Здобувачка УГСП Юлія Бойко протягом семестру навчалася в Польщі за програмою Erasmus+: нині ділиться своїм досвідом академічної мобільності

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Здобувачка УГСП Юлія Бойко протягом семестру навчалася в Польщі за програмою Erasmus+: нині ділиться своїм досвідом академічної мобільності

З 19 лютого 2024 року до 24 червня 2024 року в рамках програми обміну KA131 ERASMUS+, пройшовши попередній відбір серед здобувачів факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі, студентка IV курсу (а нині випускниця) спеціальності 071 «Облік і оподаткування», Юлія Бойко навчалася в Університеті Миколи Коперника в Торуні (Польща). Нині розповіла пресслужбі університету про те, як це було.

У сестринській країні сковородинівська здобувачка навчалася за звичним для неї економічним напрямком. Програма надала можливість отримати цінний досвід і розширити свої професійні горизонти. Серед іншого, вивчала розширений фінансовий облік, корпоративну фінансову звітність, етику в менеджменті, психологію у спортивно-туристичному бізнесі, ораторське мистецтво та публічні виступи. На всіх заняттях спілкувались англійською мовою. Як уточнює Юлія, основні предмети були пов’язані з економікою, проте в межах курсу вивчали й польську мову.

«Програма дала можливість поглибити знання в обраній спеціальності та отримати цінний міжнародний досвід. Викладачі ділилися деталями тамтешнього бухгалтерського обліку, який схожий з українським, але має свої цікаві особливості. Практично знання закріпила чудова екскурсія до бухгалтерської компанії «Norian», яку організувала викладачка, що працює там бухгалтером», – розповідає Юлія Бойко.

Також під час програми Бойко ознайомилася з польським студентським самоврядуванням в університеті. Разом вони організовували різні заходи, зокрема змагання з волейболу, екскурсії до різних міст та вечори під гітару. Під час останніх студенти могли поспілкуватися з представниками різних національностей, адже, поруч з українцями, учасниками програми стали представники багатьох країн – Туреччина, Іспанія, Італія, Пакистан, Китай, Греція, Франція, Німеччина, Індонезія. Разом з тим, за час навчання, відвідували квест-кімнату, щоб краще познайомитися між собою.

Українці не забували демонструвати учасникам з перелічених вище країн і, найперше, полякам свою автентичність і самобутність. Приміром, 16 травня в Польщі святкували День вишиванки. На цьому святі куштували українські страви і розповідали власну історію, навертали увагу міжнародної спільноти до війни в Україні. Родзинкою стало те, що учасники дійства генерували за допомогою сайту вишиванку відповідно до свого імені.

 «Поза тим, що це був чудовий навчально-професійний досвід, я знайшла багато друзів. Попри те, що з України нас було 14 осіб, я була єдиною представницею Київщини. Інші учасники були представниками Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Державного університету «Житомирська політехніка», Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця і Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Вже на місці, під час поселення в гуртожиток, дізналася, що зі мною буде жити дівчина з Донецька. Її історію я дізналася пізніше. Також я спілкувалася з дівчиною з Харкова. За досить короткий час ми справді зріднилися, багато чого навчились один у одного, підтримували один одного у всіх труднощах», – додає сковородинівка.

Варто зазначити, що Юлія завершила семестр навчання в Польщі досить успішно. Тут вона, навіть, отримала власний студентський квиток.

«Наприкінці обміну ми посадили дерево, яке стане пам’яттю про учасників програми. Цей досвід дав мені можливість не лише покращити свої професійні знання, а й розширити коло знайомств та побачити нові місця», – зазначила студентка.

Принагідно студентка щиро дякує за надану можливість навчатися за програмою факультету фінансово-економічної і професійної освіти Університету Григорія Сковороди в Переяславі,  відділу міжнародних зв’язків університету за допомогу з оформленням документів, а також кафедрі обліку, оподаткування та бізнес-управління за постійну підтримку та допомогу з вирішенням проблем, які виникали під час навчання.

Проте як би не було гарно в гостях, а вдома краще. Після повернення з Польщі Юлія Бойко завершила навчання в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі, отримала омріяний диплом бакалавра – про свої враження від навчання окремо розповідала нам тут. Зізнається, набуття вищої освіти стало для неї важливим досягненням.

АВТОР: АННА СТЕШЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту