Головне за тиждень: новий навчальний рік, акредитації, стипендії та виплати, нові видання та доступ до баз даних

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Головне за тиждень: новий навчальний рік, акредитації, стипендії та виплати, нові видання та доступ до баз даних

Початок нового навчального року вдала пора для початку нововведень на нашому сайті. Гадаємо, ви вже помітили що з початку минулого тижня він переїхав на новий домен – https://uhsp.edu.ua/. Також віднині щосуботи зустрічайте на сайті нову рубрику – «Головне за тиждень», та переглядайте вичерпну добірку головних новин університету та освіти за тиждень, що минає. Сподіваємося, вам сподобається такий формат донесення інформації – насамперед, він покликаний сприяти тому, аби за робочими буднями ви точно не проґавили нічого важливого з того, чим нині живе соціум рідної альма-матер.

Про початок нового навчального року:

У зв’язку з тим, що з 17 червня 2021 року для усієї України встановлено «зелений» рівень епідемічної безпеки університет мав усі підстави розпочати новий навчальний рік у очному форматі. Наразі начитку лекційних курсів заплановано з 1 вересня по 17 вересня включно. Надалі передбачається теоретично-практичне навчання. У окремих випадках, з урахуванням об’єктивних підстав, за мотивованим поданням декана факультету, може бути погоджено проведення окремих навчальних занять із використанням технологій дистанційного навчання.

Про графік навчального процесу у 2021/2022 навчальному році:

30 серпня 2021 року, на спільному засіданні  ректорату та Вченої ради університету було презентовано чинний наказ на 2021/2022 навчальний рік з чітко прописаним графіком навчального року і, зокрема прийдешнього семестру. Переглянути його можна тут.

Про удосконалення системи рейтингування та звітності науково-педагогічних працівників:

У 2021-2022 навчальному році відбудеться удосконалення системи рейтингування та звітності науково-педагогічних працівників – про це стало відомо на спільному засіданні ректорату та Вченої ради університету, 30 серпня. Відтак, у вересні викладачам буде відкрито доступ до Google Forms, де вони зможуть протягом року вносити усі необхідні дані та завантажувати підтвердження своїх досягнень з різних видів робіт передбачених формою звіту. Дані зміни покликані оптимізувати систему звітності, та зробити її більш ефективною та інформативною.

Про внесення змін до нормативних документів, що регламентують діяльність університету:

Відповідно до наказу МОН від 19.08.2021 року №329-к,  наказу по університету №177 від 19.08.2021 року та згідно з поданням організаційного комітету 30 серпня на розгляд Вченої ради було винесено питання про внесення змін до нормативних документів, що регламентують організацію та проведення виборів ректора університету. Зокрема, у тесті документів слова ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» у всіх відмінках віднині замінено словами «Університет Григорія Сковороди в Переяславі» у відповідному відмінку. Йдеться про: Положення «Про порядок проведення виборів ректора», Положення «Про організаційний комітет із проведення виборів ректора», Положення «Про виборчу комісію з проведення виборів ректора», Положення «Про порядок обрання представників з числа штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками для участі у виборах ректора», Положення «Про порядок акредитації представників засобів масової інформації на виборах ректора», Порядок організації роботи спостерігачів на виборах ректора.

Відповідно, аналогічні зміни внесли й до усіх нормативних документів (стратегій, концепцій, положень, порядків, правил, програм), що регламентують діяльність університету, адже наразі Університет пройшов усі процедури на шляху до перейменування та має офіційну назву Університет Григорія Сковороди в Переяславі.

Адміністрація закладу закликає керівників усіх структурних підрозділів та відповідальних осіб при оновленні внутрішніх нормативних документів  врахувати та відобразити останні законодавчі зміни.

Про акредитації у новому навчальному році:

Станом на початок 2021-2022 навчального року всі освітні програми пройшли внутрішнє рецензування і затверджені навчально-методичною радою. 5 освітньо-професійних програм першого (бакалаврського) рівня і 5 освітньо-професійних програм другого (магістерського) рівня, які повністю відповідали вимогам, були затвердженні Вченою радою ще у червні. Станом на нині усі освітні програми з доопрацюваннями  подані до навчально-наукового центру забезпечення якості освіти. 30 серпня їх так само було затверджено Вченою радою університету.

Також було розроблено графік подачі матеріалів щодо оформлення відомостей самооцінювання даних освітніх програм до центру забезпечення якості освіти.

          Про виплату одноразової допомоги випускникам університету:

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2006 р № 1361 «Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів», наказу Міністерства освіти і науки від 19 грудня 2019 року № 1588, зареєстрованого у Міністерстві юстиції 25 лютого 2020 року № 206/34489 «Про затвердження Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників закладів вищої освіти» університет надасть списки випускників закладу вищої освіти, які закінчили у листопаді-грудні 2020 року та 2021 році навчання і навчались за державним замовленням за спеціальностями галузі знань «01 Освіта/Педагогіка» або за іншою спеціальністю галуззю знань та уклали на строк не менш як три роки договір про роботу на посадах педагогічних працівників у закладах загальної середньої або професійно (професійно-технічної) освіти, визначених органами управління освітою. Що потрібно аби отримати таку допомогу ми розповіли тут.

Про відзначення Дня знань в університеті:

Навіть дощ, хоч і збирався, врешті не наважився зіпсувати 1 вересня 2021 року, коли вся університетська родина, подекуди не забувши підтримати традицію та одягнутись у барвисті вишиванки, після дворічної перерви знову наживо зібралася разом аби відзначити надзвичайне свято великої єдності – День знань, та як і тридцять п’ять років поспіль прийняти до своєї родини новоспечених сковородинівців. Розлогий репортаж з урочистостей  допоможе вам перенестися у атмосферу свята.

Про відкриття доступу до баз даних повнотекстових електронних ресурсів EBSCO та видавництва Bentham Science:

З 1 вересня 2021 року Університет Григорія Сковороди в Переяславі отримав тестовий доступ до 12 баз даних повнотекстових електронних ресурсів EBSCO, які охоплюють широкий спектр академічних тем від бізнесу, гуманітарних наук, медицини та екології. Він триватиме до 30 листопада 2021 року та доступний для користувачів Університету на платформі EBSCOhost в мережі IP-адрес установи.

Перелік баз даних доступний для ознайомлення за посиланням: https://cutt.ly/MWkjiJ0.

Також з 1 вересня 2021 року по 31 грудня 2021 року. Університет Григорія Сковороди в Переяславі отримав тестовий доступ до повнотекстових електронних ресурсів видавництва Bentham Science.

Більше інформації щодо електронних ресурсів (журналів, книг, окремих баз даних) видавництва Bentham Science доступно за покликаннями: bit.ly/2TQSZYgbit.ly/3rZrjNx bit.ly/3imyVX9.

Про підвищення стипендій:

На засіданні Кабінету Міністрів 1 вересня 2021 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд підвищить стипендії здобувачам вищої освіти. Так, в закладах профосвіти стипендії будуть збільшені в 2,5 раза, студенти вишів отримають підвищення в 1,5 раза. Розміри стипендій Президента України переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка також буде збільшено. Стипендії зростуть з 1 січня 2022 року.

Про нові видання для сковородинівців, що цікавляться політикою:

Фонд університетської книгозбірні у рамках співпраці Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України і Університету Григорія Сковороди в Переяславі збагатився новими виданнями з політології. У бібліотеці зазначають, що передані в дар книги допоможуть читачам які цікавляться політикою розібратися в процесах державотворення, механізмах функціонування влади, ознайомитися з думкою авторитетних фахівців про політичні процеси в Україні та світі. Які книжки є в наявності ми розповіли тут.

Більше новин та анонсів щоденно знаходьте на сайті Університету та на наших сторінках у соцмережах. Підписуйтеся на сповіщення нашого сайту, натиснувши «ДОЗВОЛИТИ» у спливаючому сповіщенні аби завжди лишалися у вирі подій. Залишайтесь з нами!

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту