Університет Григорія Сковороди в Переяславі > Публікації > Вітання > В УГСП відбувся захист роботи докторки філософії PhD: наші вітання Наталії Редзюк

Сьогодні, 27 червня 2024 року у конференц-залі імені Василя Сухомлинського спеціалізованою разовою Вченою радою за спеціальністю 015 Професійна освіта було прийнято до захисту дисертацію на здобуття ступеня докторки філософії Редзюк Наталії Павлівни на тему «Формування цифрової компетентності майбутніх педагогів професійного навчання у процесі фахової підготовки».

Науковим керівником роботи виступив кандидат педагогічних наук, доцент, професор кафедри цифрових технологій навчання, проректор з навчально-методичної роботи Університет Григорія Сковороди в Переяславі Різник Вячеслав Володимирович.

Повідомляється, що у дисертації вперше здійснено наукове узагальнення проблеми формування цифрової компетентності майбутніх педагогів професійного навчання у процесі фахової підготовки. Розроблено й апробовано на практиці структурно-функціональну модель формування цифрової компетентності майбутніх педагогів професійного навчання у процесі фахової підготовки, що включає цільовий, методологічний, розвивально-діяльнісний та діагностично-результативний блоки; обґрунтовано й експериментально перевірено педагогічні умови формування цифрової компетентності майбутніх педагогів професійного навчання у процесі фахової підготовки. На підставі здійсненого теоретичного аналізу уточнено і розширено зміст ключових понять: «цифрова компетентність майбутніх педагогів професійного навчання» (становить собою динамічну здатність мотивовано, критично та аналітично оцінювати дані, інформацію, цифровий контент та управляти ними; ефективно використовувати цифрові технології з метою забезпечення якості професійної підготовки доцільно обирати, створювати та змінювати цифрові ресурси; здійснювати взаємодію, комунікацію, співпрацю зі здобувачами та викладачами за допомогою цифрових ресурсів на засадах безпеки й академічної доброчесності); «формування цифрової компетентності майбутніх педагогів професійного навчання» (процес систематичного розвитку та набуття знань, умінь і практичних навичок, необхідних для ефективного використання сучасних цифрових технологій в освітньому процесі, що охоплює опановування педагогічних стратегій та методик, а також постійне вдосконалення цифрової компетентності відповідно до сучасних викликів і технологічних вимог інформаційного світу). Подальшого розвитку набули теорія і методика фахової підготовки майбутніх педагогів професійного навчання з урахуванням вимог цифровізації освіти.

«Мета дослідження передбачала теоретичний аналіз процесу формування цифрової компетентності майбутніх педагогів професійного навчання у фаховій підготовці, та розробленні й обґрунтуванні структурно-функціональної моделі та педагогічних умов досліджуваного феномена», – йдеться в анотації до дисертації.

Наукова спільнота високо оцінила актуальність дисертаційної роботи та її важливе теоретичне і практичне значення в умовах розвитку сучасної системи освіти в Україні.

Шановна Наталіє Павлівно!

Вітаємо Вас, від імені наукового керівника Вячеслава Різника, відділу аспірантури та докторантури, кафедри професійної освіти, кафедри публічного управління та адміністрування з величезним досягненням – захистом дисертації на здобуття ступеня доктора філософії! Це визначний момент у Вашому науковому житті, який підтверджує Ваші високі наукові досягнення та відданість науці. Ця вагома подія у Вашому житті свідчить про Вашу неабияку працелюбність, глибокі знання та відданість науці. Ваша дисертація, безсумнівно, є цінним внеском та матиме значний вплив на розвиток цієї сфери.

ОПУБЛІКОВАНО

Пресслужба Університету Григорія Сковороди в Переяславі 

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

ФОТОГРАФ: ІРИНА СЕРЕДА

Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на порталі, дозволяється за умови посилання на uhsp.edu.ua. При копіюванні матеріалів порталу для інтернет-видань обов’язковим є пряме та відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці на цитовану статтю або новину.

Перейти до вмісту