«Коли ви опиняєтесь в кімнаті, де ви є найбільш розумною, організованою чи освіченою людиною – тікайте з цієї кімнати»: про що говорив політичний консультант й медіа аналітик Олексій Ковжун у «Відкритому університеті»

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > «Коли ви опиняєтесь в кімнаті, де ви є найбільш розумною, організованою чи освіченою людиною – тікайте з цієї кімнати»: про що говорив політичний консультант й медіа аналітик Олексій Ковжун у «Відкритому університеті»

12 березня 2024 року, у рамках старту весняного сезону одного з найвідоміших партнерських форматів Університету Григорія Сковороди в Переяславі під назвою «Open University» відбулась зустріч із ведучим відеоциклу «Довга війна» від youtube-каналу видання «Ґрунт», політичним консультантом й медіа аналітиком Олексієм Ковжуном. Протягом півтори години кілька десятків охочих наживо відвідати захід діалогували на тему «Плани на майбутнє в часи невизначеності».

Розпочавши зустріч в УГСП Олексій Ковжун наголосив на складнощах у плануванні чого б то не було у сучасних реаліях та в цей суперечливий час:

«Ми живемо в епічні часи, де нас оточують епічні герої. Я зрозумів ще у 2014 році, коли поїхав радником губернатора в Донецьку область, що жити на сторінці підручника історії дуже цікаво – буває дуже весело, буває дуже страшно, але дуже цікаво і вкрай дискомфортно. Це часи про які ми будемо згадувати і про які ви розповідатимете своїм дітям, бо цей момент залишиться з нами назавжди. Планувати важко, тяжко, адже сьогодні була тисячна ювілейна тривога в Києві й наша зустріч могла б не відбутися через ризик ракетного удару. То як все ж таки планувати?»

Надалі Ковжун підкреслив важливість сьогодення, наголошуючи на тому, що наші дії та вибори сьогодні формують основу для гідного майбутнього:

«Ти повинен робити сьогодні правильні вчинки, і тоді тобі не буде соромно перед майбутнім, перед новим днем. Ми не знаємо, що буде потім, не можемо уявити, бо це поза обрієм подій. Мене часто запитують: «Коли закінчиться війна?». Я не знаю, коли це станеться, але точно знаю,  що ми приречені на перемогу. Це буде несподівано. Оскільки це може статися будь-коли, ми повинні сьогодні думати про це. Ми маємо використовувати цей час з користю».

Принагідно Олексій окреслив важливість спільноти, зауважуючи, що те, що люди роблять разом, має велике значення:

«Ви навчаєтеся в університеті, і у вас є історія про те, сесія, книжки, програма – це дуже важливо. Насправді найбільш важливе – це ваше середовище, ви. Те, що ви робите разом, це більш важливо, ніж ті знання, які ви отримуєте. Не важливо, що ви робите разом, це може бути гурток вишивання, співу, театр, щось, про що не говорять в голос, не важливо. Дуже важливо, коли кожен з нас є частиною безлічі середовищ».

Також впізнаваний гість наголосив на важливості уникання ситуацій, де ви відчуваєте себе «найрозумнішим» чи «найорганізованішим», порадивши віддавати перевагу оточенню, де можна навчатися та навчати інших:

«Коли ви опиняєтесь в кімнаті, де ви є найбільш розумною, організованою чи освіченою людиною – тікайте з цієї кімнати. Будьте там, де ви можете навчити когось, і де вас можуть навчити. Варто бути там, де ви можете бути лідером, або де вас можуть вести. Коли ви намагаєтеся організувати все власноруч – ви страждаєте, і у вас все пролітає. Делегуйте – це дуже важливо».

Однією з ключових порад було те, що потрібно формувати цілі так, щоб навіть часткове досягнення було великою перемогою:

«Віра в себе живе минулими успіхами. Інвестуйте у свою роботу, будьте завзятими. Життя повинно бути осмислене, свідоме і наповнене смисловими моментами. Тоді щастя та успіх вас знайдуть».

У блоці питань присутні говорили з Олексієм Ковжуном щодо найкращих сучасних українських виконавців, траєкторії руху молоді далі, майбутнє росії та те, чого не варто робити аби не втратити своєї незалежності.

По завершенню зустрічі гість альма-матер ще певний час залюбки спілкувався та фотографувався з присутніми. Принагідно, на локації можна було придбати мерч підрозділу «Вовки Да Вінчі», виручені кошти від продажу якого спрямують на закупівлю fpv-дронів.

Наостанок перебування в УГСП Ковжун завітав до музею закладу, залишив пам’ятним підпис на дверях офісу Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету, яке спільно з Відділом інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю уже шостий рік поспіль реалізує такий формат зустрічей. Фінальним акордом перебування Ковжуна в Переяславі стала його прогулянка середмістям.

На цьому сезон чудових зустрічей та змістовних розмов в університеті лише набирає обертів – уже в прийдешній вівторок піар-директорка культових українських зірок Ірина Ангелова стане першою гостею проєкту «Платформа можливостей» цієї весни.

АВТОР: СВІТЛАНА ГРЕСЬКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: СЕРГІЙ КОВАЛЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту