УГСП розпочав навчальний рік для 31 нового аспіранта та 7 докторантів: які спеціальності при вступі були найпопулярнішими у 2024 році

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > УГСП розпочав навчальний рік для 31 нового аспіранта та 7 докторантів: які спеціальності при вступі були найпопулярнішими у 2024 році

У середу, 2 жовтня 2024 року,   у конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбулись настановчі збори аспірантів та докторантів, що напередодні, вступили на третій рівень освітньо-наукових програм й докторантуру в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі.

 З 1 жовтня 2024 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі освітній процес почали 31 аспірант і 7 докторантів. Відповідно Правил прийому до аспірантури для здобуття наукового ступеня доктора філософії Університету Григорія Сковороди в Переяславі у 2024 році  в аспірантуру на очну (денну) державну форму навчання вступили 22 особи, на заочну – 4 особи, на очну (денну) за кошти фізичних та юридичних осіб – 5 осіб. Усі вони навчатимуться за такими спеціальностями: 011 Освітні, педагогічні науки; 012 Дошкільна освіта; 014 Середня освіта (українська мова і література); 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями); 017 Фізична культура і спорт; 053 Психологія; 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок; 281 Публічне управління та адміністрування.  

 З початком нового навчального року аспірантів та докторантів привітала кандидат педагогічних наук, професорка, завідувачка відділу аспірантури та докторантури Університету Григорія Сковороди в Переяславі Антоніна Розсоха, провідний фахівець відділу, старший викладач Людмила Бережна й наукові керівники аспірантів та консультанти докторантів. Вони привітали присутніх з важливим кроком у їх наукові житті, побажавши аби подальша дослідницька праця приносила якнайбільше успіхів і наукових досягнень

«Нехай процес підготовки дисертації, здобуття доктора філософії чи доктора наук запам’ятається вам як позитивний  та успішний досвід у вашому житті», – зазначила Антоніна Павлівна.

У ході зустрічі відбулось ознайомлення новоприбулих аспірантів і докторантів із організацією навчального процесу, нормативними документами та завідувачами кафедр. Аспіранти мали змогу обрати старост груп, підписати типові угоди та оформили особові справи, визначитися або взяти курс на визначення тем та керівників майбутніх дисертаційних досліджень. Крім того, майбутнім докторам філософії було видано посвідчення аспірантів.

За статистикою, яку наводить відділ аспірантури та докторантури університету, особливо популярними для вступників 2024 року були спеціальності: 011 Освітні, педагогічні науки, 053 Психологія, 281 Публічне управління та адміністрування. Конкурс на ці спеціальності складав 3-4 особи на місце.

Також варто зауважити, що докторантура Університету Григорія Сковороди в Переяславі за рахунок бюджетного фінансування отримала 5 місць за галузями і спеціальностями: 13.00.00 Освітні науки – 2 місця; 07.00.00 Історичні науки – 2 місця, 19.00.00 Психологічні науки – 1 місце. На підставі ухвалених рішень засідань відповідних кафедр  когорту докторантів поповнили вмотивовані кандидати наук, доценти за спеціальностями: 13.00.00 Освітні науки (Багно Юлія Миколаївна, Самойленко Неля Михайлівна); 19.00.00 Психологічні науки (Івашкевич Ернест Едуардович); 07.00.00 Історичні науки (Чумаченко Олена Анатоліївна, Дрок Павло Валерійович). За кошти фізичних та юридичних осіб з інших закладів освіти на спеціальність 13.00.00 Освітні науки вступили: Котенко Наталія Олексіївна і Жирова Тетяна Олександрівна.

Щиро вітаємо наших аспірантів і докторантів першого року навчання в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі! Бажаємо творчих успіхів, нових наукових досягнень, успішних захистів дисертацій у спеціалізованих вчених радах!

 

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту