Головне за вересень: співпраця, професійне зростання, перемоги, традиції та зміни

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Головне за вересень: співпраця, професійне зростання, перемоги, традиції та зміни

Початок нового навчального року вдала пора для відновлення кращих традицій нашого сайту. «Головне за вересень» – добірка головних новин за місяць, що минає, які ви цілком могли упустити в вирі інформаційних потоків і які наш сайт публікував тижнями раніше. Сподіваємося, вам сподобається такий формат, а ми неодмінно його продовжимо.

УГСП втретє розпочав новий навчальний рік в умовах повномасштабної війни

2 вересня 2024 року з головної алеї Університету Григорія Сковороди в Переяславі почав свій відлік новий, насичений подіями навчальний рік. У цей день стіни альма-матер зустрічали нове покоління студентів – першокурсників. Для них цей день – початок захопливої подорожі у світ знань та саморозвитку, коли для випускників – останній рік, сповнений підготовки до нового етапу життя. Як це було можна пригадати тут.

УГСП підписав договір з Шевченківським національним заповідником «Тарасова гора»

6 вересня 2024 року, делегація Університету Григорія Сковороди в Переяславі у складі ректора закладу, доктора історичних наук, професора Віталія Коцура та керівниці відділу профорієнтації та працевлаштування, PhD Ольги Костюкевич завітали до Шевченківського національного заповідника «Тарасова гора» та провели плідну робочу зустріч з його генеральною директоркою Валентиною Коваленко. Як це було розповіли тут.

Проректор Вячеслав Різник та методист Алевтина Опольська відвідали регіональний семінар від НАЗЯВО

3 вересня 2024 року на базі Маріупольського державного університету у місті Києві проходив регіональний семінар від Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти «Сучасний стан системи забезпечення якості вищої освіти в Україні: виклики та перспективи», який зібрав освітян закладів вищої освіти столичного регіону. Університет Григорія Сковороди в Переяславі представляли проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник та методист вищої категорії Навчально-наукового центру забезпечення якості освіти Алевтина Опольська. Усі деталі тут.

Сковородинівець Єгор Якушенко став чемпіоном світу U-20 з греко-римської боротьби

Увечері, 4 вересня 2024 року, студент II курсу факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Єгор Якушенко став чемпіоном світу U-20 з греко-римської боротьби який триває в Іспанії. Розповідаємо, як це було.

На IV поверсі УГСП можна побачити «Етюди» – авторську виставку художніх робіт студентки Анни Ігнатьєвої

В Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, у галереї IV поверху головного корпусу, відкрилася виставка «Етюди» студентки IV курсу факультету мистецтва, менеджменту, педагогіки і психології Анни Ігнатьєвої. Триватиме до кінця цього семестру. Усі деталі тут.

УГСП поліпшує свою навчальну базу: на території майбутнього спорткомплексу з’явився сучасний баскетбольний майданчик

На території великого спортивного поля Університету Григорія Сковороди в Переяславі зробили новий сучасний баскетбольний майданчик – це частина великого спортивного комплексу який, з часом, має постати у закладі. Наразі це єдине поле такого рівня на теренах міста. Усі деталі зібрали тут.

 

Куліш, спортивна естафета й всесвіт Гаррі Поттера: в УГСП відлунала серія посвят першокурсників

Від покоління до покоління, поміж сковородинівців, «червоною ниткою» проходить традиція посвяти в студенти – такого довгоочікуваного, для кожного першокурсника Університету Григорія Сковороди в Переяславі, старту студентського життя. Попри форматну трансформацію, найскладніші часи і найприкріші обставини, як правило, цей процес супроводжується емоційним вибухом карколомних квестів, фантастичними пригодами, чудернацькими ініціаціями, зворушливим спілкуванням та, одним на всіх, відчуттям сродної причетності до однієї УГСП-family. Якими були посвяти у 2024 році бачила пресслужба університету. Переглянути статтю та фото можна тут.

 

Стартував спільний проєкт УГСП та Переяславського управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості

Університет Григорія Сковороди в Переяславі та Переяславське управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості розпочали спільний проєкт з метою підвищення кваліфікації фахівців психосоціальних послуг для населення, особливо для тих, хто постраждав від наслідків війни. Як це працює?

Керівниця відділу міжнародних зв’язків Валентина Крикун взяла участь в американському подкасті «We Stand With Ukraine: The Human Spirit Amidst War»

У подкасті вона розповідає про свою волонтерську роботу в добровольчому формуванні та боротьбу з дезінформацією, пропонуючи з перших вуст розповідь про стійкість і надію серед постійних труднощів. Усі деталі тут.

«Студентський пікнік» вдруге згуртував сковородинівців у дендропарку УГСП

Увечері, 12 вересня 2024 року, у дендропарку Університету Григорія Сковороди в Переяславі, слідуючи відновленій минулоріч традиції, відбувся вечір відпочинку та знайомства у легендарному форматі «Студентський пікнік». На місці смачної культурної події, яку організував соціально-гуманітарний відділ, перебувала й пресслужба університету яка підготувала атмосферний репортаж з місця події.

УГСП відвідали представники державного агентства з розвитку «Enabel» із Бельгії: про що спілкувалися

Днями до Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітали представники державного агентства з розвитку «Enabel» (Бельгія), які розпочали 4-річну програму підтримки відбудови України з бюджетом у 150 мільйонів євро. Про що говорили ми розповідали тут.

 

Команда УГСП взяла участь у регіональному Конгресі дослідників історії PL-LT-UA-BY: «Історична співдружність чотирьох народів: спадок ідеї та перспективи»

Протягом минулого тижня команда Університету Григорія Сковороди в Переяславі на чолі з ректором Віталієм Коцуром, деканом факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій Вячеславом Редзюком та доценткою кафедри політології Лесею Коцур уже вдруге взяла участь у регіональному Конгресі дослідників історії PL-LT-UA-BY: «Історична співдружність чотирьох народів: спадок ідеї та перспективи». Пресслужба університету переповіла дайджест подій, до яких були активно залучені сковородинівці в рамках поважного зібрання.

Військова географія та картографія, проблеми ідентичності українського народу, загрози сталому розвитку і географічна освіта – ключові теми IV Міжнародної конференції «Географічна наука та освіта: перспективи й інновації»

19-20 вересня 2024 року кафедрою екології, географії і методики навчання факультету природничої освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі вчетверте було організовано та проведено потужний науковий захід, який вже широко відомий як в Україні, так і за її межами – ІV Міжнародну науково-практичну конференцію «Географічна наука та освіта: перспективи й інновації». Як це було розповіли тут.

Представники УГСП долучилися до Всеукраїнського форуму «Українська ідентичність»

23 вересня 2024 року доктор історичних наук, кандидат політичних наук, професор, ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур, кандидат історичних наук, доцент, доцент кафедри публічного управління та адміністрування, декан факультету гуманітарної освіти і соціальних технологій Вячеслав Редзюк та кандидат історичних наук, доцент кафедри публічного управління та адміністрування, кафедри політології Леся Коцур долучилися до Всеукраїнського форуму «Українська ідентичність» який проходив у місті Дніпро. Чому це важливо розповідали тут.

На ФФЕПО пройшов науковий марафон ІV Міжнародної наукової конференції «Боголібські читання»

18 вересня 2024 року факультет фінансово-економічної і професійної освіти, Університету Григорія Сковороди в Переяславі провів ІV Міжнародну наукову конференцію «Боголібські читання» якою факультет вшановує ім’я доктора економічних наук, професора, Академіка економічних наук, заслуженого працівника освіти України, кавалера ордена княгині Ольги ІІІ ступеня Тетяни Боголіб. Незмінно ділимося ключовими нотатками вагомого зібрання.

Директорка бібліотеки УГСП Ольга Шкира стала «Почесною жителькою Переяславської громади»

Щороку в третю суботу вересня Переяслав відзначає День міста. З нагоди 1117-ї річниці від першої літописної згадки у другому корпусі Центру культури і мистецтв 21 вересня відбулися урочистості з оголошенням імен почесних жителів Переяславської громади. У 2024 році серед цим імен і наша колега, директорка бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі Ольга Шкира.

На ФУІФ стартує ювілейний конкурс перекладу англомовної поезії: як долучитися

У 2024 році на факультеті української та іноземної філології Університету Григорія Сковороди в Переяславі у ювілейний, п’ятий, раз починає свій відлік загальноуніверситетський конкурс на найкращий переклад поезії, присвячений відзначенню Європейського дня мов і Міжнародного дня перекладача. Триватиме до 11 жовтня. Що перекладаємо цього разу?

З 1 жовтня стартує додатковий набір на навчання в УГСП в 2024 році

Університет Григорія Сковороди в Переяславі у 2024 році оголошує додатковий набір вступників для здобуття освітнього ступеня бакалавра на основі повної загальної середньої освіти, освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, освітнього ступеня молодшого бакалавра – 5 рівень НРК (НРК5) та для здобуття ступеня магістра на основі освітнього ступеня бакалавра (спеціаліста, магістра) за кошти фізичних та/або юридичних осіб. За повідомленням приймальної комісії університету він триватиме з 1 до 31 жовтня 2024 року. Більше інформації тут.

Поза цим всім, видається, чи найголовнішою новиною і подією лишається те, що навчальний процес в УГСП залишається неперервним навіть під час повітряних тривог. Студенти та викладачі, у таких випадках, діють злагоджено та оперативно – переходять до безпечних укриттів, де продовжують заняття. У таких умовах університет забезпечує технічну підтримку для проведення лекцій і практичних занять. Навіть у сховищах, завдяки стабільному інтернет-покриттю та сучасним технологіям, освітній процес триває без перерв.

Попри виклики, навчання залишається на високому рівні. Викладачі продовжують працювати з натхненням, підтримуючи студентів не лише академічно, а й морально. Це ще раз підкреслює, що УГСП є справжньою спільнотою, де кожен відчуває відповідальність за навчальний процес і підтримує один одного.

Університет Григорія Сковороди від початку повномасштабного вторгнення жодного дня не припинив свою роботу й демонструє приклад стійкості та незламності. Знання і розвиток – це ті цінності, які залишаються пріоритетними навіть у найскладніші часи.

Лого університету Синє
ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту