З нагоди Дня захисників та захисниць України сковородинівці організували та змодерували зустріч з ветераном ЗСУ Олегом Симорозом для учнів Горностаївського ліцею №1 на Херсонщині

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > З нагоди Дня захисників та захисниць України сковородинівці організували та змодерували зустріч з ветераном ЗСУ Олегом Симорозом для учнів Горностаївського ліцею №1 на Херсонщині

У День захисників та захисниць України, 1 жовтня 2024 року, магістрант факультету мистецтв, менеджменту, педагогіки і психології, вчитель історії Горностаївського ліцею №1 Денис Скрипець ініціював для учнів 8-11 класів зустріч із з публіцистом, громадсько-політичним діячем, викривачем корупції, учасником російсько-української війни, важкопораненим ветераном Збройних Сил України Олегом Симорозом. Про що говорили?

Не словом, а ділом ідею Дениса щодо організації та проведення такої зустрічі підтримав наш колега – провідний фахівець відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю, випусковий редактор сайту Університету Григорія Сковороди в Переяславі, гостьовий координатор проєктів «Відкритий університет» та «Платформа можливостей», мовний омбудсмен закладу, журналіст Максим Левченко. Нагадаємо, минулої осені Олег Симороз був гостем нашого закладу, де діалогував зі сковородинівцями на тему «Громадянське суспільство в умовах повномасштабної війни. Кожен важливий!». Такий же дискурс обрали і для розмови з горностаївськими ліцеїстами.

Близько опівдня учні зібралися на онлайн урок на платформі «Zoom». Ліцей знаходиться на окупованій частині Херсонщини – у Каховському районі. Нині більшість дітей і вчителів виїхали, проте були на уроці й ті, хто нині перебуває в окупації.

Після вітального слова Скрипця, присутні вшанували пам’ять захисників і захисниць, мирних жертв, що полягли у горнилі російсько-української війни. Після цього, власне, стартувала безпосередня розмова, що відбувалася у форматі інтерв’ю Левченка з Симорозом.

Говорили про значення Дня захисників та захисників України у наш час, шлях громадського активіста, що розпочався ще із шкільних років та продовжився донині. Також Симороз розповів про свою участь у Революції Гідності, боротьбу з корупцією та початок повномасштабного вторгнення, коли Олег пліч-о-пліч зі своїм батьком став до лав Збройних Сил України. Розповів про те, що воював на Ірпінському напрямку. Потім підрозділ Симороза перемістили на Донеччину. У жовтні 2022-го він підірвався на протитанковій міні під Кремінною. Втратив ноги, пошкодив руки та обличчя. Нині активно проходить реабілітацію.

Мали про що запитати й учні та педагоги  Горностаївського ліцею №1 на Херсонщині. Їх цікавили деталі бойового шляху гостя, його мотивація жити та бути корисним для суспільства, плани на майбутнє, бачення розвитку України та багато іншого.

«Радію, що молоде покоління говорить про подальше життя в цій країні. Це дуже болить – коли ти береш зброю в руки, коли ти отримуєш поранення чи гинуть твої побратими. Моя мрія, щоб в нашій Україні говорили на рівних, і казали, що це велика і могутня країна, яка змогла. Країна у якої є правосуддя, у якої є поняття справедливості. Це моя мрія», – зазначив, відповідаючи на одне з питань Симороз.

«Дякуємо нашому захиснику за таку змістовну зустріч! Ми пишаємось нашими Героями!», – відрефлексували на сторінці закладу.

«Говорили про майбутнє країни та мотивацію боротьби за нашу країну. Чудові, світлі діти. Ми обов’язково повернемося! Дякую за запрошення!», – поділився у своїх соціальних мережах Олег Симороз навзаєм.

Звісно ж, Денис Скрипець та Максим Левченко не оминули нагоди розповісти ліцеїстам про Університет Григорія Сковороди в Переяславі у вимірі освітніх та неформальних можливостей, які надає наш заклад. Сподіваємося, побачити випускників ліцею у лавах здобувачів університету уже в найближчі кілька років.

Нагадаємо, що цього вівторка режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв відкриє осінній сезон зустрічей проєкту «Відкритого університету».

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту