Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Головне за тиждень: прийдешні вибори ректора, поселення в гуртожитки, нові проєкти та перемоги

Нарешті у стінах Університету Григорія Сковороди в Переяславі знову вирує звичне студентське життя. А це означає, що університетські будні стають все більш насиченими: змагання, різноманітні заходи, нові проєкти – і це далеко не повний перелік. Чим був ознаменований цей тиждень – розповімо у новій традиційній рубриці нашого сайту, що стартувала минулого тижня.

Про вибори ректора університету 2021

За два тижні, 23 вересня 2021 року, відбудуться вибори ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Про це на засіданні ректорату університету 7 вересня 2021 року нагадав кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник та доповів про те, на якому етапі нині перебуває підготовка до волевиявлення сковородинівців, яке визначить долю університету на кілька найближчих років.

Про перемогу Молодіжної збірної України з футболу у кваліфікації чемпіонату Європи-2023 у Ковалівці

Молодіжна збірна України з футболу, до складу якої входять п’ятеро сковородинівців, здобули вже другу перемогу у кваліфікації чемпіонату Європи-2023. Матч проходив 7 вересня 2021 року у Ковалівці на стадіоні «Колос». Головним арбітром цього протистояння був призначений Крістоффер Карльссон зі Швеції. Раніше команда Руслана Ротаня уже здолала Сербію U21 з мінімальним рахунком 1:0, а тепер взяли гору над своїми однолітками з Вірменії – 2:1. Як це було читайте тут .

Про стан укладання договорів про надання освітньої послуги

Під час вступної кампанії-2021 до Університету Григорія Сковороди в Переяславі було зараховано 940 студентів контрактної форми навчання ОР «Бакалавр» та ОР «Магістр». Станом на 06.09.2021 р. укладено 553 договори.

Нагадуємо, що додатковий вступ (подача заяв) відбуватиметься для здобуття ОР «Бакалавр» заочної форми навчання 18 вересня 2021 р. з 9:00 до 17:00, а для здобуття ОР «Магістр» денної та заочної форм навчання – 15 вересня з 9:00 до 17:00.

Про поселення, дотримання санітарно-гігієнічних норм та профілактичну роботу в гуртожитках

Станом на 6 вересня 2021 року, за даними деканатів, було видано дозволи на поселення 314 студентам. З них, за даними комендантів, було поселено 289 студентів, 25 осіб ще оформляють ордери на поселення. Санітарні норми в гуртожитках витримані, кількість мешканців в кімнатах не перевищує норми для проживання. За прогнозами відповідальних за поселення по деканатам, ще мають поселитися близько 80 студентів.

Поселення проводитиметься ще й в жовтні для студентів, які вступлять до університету в третю хвилю.

Про те, чим наразі живе футбольний клуб «Матадор»

У минулу суботу, 4 вересня 2021 року, на Переяславщині завершився шістнадцятий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Серед інших перемогою у ньому відзначився й футбольний клуб «Матадор», сформований на базі Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Забивши п’ять влучних м’ячів, він тріумфально завершив матч з дівичківським «Дніпром». Станом на нині до розв’язки цьогорічного чемпіонату лишається ще два тури, і у разі, якщо вони будуть успішними, для сковородинівської команди вона стане новим чемпіоном району. Ми поговорили з тренером та футболістом «Матадору» Юрієм Кривенком про те, чим живе клуб з університетською пропискою нині та якими є його плани на найближчу перспективу.

Про фільм «Берегти пам’ять про затоплені села» від проєкту «Ukrainer»

Сьогодні під водами Дніпра лежать чимало затоплених сіл та містечок. Причиною стало будівництво у другій половині ХХ ст. каскаду гідроелектростанцій та водосховищ на Дніпрі. Для спорудження останньої, Канівської ГЕС, було затоплено десятки сіл. Громада сіл, раніше розташованих на південь від Переяслава, прагне зберегти пам’ять про свою малу батьківщину – так анонсує свою 12-ти хвилинну стрічку «Берегти пам’ять про затоплені села» youtube-канал проєкту «Ukrainer». До зйомок якої, серед інших, долучилися наші земляки – місцевий активіст, голова ГО «Корінь нації» Микола Богатир, голова ГО «Старий Дніпро», створеної в серпні 2015 року з метою об’єднання зусиль небайдужих громадян та переселенців із затоплених Дніпровськими водосховищами територій для відтворення та збереження пам’яті про затоплені землі, людей та їх цінності Віталій Іващенко та упорядник книг серії «Затоплені села Переяславщини», які неодноразово презентувалися в нашому університеті, Микола Михняк.

Наразі Відділ PR-технологій та зв’язків з громадськістю та Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених вже готує зустріч з командою проєкту «Ukrainer» у форматі постійного проєкту університету «Платформа можливостей», у ході якого поговорять і про цю стрічку – за попередньою домовленістю така зустріч запланована у оф-лайн форматі на першу декаду жовтня. Залишається сподіватися, що пандемії та карантинним обмеженням не вдасться зіпсувати ці плани.

Про презентацію в університеті книги Сергія Червінського «Меч і Птах»

Птах був сакральним тотемом у древніх скіфів. Елементи хижого птаха обов’язково мали бути у руків’ї скіфського меча. Про все це можна прочитати у книзі відомого далеко поза межами нашої держави історика Сергія Червінського «Меч і Птах», яку 9 вересня презентували в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. У ході зустрічі дослідник скіфських реліквій, зокрема й на території Переяславщини, висловив багато слушних думок та відкрив чималій аудиторії учасників зібрання багато нових історичних фактів та інших знань. Переповідаємо найцікавіші з них тут.

Про Подяки від МОН для викладачок університету

Кандидата географічних наук, доцента, завідувача кафедри географії, екології і методики навчання Людмилу Воловик та доктора філологічних наук, професора, заступника завідувача кафедри документознавства та методики навчання з наукової роботи Університету Григорія Сковороди в Переяславі Марину Навальну було нагороджено Подяками Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність. Про це під час чергового засідання ректорату університету повідомив і щиро привітав нагороджених доктор історичних наук, кандидат політичних наук, доцент, професор кафедри публічного управління та адміністрування, виконуючий обов’язки ректора Віталій Коцур.

Більше новин та анонсів щоденно знаходьте на сайті Університету та на наших сторінках у соцмережах. Підписуйтеся на сповіщення нашого сайту, натиснувши «ДОЗВОЛИТИ» у спливаючому сповіщенні аби завжди лишалися у вирі подій. Нова підбірка найважливішого за тиждень вже наступної суботи. Залишайтесь з нами!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту