Університет Григорія Сковороди в Переяславі долучився до роботи Міжнародного освітнього форуму «Синергія освіти та бізнесу: перспективи розвитку людського капіталу»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет Григорія Сковороди в Переяславі долучився до роботи Міжнародного освітнього форуму «Синергія освіти та бізнесу: перспективи розвитку людського капіталу»

10 квітня 2024 року на базі фармацевтичної компанії «Біофарма Плазма», що у Білій Церкві, за організації КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» на чолі із Вірою Роговою, відбувся Міжнародний освітній форум «Синергія освіти та бізнесу: перспективи розвитку людського капіталу». Серед його учасників були й сковородинівці – проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник та відповідальний секретар приймальної комісії Університету Григорія Сковороди в Переяславі Василь Якуба.

За повідомленням організаторів місцем проведення не даремно було обрано саме фармацевтичну компанію «Біофарма Плазма». Відкриття цієї біотехнологічної компанії принесло 200 мільйонів доларів інвестицій. Щороку підприємство сплачує 336 мільйонів гривень податків. При цьому, завдяки новітнім технологіям, тут працює лише 230 осіб.

З вітальним словом до учасників зібрання звернулися Костянтин Єфименко, президент фармацевтичної компанії «Біофарма Плазма», голова ради директорів групи компанії Tribo; Тетяна Семенова, заступник голови Київської обласної ради; Володимир Воронов, народний депутат України, голова підкомітету з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій; Ольга Будник, уповноважена Президента з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту; Ярослава Тростянська, директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, кандидат юридичних наук; Юрій Завалевський, перший заступник директора Інституту модернізації змісту освіти, доктор педагогічних наук, професор.

Форум складався із трьох пленарних сесій та фасилітованих дискусій: «Державно-приватне партнерство в освіті впродовж життя», «Інтеграція бізнес-стратегій у трансформацію освіти» й «Людський капітал: інвестиції у розвиток», у ході роботи якої проректор з навчально-методичної роботи  Вячеслав Різник представив спільну з проректором з міжнародної та проєктної діяльності Оксаною Ковтун презентацію щодо організації міжнародної і проєктної діяльності на базі Інституту міжнародної освіти і співпраці з бізнесом Університету Григорія Сковороди в Переяславі та можливостей спільної проєктної діяльності для освітян ЗЗСО, ЗП(ПТ)О та ЗФПО. Також у цій панелі дискутували Костянтин Єфименко, президент фармацевтичної компанії «Біофарма Плазма», голова ради директорів групи компанії Tribo; Антон Дзюба, голова правління Благодійного фонду «Фонд освітніх ініціатив»; Арам Саргсян, експерт-консультант у WeBenefit й Оксана Рома, керівник освітніх ініціатив The LEGO Foundation, кандидат педагогічних наук.

Як розповів присутнім Вячеслав Володимирович, основне завдання цього Інституту полягає у встановленні та розширенні міжнародних зв’язків із закордонними закладами освіти та бізнес-установами для взаємовигідного співробітництва, співпраці з іноземними установами та фахівцями, сприянню участі у спільних міжнародних проєктах, програмах та наукових дослідженнях з метою подальшого просування досвіду у сферу української освіти. Наостанок Вячеслав Різник запросив охочих вступати до альма-матер за широким переліком спеціальностей та доступних освітніх програм за освітніми ступенями бакалавр, магістр та доктор філософії в УГСП.

На завершення президент фармацевтичної компанії «Біофарма Плазма» Костянтин Єфименко запросив учасників форуму на екскурсію подивитися, як працює лабораторний корпус та завод вцілому.

Університет Григорія Сковороди в Переяславі поділяє думку висловлену Тетяною Семеновою стосовно того, що бізнес, освіта й влада є трьома китами, на яких сьогодні стоїть вся держава. А відтак аби стати лідером слід не лише впроваджувати комплексні підходи, а й створити якісну систему освіти, орієнтуватися на сучасні виклики та вимоги, змінити підхід до навчання. Ми маємо працювати над тим, щоб діти були вмотивовані, щоб діти мали мрію, прагнули реалізуватись і мали для цього всі можливості. Бо вже нинішні учні через 20 років вирішуватимуть, як країні жити далі.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту