В УГСП відбулася традиційна виставка-ярмарок та чемпіонат зі швидкісного поїдання вареників: зібрали 55 768 гривень для 110-ї ОМБ імені генерал-хорунжого Марка Безручка

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > В УГСП відбулася традиційна виставка-ярмарок та чемпіонат зі швидкісного поїдання вареників: зібрали 55 768 гривень для 110-ї ОМБ імені генерал-хорунжого Марка Безручка

15 жовтня 2024 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, за організації соціально-гуманітарного відділу університету та Студентської Ради УГСП, вирішили пригадати традиції пращурів, і вкотре створили в закладі невимушену атмосферу веселого гамірного ярмарку з метою допомоги Збройним Силам України. Зібрали 55 768 гривень для 110-ї ОМБ імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

Близько опівдня, на великій перерві, на першому поверсі головного корпусу університету вже, буквально, ніде яблуку впасти – тут розпочалася велелюдна справжнісінька виставка-ярмарок страв національної кухні. З-поміж страв які могли скуштувати сковородинівці та гості були й смачні солоні та солодкі вареники й млинці, запашні канапки й пироги з різною начинкою, домашні ковбаски, наваристий борщ соковиті голубці, плов та ще багато різноманітних наїдків. Безумовно, кожен з факультетів та його представників заздалегідь продумував, який асортимент товару запропонує до продажу, як оформить своє торгове місце, як буде закликати потенційних покупців аби акумулювати якнайбільше коштів захисникам. Завідувач з міжнародної роботи кафедри образотворчого мистецтва і методики навчання Інна Рубан та старший викладач кафедри спортивних дисциплін, ігор та туризму Анна Самолюк продавали власні вироби «hand made».

З вітальним словом до сковородинівської родини звернувся ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур, який підкреслив важливість цієї акції у час, коли українські захисники виборюють волю і свободу України:

«Ярмарка – це вже така улюблена традиція, адже так ми підтримуємо Збройні Сили України та наші автентичні традиції. Спостерігаючи за всіма факультетами, я відчуваю глибину і красу наших звичаїв. Традиції – це також відтворення української культури, тому я бажаю кожному факультету успіху в зборі коштів на підтримку наших військових».

Конкурсна програма ярмарки передбачала дегустацію страв, приготовлених студентами. Оцінювали факультети авторитетне журі: ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур, заступник голови профспілкового комітету, кандидат історичних наук, викладач кафедри професійної освіти Михайло Бойко та фахівець відділу документообігу та діловодства Наталія Савченко.

Поза тим у цей день відбувся довгоочікуваний щорічний чемпіонат зі швидкісного поїдання вареників. Під бурхливі оплески публіки ведуча, керівник студентського бюро Вікторія Власюк запросила за стіл голів студентських рад факультетів університету:

  • факультет гуманітарної освіти і соціальних технологій – Наталія Чугай;
  • факультет мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології – Катерина Тригубчук;
  • факультет математичної і технологічної освіти – Катерина Кравченко;
  • соціально-психологічний факультет – Анастасія Алфьорова;
  • факультет фізичної культури, спорту і здоров’я – Юлія Дудка;
  • факультет української та іноземної філології – Андрій Яковлев;
  • факультет фінансово-економічної і професійної освіти – Юлія Онищенко;
  • факультет природничої освіти – Юлія Сентіщева.

Правила гри були прості: хто першим з’їсть усі вареники й підніме руку, той і переможець. Оголосивши ці незмінні умови, ведуча дала старт змаганням. Переможцем стала Юлія Сентіщева з факультету природничої освіти. Це друга перемога факультету поспіль.

Після того, як усі насолодилися смачними варениками, ведуча Вікторія Власюк оголосила результати конкурсу. Журі, ретельно оцінивши кулінарні шедеври всіх факультетів, визначило переможців по номінаціях:

  • «Найоригінальніші млинці» – факультет української та іноземної філології;
  • «Солодкі страви» – факультет фінансово-економічної і професійної освіти;
  • «Борщ університету» – факультет фізичної культури, спорту і здоров’я;
  • «Найкращий узвар» – соціально-психологічний факультет;
  • «Солоні страви» – факультет технологічної і математичної освіти.

Й найголовніше переможцями стали:

  • 1 місце – факультет природничої освіти;
  • 2 місце – факультет мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології;
  • 3 місце – факультет гуманітарної освіти і соціальних технологій.

Після цього чи не всі працівники та студенти університету під переливи гарних українських пісень залюбки купували та частувалися смаколиками кожного з факультетів. Свято тривало ще близько години, даруючи всім хороший настрій, об`єднуючи зусилля студентів абсолютно усіх груп, спеціальностей і факультетів навколо допомоги війську.

Нехай ці чудові світлини від нашої колеги Ірини Середи завжди нагадують вам про цю прекрасну подію. Ви точно знайдете себе на них! Більше світлин за посиланням: https://gallera.io/g/8623-irina/182850-iarmarka.

Спільно у цей день сковородинівцям вдалося виручити 50 268 гривню. Факультет гуманітарної освіти і соціальних технологій передав додатково 5 500 гривень на благодійність тому загальна сума вийшла 55 768 гривень. Ці кошти були зібрані завдяки факультетському розіграшу, присвячений до Дня Незалежності. Усі зібрані кошти будуть передані в підтримку збору для бійців 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, які зараз боронять нас на Сході України. Вдячні усім, хто долучився до цієї важливої справи!

АВТОР: АННА СТЕШЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту