Джерело стійкості: делегація УГСП на чолі з ректором Віталієм Коцуром завітала на презентацію результатів аудиту національної та громадянської ідентичності

Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Новини > Джерело стійкості: делегація УГСП на чолі з ректором Віталієм Коцуром завітала на презентацію результатів аудиту національної та громадянської ідентичності

27 червня 2024 року ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур, кандидат історичних наук, доцент кафедри публічного управління та адміністрування, кафедри політології Леся Коцур та доцент кафедри історії і культури України та спеціальних історичних дисциплін Руслана Потапенко завітали до столичного «Kooperativ Coworking and Growth studio» взяли участь у спільному заході Міністерства молоді та спорту України та Програми розвитку ООН в Україні «Джерело стійкості: презентація результатів аудиту національної та громадянської ідентичності».

Головною метою публічної презентації, окрім представлення результатів для широкої аудиторії, було налагодження співпраці із ключовими стейкходерами, в тому числі на центральному рівні у питаннях реалізації державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності.  Учасниками заходу стали представники центральних та місцевих органів влади, громадських та благодійних організацій, волонтерських ініціатив, аналітичних центрів та міжнародних партнерів, небайдужих до теми розбудови української національної та громадянської ідентичності.

Захід відкрив заступник Міністра молоді та спорту України Андрій Чесноков, підкресливши важливість виявлення прогалин у політиці та формування рекомендацій для подальшої реалізації. Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов наголосив на значенні результатів аудиту для розробки нормативно-правових актів у цій сфері, акцентуючи на необхідності сприяти міжгалузевій взаємодії на різних рівнях влади. Очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний визначив політику утвердження української ідентичності як пріоритетну для відомства, наголошуючи на важливості аудиту як ключового етапу у прийнятті ефективних рішень на рівні держави. Заступник Постійного представника UNDP Ukraine / ПРООН в Україні  Христофорос Політіс запевнив у підтримці України та наших зусиль у формуванні сильної національної та громадянської ідентичності, акцентуючи на значенні демократичних цінностей у цьому процесі.

Презентацію результатів організаційного аудиту у сфері утвердження національної та громадянської ідентичності представлено аналітиком консалтингової компанії CIVITTA Андрієм Ковальовим.

Під час презентації, панельної дискусії модератором якої був заступник генерального директора Українського інституту Алім Алієв виявили, що важливим є прогалини, виявлені у впровадженні державної політики, а також напрацювати чіткі рекомендації та підходи щодо її подальшої ефективної реалізації. Спікерами були генеральна директорка директорату європейської та євроатлантичної інтеграції Олександра Гусак, директор представництва Світового конгресу українців в Україні Сергій Касянчук, ветеран, ведучий шоу «Відвал ніг або ALL інклюзів», письменник Олександр Терен та директор Інституту фронтиру Євген Глібовицький.  За перебігом заходу можна було слідкувати у прямій трансляції на Facebook:

Після презентації відбулася низка робочих засідань у групах для визначення конкретних напрямів роботи з реалізації Стратегії утвердження української національної та громадянської ідентичності. У робочих групах взяли участь викладачки нашого університету Леся Коцур та Руслана Потапенко, які звернули увагу на роль освітніх установ щодо утвердження національної ідентичності й, зокрема, української мови.

Результати аудиту використають для посилення співпраці між провідними інституціями, які працюють над реалізацією політики утвердження української національної та громадянської ідентичності. Їх також вже враховано під час розробки стратегічних документів, зокрема вищезгаданої стратегії. Аудит провів Центр економічного аналізу в медичній та соціальній сферах CIVITTA за ініціативи Міністерства молоді та спорту України та підтримки ПРООН в Україні за фінансування Уряду Японії.

Принагідно, ознайомитись з аудитом ви можете за цим посиланням.

Нагадаємо, днями науково-педагогічні працівники УГСП пройшли тренінг від Ізраїльської коаліції по роботі з травмою.

АВТОР: АННА СТЕШЕНКО

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту