Представники «Junior Achievement Ukraine» завітали до УГСП аби запросити студентів до участі у навчальних програмах: чому це цікаво і важливо

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Представники «Junior Achievement Ukraine» завітали до УГСП аби запросити студентів до участі у навчальних програмах: чому це цікаво і важливо

14 вересня 2023 року до Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітали представники неприбуткової громадської організації «Junior Achievement Ukraine» – директор Андрій Турак та програмна менеджерка Єлизавета Міленіна. Вперше у своїй історії вони презентували студентам свою діяльність як провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді.

Як стало відомо за підсумками зустрічей формуватимуться групи учасників, які протягом року проходитимуть безкоштовне навчання за презентованими програмами та створювати інтелектуальний продукт. Кращі ідеї буде профінансовано ініціаторами програми. Такий проєкт розрахований на два роки: перший з них буде презентаційним, другий віддано під реалізацію та доопрацювання проєктів.

Серед інших говорили про навчальну програму «Фінансова грамотність». Вона розроблена з метою надання учням актуальних навичок та компетентностей у сфері управління особистими фінансами. Матеріали програми створені фахівцями Junior Achievement USA і адаптовані до українського законодавства провідними вітчизняними компаніями фінансового сектору. Програма схвалена та рекомендована Міністерством освіти та науки України.

«Навчальна програма «Фінансова грамотність» дає молодим людям знання як заробити та заощадити кошти; як ними управляти, будучи свідомим споживачем і володіючи навичками особистого бюджетування; як сформувати фінансову подушку безпеки на випадок непередбачуваних ситуацій; як управляти ризиками та використовувати страхування для їх мінімізації; як інвестувати кошти та сформувати оптимальний інвестиційний портфель тощо. Програма побудована таким чином, що кожен її урок містить завдання для групової роботи, завдяки якій учні спільно працюють над розв’язанням цікавих завдань та вирішенням практичних кейсів, проводять дослідження, практикуються у консультуванні, розробці рекомендацій та порад для підвищення рівня власної фінансової грамотності. Кожний розділ навчальної програми містить проєктну роботу, яка підсумовує знання у сфері управління особистими фінансами і показує практичні можливості їх використання», – розповіли представники «Junior Achievement Ukraine», додавши що навчальна програма «Фінансова грамотність» передбачає використання змішаного формату навчання з інтерактивними матеріалами на навчальній онлайн-платформі організації.

Як зазначив Андрій Турак, нагальна проблема всіх студентів полягає в тому, що після отримання диплому важко знайти роботу, адже всюди потрібен досвід. Тому, їхня організація допомагає молоді отримати досвід, поки вони ще навчаються в університеті.

На противагу цьому учасники програми «Стартап» працюють у площині справжнього життя: їхня бізнес-ідея повинна бути життєздатною, прибутковою і залучити справжнє фінансування. Учасники програми стають справжніми підприємцями, і завдяки мережі JA беруть участь у конкурсах стартапів та презентаціях для інвесторів (програма неприбуткової громадської організації Junior Achievement Ukraine).

За підсумками спілкування між Університетом Григорія Сковороди в Переяславі та «Junior Achievement Ukraine» було підписано меморандум про співпрацю. Відомо, що організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку. Позаяк це дуже співпадає з цінностями альма-матер розраховуємо на плідну, взаємовигідну співпрацю.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту