Університет Григорія Сковороди в Переяславі поглиблює співпрацю з Інститутом розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН України в освітньому та науковому середовищі

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет Григорія Сковороди в Переяславі поглиблює співпрацю з Інститутом розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН України в освітньому та науковому середовищі

У середу, 13 грудня 2023 року, у конференц-залі імені Василя Сухомлинського, у рамках розвитку співпраці між Університетом Григорія Сковороди в Переяславі та  Інститутом розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН України, відбувся круглий стіл на тему «Методичні підходи до педагогічної складової підготовки здобувачів ступеня доктора філософії у закладах вищої освіти та наукових установах».

У обговоренні брали участь представники УГСП: ректор Віталій Коцур; проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар, завідувачка кафедри освітології та педагогічної інноватики Ольга Шапран; завідувачка відділу аспірантури та докторантури й професорка кафедри освітології та педагогічної інноватики Антоніна Розсоха; заступник завідувача кафедри освітології та педагогічної інноватики з навчально-виховної роботи Наталія Онищенко та доцентки кафедри освітології та педагогічної інноватики та кафедри соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності Олена Хмельницька і Лариса Ткаченко; доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН, перший заступник директора Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААНУ з наукової роботи Світлана Ковтун, а також доктор сільськогосподарських наук, професор Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН Валентина Дзіцюк. Подію модерували завідувач кафедри природничих дисциплін і методики навчання Юрій Шапран та керівниця відділу інтелектуальної власності, маркетингу інновацій та аспірантури Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН Світлана Войтенко.

Повідомляється, під час виступів учасники розглянули різнобічні питання пов’язані з методологією викладання навчальних дисциплін, зокрема педагогічної практики, академічної доброчесності, підготовки та захисту дисертаційних робіт на разових радах, а також процедури реєстрації дисертацій в УкрІНТЕІ. Аспіранти висвітлили свій досвід у проведенні наукових досліджень у різних галузях, освітніх та соціально-правових аспектах підготовки майбутніх докторів філософії, а також активно обговорювали діяльність аспірантури в умовах воєнного стану та в вищих військових школах. Учасниками зібрання були й численні здобувачі вищої освіти, зокрема: Ольга Вінтонів, Ангеліна Несен, Дмитро Солодовник, Микола Вінтонів, Анна Солодовник, Ілля Коваль, Дмитро Сідіропуло, Петро Король, Євгеній Омельченко, Василь Світак й Едуард Ступоренко.

У підсумку зібрання було прийняте важливе рішення продовжити співпрацю в освітньому та науковому середовищі, організувати спільні заходи для покращення якості освіти та підготовки здобувачів вищої освіти, особливо тих, хто претендує на ступінь доктора філософії. Надалі планується реалізація спільних наукових досліджень, поглиблення та розширення професійних знань, обмін досвідом, наукове консультування, а також участь у спільних конференціях, круглих столах та інших активностях для зміцнення партнерських відносин та розширення співпраці в різних сферах.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту