рік. Інформація повинна бути об’єктивною та сповненою глибокого самоаналізу, а лейтмотивом цієї роботи повинні стати слова видатного філософа Григорія Сковороди «Пізнай самого себе». Ректорат просить відповідально поставитись до виконання цієї роботи, і пам’ятати, що всі ми працюємо на результат та високі рейтингові показники нашого університету, від чого залежить наше подальше існування як потужної освітньої організації в Україні та світі.

Наступним питанням розгляду став звіт про стан підготовки до IV Міжнародного конгресу зі спеціальної педагогіки та психології «Педагог в інклюзивному просторі: траєкторія фахової самоактуалізації», що відбудеться в стінах нашого університету вже 8 листопада 2018 року. Оргкомітет, в особі проректора Сергія Рика, повідомив, що інформація щодо конгресу, що організовується нашим навчальним закладом спільно з Інститутом спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України, є широко розповсюдженою на всіх фахових друкованих та електронних ресурсах, тому до заходу прикута неабияка увага. Гостями заходу стане керівний склад Національної академії педагогічних наук, в особі президента Василя Кременя та керівників інститутів НАПН України, представники інклюзивних центрів та районних державних адміністрацій Київщини, інших представників та партнерів конгресу, зокрема «Фонду Порошенка». Між структурними підрозділами університету було розподілено обов’язки щодо підготовки до конгресу, а керівництво університету закликало викладачів та студентів прийняти як найактивнішу участь у його роботі. Відомо, що станом на сьогодні бажання прийняти участь в роботі конгресу виявило 120 його потенційних учасників.

Далі про підготовку до VII Міжнародної студентської конференції «Домінанти студентського самоврядування: захист прав студентів та сприяння якості освіти» доповів в.о голови студентської ради університету Богдан Костирко, який подякував керівництву університету та соціально-гуманітарному відділу за те, що підготовка до конфереції проходить у швидкому та ефективному темпі. На сьогодні із 60 заявок (що надійшли в тому числі з Грузії та Німеччини, що підкреслює важливий міжнародний рівень конференції) відібрано 32 заявки, автори яких візьмуть участь в роботі конференції, що пройде вже наприкінці цього тижня, 2-4 листопада. Ректорат висловив самоврядуванцям свою цілковиту підтримку та готовність і надалі роботи все необхідне задля того, аби конференція пройшла на високому рівні.

В ході наступного питання порядку денного, керівник відділу інформаційних технологій та моніторингу якості освіти Василь Якуба доповів присутнім щодо підсумків участі університету у Х Міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті». Василь Володимирович відмітив, що рівень її проведення щорічного зростає, і у 2018 році кількість учасників зібрання налічувала вже 293 навчальних закладів та підприємств, що виробляють ресурси для функціонування освітнього процесу. Робота конференції налічувала велику кількість виставок, семінарів та круглих столів, в яких представники нашого університету, зокрема фінансово-гуманітарний та  педагогічний факультети, приймали найактивнішу участь, представивши досягнення нашого навчального закладу у ході їх організації та проведення. Виставка збагатила скарбницю нашого університету та його конкретних викладачів та студентів великою кількістю нагород та відзнак. Зокрема, університет отримав золоту медаль виставки у номінації «Інноваційна діяльність закладу освіти в умовах упровадження концепції Нової української школи» та подяку «за активну участь в презентацію інноваційних технологій навчання», а ректора університету, академіка Віктора Петровича Коцура було удостоєно подякою «за активну організаторську роботу з упровадження інноваційних технологій в освітню практику». Василь Якуба переконаний, що проведення виставок сприяє живій міжособистісній комунікації її учасників, що має неабияку важливість в час розквіту комунікаційних технологій.

Наостанок, керівник соціально-гуманітарного відділу університету Андрій Іващенко ознайомив членів ректорату з планом проведення загальноуніверситетських заходів протягом листопада 2018 року. В листопаді університет очікує низка важливих конгресів та конференцій, зокрема вищезгадана конференція Студентської ради університету та V Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених, аспірантів та студентів «Основні напрями розвитку наукових досліджень молодих учених», яку організовує Наукове товариство університету, чому передуватиме ІІ модуль курсів «Основи написання наукових робіт», які відбудеться 1 листопада о 16:00 в конференц-залі імені Василя Сухомлинського; презентація нового роману відомого українського письменника Макса Кідрука «Де немає Бога» 2 листопада о 11:00 в конференц-залі імені Василя Сухомлинського та в рамках його всеукраїнського туру, що охоплює 101 українське місто, та окрім Переяслава, на Київщині, відбудеться лише в Білій Церкві; довгоочікувана прем’єра від театральної студії «Бродвей»; марафон заходів до Міжнародного дня студента, відзначення Дня Гідності та Свободи, вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років та безліч інших цікавих та змістовних заходів.

Рекомендуємо Вам бути активними користувачами сайту нашого університету, аби не пропустити важливих та цікавих анонсів.

Максим Левченко

[vcfastgallery columns=”4″ fg_type=”magnific-popup” size=”fg-masonry” fg_main_color=”#fc615d” fg_secondary_color=”#ffffff” fg_smartphone_l_columns=”2″ fg_tablet_p_columns=”2″ fg_tablet_l_columns=”3″ fg_desktop_medium_columns=”4″ fg_desktop_small_columns=”2″ images=”10789,10788,10787,10785,10784,10783,10795,10796,10797,10793,10794″]
Перейти до вмісту