«Код сковородинівця» запросив до розмови професорку Ганну Токмань з нагоди її 70-річчя – синопсис інтерв’ю та відео

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > «Код сковородинівця» запросив до розмови професорку Ганну Токмань з нагоди її 70-річчя – синопсис інтерв’ю та відео

Університет Григорія Сковороди в Переяславі продовжує вшановувати ювілей докторки педагогічних наук, професорки кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання факультету української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Ганна Токмань.

Пресслужба університету аж ніяк не могла оминути цієї вагомої дати в житті Ганни Леонідівни, а відтак маємо прем’єру – другий епізод відродженого проєкту «Код сковородинівця», у якій її автори спілкуються з найяскравішими представниками сковородинівського соціуму про їх життєві та професійні шляхи, захоплення та секрети успіху.

У ході розмови з Ганною Леонідівною, журналіст університету Максим Левченко запитав у співрозмовниці про те, яким було її дитинство та юність. Вона поділилася теплими спогадами про білоруський Вітебськ, українські Херсон, Запоріжжя та Бердянськ. Позаяк Ганна Токмань очолювала одне з перших товариств української мови на Півдні України, то поцікавилися, наскільки складно було просувати там українську мову у ті часи – професорка пригадала постаті та дати, події та цікаві деталі діяльності Товариства, зародження Народного Руху України та «Просвіту», важливих подій та постатей,  без яких не можливо уявити повернення Україні її Незалежності.

З-поміж іншого Ганна Токмань, як безпосередня учасниця, пригадала про Революцію Гідності, ацентувавши увагу глядачів на найпам’ятнішому – ночі штурму Майдану з 19 на 20 лютого 2014 року. Не оминули й тему російсько-української війни – її історичну природу, тих хто боронить нас нині й тих, хто, на прикрість, вже повернувся «на щиті».

Розповіла професорка й про свій славетний і талановитий рід, рідне місто та університет, новітні технології які використовує для донесення власних думок.

У заключній частині розмови говорили про недооцінених українських поетів та письменників, авторів та книги які неодмінно потрібно прочитати протягом життя на думку Ганни Леонідівни. Наостанок, замість напутнього побажання молодому поколінню, зачитала поезію Василя Симоненка – каже, у ній все що нині хоче сказати.

Ідея та втілення формату «Код сковородинівця» незмінно належить відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Уже незабаром чекайте нових розмов у означеному форматі та діліться думками з ким хотіли б побачити подібну розмову.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту