Студенти УГСП змагалися в інтелектуально-розважальній патріотичній грі «З Україною в серці»: хто здобув перемогу

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Студенти УГСП змагалися в інтелектуально-розважальній патріотичній грі «З Україною в серці»: хто здобув перемогу

30 травня 2023 року, за сприяння студентського бюро Університету Григорія Сковороди в Переяславі, соціально-гуманітарний відділ організував інтелектуально-розважальну патріотичну гру «З Україною в серці».

У вікторині взяли участь 8 студентів, які попередньо методом жеребкування поділилися на дві команди. До складу першої команди увійшли: голова студентської ради факультету технологічної і математичної освіти Катерина Кравченко, яка за рішенням учасників команди стала капітаном; голова студентської ради факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Дарина Макарчук; голова студентської ради факультету фінансово-економічної і професійної освіти Юлія Бойко та голова студентської ради факультету історичної і соціально-психологічної освіти Карина Степаненко. До складу другої команди увійшли: голова студентської ради факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Марина Прокопенко – капітан команди; голова студентської ради УГСП Роман Беркут; голова студентської ради факультету української та іноземної філології Андрій Яковлев і голова студентської ради факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Петро Жила.

Після представлення команд ведуча заходу Вікторія Власюк познайомила учасників та глядачів з правилами гри. Вікторина складається з 6 раундів та фіналу, в кожному з яких учасники можуть заробити певну кількість балів. Між раундами є музичні перерви, за які можна отримати додаткові бали. Перемагає та команда, котра набрала найбільшу кількість балів після фіналу. Якщо в кінці гри у команд виявляється однакова кількість балів, ведуча задає 5 додаткових питань пов’язаних з Незалежною Україною. Команда, яка дасть більшу кількість правильних відповідей, перемагає у вікторині.

У кожної команди була лічильна комісія з двох осіб. За балами першої команди слідкувала студентка ІІ курсу факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій Валерія Мирончук, а за балами другої – студентка ІІІ курсу факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Тетяна Васянович.

У першому турі учасники помандрували Незалежною Україною, адже раунд мав назву «Машина часу». У кожної команди було по три коробки, позначені певними роками Незалежності. У кожній коробці був предмет або фото предмету. Капітан кожної команди мав за 45 секунд пояснити своїм гравцям, що за предмет всередині, не називаючи його. Також в коробці був листок зі «стоп-словами», які не можна було використовувати при пояснені. Але, окрім шести коробок, у гравців ще був супер-бокс, за який можна було отримати додаткові бали. Відкрити його змогла перша команда бо її гравці дали правильну відповідь на запитання ведучої.

Після закінчення першого раунду та музичної перерви рахунок становив 10:6 на користь другої команди.

У другому раунді гравці демонстрували свої знання з лексичного багатства української мови. Раунд мав назву «Рідна мова». За 60 секунд кожній команді потрібно назвати якомога більше українських слів, які вони побачили на екрані, кожне слово – це 1 бал. Учасники команди відповідали по черзі, але успіх був знову на стороні другої команди – вони назвали 12 правильних слів.

Третій раунд мав назву «Хто я». Попередньо ведуча вибрала по одному гравцю з кожної команди, які за 90 секунд мали відгадати хто був зображений на екрані. Представницею від першої команди була голова студентської ради факультету історичної і соціально-психологічної освіти Карина Степаненко, яка, на жаль, не встигла до закінчення часу відгадати свого персонажа. А від другої команди виступив голова студентської ради університету Роман Беркут, який здогадався, хто його персонаж – українська поетеса Ліна Костенко. Тому перемога в третьому раунді була знову за другою командою, і рахунок становив 26:12 на їхню користь.

Наступний раунд називався «Вільний мікрофон». Гравці, розмістившись по колу, мали за 90 секунд дати якомога більше правильних відповідей на запитання ведучої. Цей раунд був переможний для першої команди, адже учасник другої залишився з мікрофоном після закінчення часу.

У п’ятому раунді гравці відповідали на запитання зі шкільної програми. Перемогу здобула друга команда, адже вони перші набрали 12 балів. Після закінчення цього туру рахунок становив 46:23 на користь другої команди.

Передфінальний шостий раунд мав назву «Своє/Чуже». На екрані по черзі з’являлися по дві картинки. На одній з них було щось, що є за кордоном, на іншій – те, що в Україні. Завдання полягало в тому, щоб швидше за суперників відгадати, яка картинка пов’язана з Україною. На кожну картинку давали по 30 секунд. Грали до 7 правильних відповідей. Учасники увірвались у фінал з рахунком 55:27 на користь другої команди.

У фіналі організатори перевірили обізнаність гравців в адміністративному поділі областей України. На екрані одночасно для обох команд з’явилися дві карти України зі всіма двадцяти чотирма областями України та АР Крим. Кожна область мала свій порядковий номер, для кожної з команд номери були різні. Ведуча роздала кожній команді по листку із нумерацією від 1 до 25. За 90 секунд гравцям необхідно було написати під яким номером зашифрована та чи інша область України. За кожну правильно розміщену область команди отримували 1 бал.

Після фіналу рахунок становив 87:49 на користь другої команди. Щиро вітаємо з перемогою команду №2, зокрема, Марину Прокопенко, Романа Беркута, Андрія Яковлева та Петра Жилу. Переможці отримали невеличкі подарунки від організаторів гри – подарункові сертифікати для кожного гравця від студії принтів «Kamik Shop».

Хочемо подякувати адміністрації університету і профспілковому комітету за сприяння у проведенні вікторини. А також воїнам Збройних Силам України, які захищають нас і дають можливість проводити різного роду заходи.

 

Пресцентр соціально-гуманітарного відділу

Перейти до вмісту