Головне за тиждень: ввімкнули опалення, отримали нове почесне звання, підписали договір про співпрацю та багато іншого

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Підсумки тижня > Головне за тиждень: ввімкнули опалення, отримали нове почесне звання, підписали договір про співпрацю та багато іншого

На початку тижня що минає сковородинівці нарешті повернулися до аудиторій, а відтак у стінах альма-матер знову завирувало насичене студентське життя. Нове почесне звання університету на міжнародній виставці, договір про співпрацю з Черкаським державним технологічним університетом, безкоштовний тестовий доступ до ресурсів компанії «NewsBank» для наукового-педагогічних працівників, співробітників та здобувачів університету і початок опалювального сезону – нам, як і завше, є про що розповісти вам наприкінці тижня.

У корпусах і гуртожитках університету нарешті тепло

Відтепер сковородинівцям не страшна осіння прохолода, адже 21 жовтня рівно о 12:33 в корпусах та гуртожитках університету було увімкнено опалення.

Як відомо, під час чергового засідання виконкому міськради Переяслава було прийнято рішення про початок опалювального сезону у Переяславській громаді з 20 жовтня. Проте понад добу знадобилося для вирішення питання щодо заборгованості авансового платежу за жовтень. А втім, акт готовності до опалювального періоду університет та тепломережа уклали ще задовго до цього. Як альма-матер готувалася до холодів та що ще планують зробити читайте тут.

Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання» відбувся вдесяте

У середу, 20 жовтня 2021 року, в Університеті відбувся традиційний Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання». Він є традиційним майданчиком, де реалізуються творчі та наукові ініціативи в галузі історії та культури. Цьогоріч форум ювілейний – подвижницький поступ відомого музейного діяча Героя України Михайла Івановича Сікорського в стінах сковородинівської альма-матер вшанували уже вдесяте. ⠀

Зібрання, яке цьогоріч провели 20 жовтня 2021 року містило у своїй програмі традиційні тематичні заходи з пошанування пам’яті Михайла Сікорського: наукові та культурно-мистецькі дійства, круглі столи, виставки, презентації, майстер-класи, творчі зустрічі та багато іншого.

Приємно відмітити, що у цей важливий день у гості до альма-матер завітала делегація Національної спілки краєзнавців України на чолі із головою, членом-кореспондентом НАН України Олександром Реєнтом, та почесні гості з Київщини, Прикарпаття й Черкащини.

Також під час проведення Форуму відбулося 9-те вручення Премії НСКУ імені Героя України Михайла Сікорського. У 2021 році лауреатами стали: Михайло Арсак (Коломия), Володимир Великочий та Михайло Косило (Івано-Франківськ), Надія Кукса (Суботів) та Людмила Набок (Переяслав). Поза тим, переяславський краєзнавець Микола Михняк був нагороджений Черкаською обласною краєзнавчою премією імені Михайла Максимовича.

Пресслужба університету навмисне відклала вихід свого матеріалу про форум аби якнайкраще охопити увесь післясмак цієї події. На сайті він з’явиться вже незабаром.

Університет здобув почесне звання «Лідер інновацій в освіті» на XІІІ Міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті»

У середу, 20 жовтня 2021 року, у Київському Палаці Спорту розпочала свою роботу Тринадцята міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» й виставка освіти за кордоном «World Edu» – наймасштабніший триденний професійний захід в освітньому середовищі нашої країни, який організовує та проводить Компанія «Виставковий Світ» за інформаційної та методично-організаційної підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України й Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти». Як і щоразу, починаючи з 2007 року, наш Університет Григорія Сковороди в Переяславі також був представлений там своїми профорієнтаційним та мистецьким стендами, потужною делегацією на чолі з представниками приймальної комісії університету та викладачами й здобувачами кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва.

У ході першого ж дня проведення зібрання Університет Григорія Сковороди в Переяславі вже додав новий трофей, адже, поза звичними для таких заходів дипломів «за активну участь» та подяки на адресу ректора, нині здобув почесне звання «Лідер інновацій в освіті» – кубок і грамоту.

Про моніторинг якості освітнього процесу з використанням дистанційних технологій навчання та стан ведення журналів академічних груп

«Відповідно до нормативно-правової бази університету, формами обліку відвідування та успішності здобувачів є журнал академічної групи й електронний журнал на платформі UA-Бюджет.

Фахівцями навчально-наукового центру було проведено моніторинг ведення відповідної документації. Слід відзначити, що електронні журнали заповнюються систематично.

Також у повному обсязі на перевірку було представлено журнали академічних груп факультетів: української та іноземної філології, гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, фізичної культури, спорту і здоров’я. Станом на нині журнали академічних груп потребують доопрацювання в плані оформлення відповідно до вимог та ведення сторінок викладачами. З метою систематизації роботи щодо ведення журналів академічних груп деканам факультетів радимо проводити внутрішній моніторинг у даному напрямку.

Крім того щочетверга фахівцями центру забезпечення якості освіти буде здійснюватися перевірка оформлення документації з обліку відвідування та успішності здобувачів вищої освіти», – доповіла під час чергового засідання ректорату керівниця навчально-наукового центру забезпечення якості освіти університету, кандидат педагогічних наук, доцент Олени Усик.

Університет підписав договір про співпрацю з Черкаським державним технологічним університетом

У ході проведення Х Всеукраїнського історико-культурологічного форуму «Сікорські читання», 20 жовтня, відбулася зустріч та спілкування в. о. ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі, доктора історичних наук, доцента Віталія Коцура та ректора Черкаського державного технологічного університету, доктора політичних наук, доцента Олега Григора. За його підсумками, керуючись прагненням до розвитку академічної мобільності здобувачів вищої освіти між обома закладами, у присутності проректорів з навчально-методичної роботи, кандидата педагогічних наук, доцента Вячеслава Різника і з наукової роботи та інноваційної діяльності, кандидата історичних наук, доцента Василя Дударя (Університет Григорія Сковороди в Переяславі) та проректора з гуманітарно-виховних питань, доктора історичних наук, професора Валентина Лазуренка (Черкаський державний технологічний університет) та високоповажних гостей Форуму було укладено та підписано договір про організацію програм академічної мобільності здобувачів вищої освіти між обома закладами вищої освіти.

Предметом Договору є співробітництво сторін з метою організації програми академічної мобільності закладів вищої освіти, які навчаються на: першому (бакалаврському), другому (магістерському) та третьому (освітньо-науковому, PhD) рівнях вищої освіти.

Внаслідок загоряння на 3 поверсі гуртожитку №1 відбулося значне задимлення коридорів та сходових маршів – проводили навчання

У п’ятницю, 22 жовтня 2021 року, у гуртожитку №1 працівники Університету Григорія Сковороди в Переяславі спільно з представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій України провели навчання з протипожежної безпеки. Вони відбувалися в умовах наближених до реальності. За легендою, внаслідок загоряння на 3 поверсі гуртожитку відбулося значне задимлення коридорів та сходових маршів. Після повідомлення про надзвичайну ситуацію було увімкнено систему оповіщення, повідомлено пожежно-рятувальну службу за телефоном 101 та розпочато евакуацію мешканців гуртожитку.

Після евакуації для здобувачів освіти співробітники ДСНС провели лекцію з правил протипожежної безпеки та продемонстровали методику використання засобів первинного пожежогасіння.

⠀Навчання пройшли злагоджено, на високому рівні. Подібні акції покликані допомогти уникнути небезпечних ситуацій, зрозуміти справжню цінність людського життя та здоров’я.

Сковородинівцям відкрито безкоштовний тестовий доступ до ресурсів компанії «NewsBank»

Днями для наукового-педагогічних працівників, співробітників та здобувачів Університету Григорія Сковороди в Переяславі було відкрито безкоштовний тестовий доступ до ресурсів компанії «NewsBank».

«NewsBank» об’єднує поточну та заархівовану інформацію з тисяч газетних заголовків, а також новин, веб-видань, блогів, відеозаписів, стенограм трансляцій, ділових журналів, періодичних видань, урядових документів та інших видань. Використовуючи ці інтернет-ресурси, дослідники бібліотек по всьому світу можуть легко дослідити десятки мільйонів поточних та заархівованих статей новин, аби точно визначити інформацію з першоджерел на місцевому, державному, регіональному, національному та міжнародному рівнях. Поза тим, «NewsBank» пропонує освітні он-лайн ресурси, що охоплюють усі навчальні програми.

Більше новин та анонсів щоденно знаходьте на сайті Університету та на наших сторінках у соцмережах. Підписуйтеся на сповіщення нашого сайту, натиснувши «ДОЗВОЛИТИ» у спливаючому сповіщенні аби завжди лишалися у вирі подій. Залишаємося на зв’язку з вами у будні та вихідні!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту