УГСП поліпшує свою навчальну базу: на території майбутнього спорткомплексу з’явився сучасний баскетбольний майданчик

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Можливості > УГСП поліпшує свою навчальну базу: на території майбутнього спорткомплексу з’явився сучасний баскетбольний майданчик

На території великого спортивного поля Університету Григорія Сковороди в Переяславі зробили новий сучасний баскетбольний майданчик – це частина великого спортивного комплексу який, з часом, має постати у закладі. Наразі це єдине поле такого рівня на теренах міста.

Про приємну інфраструктурну зміну пресслужбі закладу розповів ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур.

За його словами, проєкт реалізувався здебільшого за власні, акумульовані університетом протягом багатьох років діяльності, кошти. Поле почали готувати з минулого року, а роботами займався колектив університету, зокрема факультету фізичної культури, спорту і здоров’я. При оновленні інфраструктури враховували її інклюзивну доступність та спиралися на славні баскетбольні традиції закладу, студенти та випускники якого неодноразово ставали тріумфаторами міжнародних, всеукраїнських та регіональних змагань. Слід зауважити що студентська баскетбольна команда під керівництвом тренера Сергія Сембрата неодноразово була призером Київської області. Сковородинівці входили до національних збірних та відомих баскетбольних команд України й світу, серед них і справжні зірки баскетболу, зокрема: Олександр Лохманчук – гравець Національної збірної України, учасник чемпіонатів Європи, Італії, Франції, Туреччини та Німеччини з баскетболу; Леонід Яйло – гравець збірної, кращий баскетболіст 1996 і 1997 року, семиразовий чемпіон України з баскетболу який виступав за команди «Азовмаш», «Будівельник», «БІЛА-Мода» й команди Італії та Туреччини, а також Ігор Молчанов – шестиразовий чемпіон України з баскетболу в складі команди «Будівельник» та з командою «МБК Одеси».

«З початком повномасштабної фази війни Університет Григорія Сковороди в Переяславі жодного дня не припиняв свою роботу. Протягом цього часу ми ставили собі за ціль створення безпекових умов – якісних укриттів для забезпечення повноцінного навчання і, разом з тим, покращення навчальної бази. Цей проєкт реалізовувався більше трьох років, і зараз ми бачимо його втілення. Попереду ще багато цікавих інфраструктурних задумів, які будуть реалізовуватися в альма-матер. Я на власні очі бачу як це важливо, бо, лише від моменту появи змін, цей майданчик регулярно відвідують не лише студенти, діти та гравці-любителі, а й вихованці дитячих юнацько-спортивних шкіл, зокрема з інших міст та громад. Поза іншим, це сприяє і нашій профорієнтаційній меті – майбутні вступники бачать наші якісні зміни і виявляють бажання до нас вступати. Ми з радістю надаємо повний доступ до цієї важливої навчально-тренувальної бази усім охочим», – каже Віталій Вікторович та зауважує, що насамперед університет – це про нормальний освітній процес, який уможливлюється виключно наявністю сучасної і якісної матеріально-технічної і навчальної баз. Насамперед, це важливо для здобувачів-спортсменів, зокрема факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, які потребують постійних тренувань аби приносити успішні спортивні результати не лише для університету, а й загалом нашої Батьківщини. Також цей крок важливий для проведення заходів з фізичного відновлення захисників і захисниць України, якими опікується Центр ветеранського розвитку УГСП.

Також ректор анонсує що це лише невелика частина того, що, відповідно до стратегії розвитку альма-матер, планується робити надалі у плані розбудови спортивного комплексу УГСП який і надалі охоплюватиме більшість видів спорту та програм які опановують наші здобувачі – мова про оновлення бігових доріжок, інфраструктурне наповнення «Активного парку», штучне покриття поля для тренування з футзалу, спеціалізований майданчик для метання ядра, повноцінне відновлення основного футбольного поля тощо. Також, у перспективі кількох років, мова йде й про всезагальне покращення матеріально-технічної бази університету – відновлення лабораторій, розбудову центрів при факультетах. Задля цього в УГСП знову чекатимуть нового накопичення внутрішніх коштів і ресурсу, намагатимуться залучати грантові кошти, розраховуватимуть на благодійні ініціативи, профільні міністерства з якими триває активна й різновекторна співпраця закладу.

За словами Віталія Коцура, заклад й далі йтиме шляхом можливостей – щойно вони з’являтимуться, університет бачитиме приємні інфраструктурні зміни. У амбітних планах – реалізація подібних масштабних проєктів на щорічній основі.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту