Університет підписав договір про співпрацю з Черкаським державним технологічним університетом: підсумки зустрічі ректорів

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Університет підписав договір про співпрацю з Черкаським державним технологічним університетом: підсумки зустрічі ректорів

Сьогодні, 20 жовтня у ході проведення Х Всеукраїнського історико-культурологічного форуму «Сікорські читання» відбулася зустріч та спілкування в.о. ректора Університет Григорія Сковороди в Переяславі, доктора історичних наук, доцента Віталія Коцура та ректора Черкаського державного технологічного університету, доктора політичних наук,  доцента Олега Григора. За його підсумками, керуючись прагненням до розвитку академічної мобільності здобувачів вищої освіти між обома закладами, у присутності проректорів з навчально-методичної роботи, кандидата педагогічних наук, доцента Вячеслава Різника та з наукової роботи та інноваційної діяльності, кандидата історичних наук, доцента Василя Дударя (Університет Григорія Сковороди в Переяславі) та проректора з гуманітарно-виховних питань, доктора історичних наук, професора Валентина Лазуренка (Черкаський державний технологічний університет) та високоповажних гостей Форуму було укладено та підписано договір про організацію програм академічної мобільності здобувачів вищої освіти між обома закладами вищої освіти.

Предметом Договору є співробітництво сторін з метою організації програми академічної мобільності закладів вищої освіти, які навчаються на: першому (бакалаврському), другому (магістерському) та третьому (освітньо-науковому, PhD) рівнях вищої освіти.

Сторони мають намір співпрацювати задля підвищення якості теоретичної та практичної підготовки ЗВО; розширення можливостей ЗВО у набутті досвіду проведення науково-дослідної роботи та впровадження її результатів, а також посилення інтеграції освіти і науки, розвитку подальших наукових досліджень у межах України та обміну досвідом у сфері навчально-педагогічної роботи між закладами вищої освіти України.

Резюмуючи, ректори домовились об’єднати власні зусилля і використати всі наявні можливості та ресурси на умовах спільної координації та провадити свою співпрацю, з метою забезпечення національної кредитної мобільності, яка полягає у взаємному обміні досвідом з метою покращення якості підготовки фахівців, закріплення їхніх теоретичних знань на практиці.

Підписанти декларують, що ця співпраця посилить підвищення якості підготовки фахівців, а також процес інтеграції між наукою, освітою та практичним використання знань, взаємовигідного поєднання наукового потенціалу з практичним досвідом роботи, задоволення потреб і запитів кафедр сторін.

«Враховуючи взаємну зацікавленість, Сторони домовилися спільно діяти з метою об’єднання зусиль у вирішенні завдань щодо підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, здійснення наукових і інформаційних зв’язків з актуальних проблем економічної науки та практики управління, впровадження результатів наукових досліджень у навчальний процес. 3а необхідності, Сторони організовуватимуть спільні заходи, а також сприятимуть співпраці в наукових проектах та програмах, в розвитку та використанні сучасних інформаційних технологій, обмін досвідом та надання консультацій між Сторонами, що покращить розвиток управлінської культури студентів та працівників Сторін» цитує договір Віталій Коцур.

«Враховуючи взаємну зацікавленість, Сторони домовилися спільно діяти з метою об’єднання зусиль у вирішенні завдань щодо мобільності студентів Сторін, а також з метою виявлення та розвитку обдарованої молоді, сприяння реалізації її творчих здібностей; стимулювання творчої праці студентів, формування кадрового потенціалу. Будемо реалізовувати спільні навчальні та науково-дослідні програми, у тому числі шляхом створення спільних науково-дослідних колективів; використовувати науковий потенціал Сторін у впровадженні новітніх технологій; проводити спільні наукові дослідження та розробку методичних посібників і рекомендацій, які становлять взаємну зацікавленість; обмінюватись планами наукової і навчальної діяльності та інформацією про результати наукових досліджень і навчальної діяльності Сторін; займатися спільною організацією науково-практичних конференцій, семінарів та інших заходів; активізувати навчально-пізнавальну діяльності студентів і налагоджувати ефективну та системну співпраці студентів кафедр Сторін. Організовувати проведення професійного спілкування студентів Сторін з підприємствами базами практик. Надавати можливість творчого застосування здобутих знань та багато багато іншого» додає Олег Григор.

Зазначимо, що договір є взаємопідписаним та набрав чинності з моменту його підписання. Станом на нині його укладено на п’ять років, але обидві сторони налаштовані на тривалу та плідну співпрацю.

Будемо раді якнайскорше та якнайчастіше бачити здобувачів з партнерського університету Черкас в стінах нашої альма-матер, щиро розраховуючи на взаємність.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту